אבחון פסיכיאטרי

fifi88

New member
אבחון פסיכיאטרי

יש לי כמה שאלות בנוגע לזה.. הראשונה אילו סוגים של אבחונים יש? לפי מה אני יודעת לאיזה אבחון אני צריכה ללכת? אני בת 21, עם ADHD, השתחררתי לא מזמן מהצבא על סעיף דיכאון קליני, עשיתי אבחון והומלץ לי לגשת לאבחון פסיכיאטרי בגלל דיכאון. מחפשת מקום/פסיכיאטר ללכת אליו, מישהו מכיר מכון רז??? תודה מראש

fifi88

New member
ועוד משהו

גם סובלת המון פיזית, שברי מאמץ היו, עכשיו דלקות פרקים(כניראה), אני יודעת שיש סיכוי גדול שזה קשור למצב הנפשי.

למה שלא תלכי לקופת החולים?

המטפלים של קופות החולים הם מצוינים ואין שום סיבה לא ללכת אליהם. אם תראי שהרופא לא עוזר לך מספיק אז תנסי משהו פרטי.

fifi88

New member
כי אני נימצאת בקיבוץ

וממש לא עניינו של אף אחד פה, אם זה האחות או הרופא משפחה. לא חשוב, מעוניינת ללכת פרטי.

חבל על הכסף שלך

רופא המשפחה כרופא האישי שלך בכל מקרה יצטרך לדעת על התרופות שלך גם אם תלכי לפרטי. ואני לא חושב שהבושה שלך ממנו היא הצדקה לבזבז כל כך הרבה כסף על טיפול פרטי.

אבחנה, לא אבחון

הולכים לפסיכיאטר, או לכל רופא אחר, עם התלונות שלך, הוא מראיין אותך ראיון קליני (על הסימפטומים וכד') ומגיע לאבחנה. כלומר הוא אומר לך איך קוראים לאוסף הסימפטומים שלך בשם. אפשר ללכת לפסיכיאטר פרטי, או אחד שעובד כעצמאי בקליניקה שלו דרך הקופה (ממש כמו כל רופא עצמאי אחר שעובד עם הקופה) אחרי האבחנה אפשר להציע לך דרכי טיפול. הייתרון שאמור להיות במכונים זה שיש עוד אנשי צוות שאפשר להפנות אליהם להמשך הטיפול בלי שתטרחי לחפש בעצמך.

fifi88

New member
אני כבר התחלתי טיפול פסיכולוגי

ז"א יש לי פסיכולוגית שמטפלת בי, היא המליצה לגשת לאבחנה/אבחון פסיכיאטר אחרי שאיבחנה אצלי איזשהו סוג של דיכאון ועוד כל מני בעיות כאלה ואחרות. אני כרגע נימצאת כבר בטיפול ככה שהפסיכיאטר זה כדי לאבחן דיכאון או אולי עוד כמה דברים שאני לא יודעת להם, לתת טיפול תרופתי במידת הצורף אם צריך וזהו...

MoonMadness

New member
ככל הידוע לי יש סוג רשמי אחד של אבחון

פסיכיאטרי, והוא תהליך האבחון שעוברים אצל כל פסיכיאטר. כל פסיכיאטר מאבחן כמובן קצת שונה. קשה לדעת ללא המלצות איזה פסיכיאטר הוא טוב. לכן אני ממליץ לנסות כמה.

fifi88

New member
לא ממש מתאפשר לנסות כמה

אני לא אעבור מפסיכיאטר לפסיכיאטר עד שאחד יהיה נחמד. אני צריכה רק את האבחנה, טיפול תרופתי אם צריך(הומלץ לי בעיקר ע"י אנשי מקצוע אחרים כמו פסיכולגית וכו') וזהו... אין טעם לנסות עכשיו כמה פסיכיאטרים, לכן באתי לשאול כאן אם מישהו מכיר את מכון רז, כי ההורים בדקו(לא בדקו יותר מדי) ורוצים לשלוח אותי לשם.

גרא.

New member
fifi88,מכון רז טוב בדיוק כמו מכונים אחרים.

בכדי למצוא פסיכאטר כלבבך,יהיה עלייך להפגש עם רבים,וזה מה שאינך רוצה.לכן לכי על רז.

fifi88

New member
אתה מכיר אותם?

בסה"כ רציתי לשמוע חוו"ד אם מישהו מכיר את המכון הזה... לא ניראה לי הגיוני לפנות להרבה פסיכיאטרים בשביל לקבל טיפול...ברור שאם לא יהיה טוב אצל מישהו אלך שוב למישהו אחר...

גרא.

New member
לא,אני לא מכיר אותם.אבל כבר נאמר לך ע"י מון,

כי הבדיקה הפסיכאטרית,היא אותה בדיקה,לכן לא משנה מי הפסיכיאטר.עקרונית,המלצה של גולש זה או אחר על פסיכיאטר מסויים,שטיפל בו,מעידה רק על הטיפול בו ולא על התאמה למטופל אחר.גם אין לך דרך אחרת לחפש פסיכיאטרים.ולכן לכי על מי שמוכן ויכול לעזור לך.

כל פסיכיאטר מומחה

בארץ עבר הרבה שנות הכשרה, מבחנים ועובד לפי אותן שיטות, מאבחן לפי אותם קריטריונים. כמובן, יש הבדלים ניכרים באישיותו של הרופא ובכימיה שתהיה לך עם המטפל. זה יותר חשוב בטיפול ארוך יותר, אך משמעותי גם בפגישה יחידה. את יכולה להיעזר בהמלצות של אנשים שאת מכירה. בהצלחה

למעלה