אבחון פסיכולוגי?

Yullen

New member
אבחון פסיכולוגי?

היי,
אני כבר כמה שנים סובלת מבעיות שמקשות על התפקוד היומיומי שלי, בעיקר במערכות יחסים עם אנשים.
אימפולסיביות, שינויים קיצוניים במצבי הרוח, דכאון, בעיות עם אמון באנשים, שנאה עצמית ועוד דברים.
הייתי בעבר אצל כמה וכמה פסיכולוגיים אבל אף-אחד מהם לא באמת עזר לי.
שמעתי שיש אפשרות לעשות אבחון פסיכולוגי כדי לדעת ממה כל זה מגיע ואיך אפשר לטפל בזה.
עכשיו, השאלה שלי היא איך אני עושה את זה?
הבנתי שיש אפשרות דרך הקופת חולים (אני במאוחדת) וזה יוצא זול יותר, אבל גם קראתי איפושהו שטיפול בקופה אורך כ20 דק' לכל פגישה.
וזה נשמע לי ממש מוזר.
יש אפשרות לעשות אבחון כזה בצורה פרטית? ואם כן, איך אני יודעת למי לפנות?
יש מרכזים מומלצים (לדוגמא, בריאות הנפש) שמתמחים בזה?
אני פשוט כ"כ אבודה בכל העיניין הזה.. אפילו לפנות לפסיכולוג בעצמי אני לא יודעת איך כי אני לא יודעת מי מתאים לי.

אשמח לעצות

רק להגיד לך

שאבחון פסיכולוגי לא עוזר לשפר תפקוד.
הוא עוזר להמשיג את מה שמפריע לך במונחים פסיכולוגיים.

אם נדמה לך שאחרי שיגידו לך שמה שמפריע לך קוראים לו X יטפלו בך אחרת מאיך שטיפלו עד היום - את טועה.
פסיכולוג קליני לא זקוק לאבחון הזה כדי לדעת איך קוראים למה שיש לך, את זה הוא מגבש תוך כדי פגישות עמך. לגבי המדדים הכמותיים יותר כמו IQ, נראה לך שזה מה שיעזור למישהו להבין אותך יותר?

ועכשיו בואי תתמקדי רגע. את אומרת שיש לך בעיות בתפקוד ואחר כך נותנת לעצמך שלל תארים מאימפולסיביות על שנאה עצמית... כל אלה הם פרשנויות והמשגות (בדיוק כמו באבחון) שלא עוזרים למי שקורא אותך להבין עם מה באמת את מתמודדת, מה קשה לך, מה היית רוצה לשנות, כמה זה חשוב לך מול כמה כוחות יש לך כדי לחולל שינוי...
במילים אחרות:
מה את רוצה להשיג בחיים שלך ואת לא מצליחה,
מה כבר ניסית לעשות שלא הצליח? [ולהגיד ניסיתי ללכת לפסיכולוג והוא לא עזר לי, זו לא התשובה. ללכת לפסיכולוג זה רק החלק הראשון. החלק השני תלוי בך ובהעברה שאת עושה ממה שקורה בחדר, מהתובנות שמתגבשות לך, לחיים שלך ולתפקוד. תהליך ההעברה הוא לגמרי באחריותך ולא באחריות הפסיכולוג]
האם למדת משהו מהניסיונות הללו?
האם הרצונות הללו שלך מציאותיים למי שאת ולמשאבייך?
מה למדת עד היום על עצמך ועל הפער בין הרצוי למצוי? לא איך קוראים לזה במונחים פסיכולוגיים, אלא מה בפועל קורה לך בחיים כשאת מנסה לחיות אותם.

golan2072

New member
יש אבחון פסיכולוגי חינם מטעם משרד הבריאות

בתחנה לבריאות הנפש בעיר מגורייך. יש רשימת המתנה, אבל אם הם יחשבו שיש צורך באבחון מדויק שלך, הם יעשו את זה בחינם. אני אומר את זה מניסיון - ארוסתי עברה אבחון יסודי מאוד בתחנה לבריאות הנפש בעיר מגורנו (בחינם).

אבחון פרטי הוא גם כן אפשרי - פסיכולוג שעבר הכשרה מתאימה יכול לעשות זאת. אני עברתי אבחון כזה (מאוד מפורט) בגיל ההתבגרות אצל פסיכולוגית פרטית (זה היה לפני שההורים שלי התגרשו אז היה לנו עדיין כסף). כמובן שאז זה עולה כסף מפה ועד הודעה חדשה - מדובר בכמה וכמה פגישות אצל פסיכולוג, לפחות בעלות המקובלת של פגישות אצל פסיכולוג (כמה מאות שקלים לפגישה) אם לא יותר.

למעלה