אבחון פסיכודידקטי

TikvaBonneh

New member
אבחון פסיכודידקטי

השאלה דווקא לגבי הילד שביניהם. כתב היד שלו מזעזע, הוא כותב לאט ונראה שהוא דיסגרף. אני רוצה לעשות לו איבחון פסיכודידקטי כדי שיקבל אפשרות להבחן בע"פ. יש המלצות? אנחנו מהוד השרון.

TikvaBonneh

New member
הפעם אני סולחת לך

כי את לא יודעת אני מהאמהות שמנסות הכל לפני שהן מחליטות שהילד באמת לא יכול. אני אמא שהחזיקה ילד PDD בחינוך הרגיל בלי סיעת 8 שנים. הילד כבר היה אצל מרפאה בעיסוק 20 טיפולים, המשיך הלאה הוראה מתקנת במשך שנה, ישבתי איתו ועבדתי איתו על כתיבה תמה, הוא ניסה והשתדל, ונראה לי שיש לקות. האח של בעלי דיסגרף נבחן בע"פ לאורך כל ביה"ס ובאוניברסיטה והכתב שלהם נראה אותו הדבר...

מצטערת שאני מצטרפת לצד שאין לו המלצות

אבל אני יכולה לתת טיפ שעבד אצלנו, ושיפר ללא הכר את השליטה של הבנות בעיפרון - חוברות מבוכים. יכול להיות שהילד שלך גדול מדי בשביל חוברות מבוכים, אבל העקרון הוא אותו עקרון - למצוא משהו שהוא מעוניין לעשות, ודורש שליטה טובה ביד (ודאי אפשר למצוא משחקי DS כאלה, למשל).

dina199

New member
אף פעם לא גדולים מדי בשביל מבוכים

arana1

New member
נדמה לי שכתיבה זה משהו אחר

לי יש שליטה שחבל על הזמן בידיים
כמו הרבה אוטיסטים יכול לצייר ולפסל ממש אחת לאחת בלי מאמץ ומבלי שאי פעם למדתי את זה בכלל
אבל לכתוב איני יודע
פשוט משום מה לא מסוגל לצייר אותיות
עדיין מקווה ומצפה שאולי יום אחד מישהו יתן את דעתו על התופעה האופיינית הזאת כשאלה למחקר וכהזדמנות לשפוך מעט אור על הטבע והזהות של האוטיסט בגלל שזה לדעתי עשוי להיות חשוב ומקדם ומועיל לא פחות מפתרונות טכנים שיאפשרו לאוטיסטים להשתלב במסלולים המקובלים

dina199

New member
כשאצל הבן שלי התחזקו שרירי כף היד

וחגורת הכתפיים גם הכתב השתפר וגם השליטה במבוכים

איך חיזקתם לו

את שרירי כף היד וחגורת הכתפיים? הבת שלי באמת גם מתאמנת הרבה במעבר של סולמות תלויים כאלה (יש לה כאלה בחצר של בית הספר, והיא משום מה ראתה בכך אתגר חשוב) - אז את אומרת שגם זה אולי השפיע?

dina199

New member
לדעתי בעיקר הגיל והבשלות הגופנית

ומגיל 14 הוא מתאמן בחדר כושר

דיא

New member
אני תוהה אם זה לא קשור

לקשר המורכב שיש לאוטיסטים עם שפה וסמלים.
התחלתי לחשוב על זה כשנזכרתי שראשוני הפוסטמודרניסטים היו מתחום הבלשנות. שאתגרו את התפיסה של מערכות השפה והמבנים החברתיים שמייצרים שפה ונוצרים בשפה.
אין לי כיוון מחקרי, אבל הנושא הזה נמצא הרבה במחשבותי, במיוחד כשאני רואה את הדרכים המיוחדות של הילדים השונים להתייחס לשפה. אולי גם הסמלים הללו, האותיות הכתובות, מצטרפות למורכבות הזו, של סמלים, מערכות, מבנים חברתיים.
סתם הרהור...

abashel13

New member
בהחלט שווה הרהור

היחס הזה למבנים תקניים ומקובלים...

יש האומרים שאין אצל א"ס הבנה לקודים הבלתי כתובים של ההתנהלות החברתית

אבל אם נשים לב להבנה... כתפיסת המבנה נראה שתפיסת המבנים שלהם שונה...

מתקשה בשימושיות יומיומית אך מבריקה בירידה לשרשי המבנה, ליצירתיות ולהקשרים הסמויים שבו...

arana1

New member
ובלווא הכי "שימושיות" היא יחסית וזמנית

שימושיות שנוגעת ונובעת מההקשרים הסמויים,אלא שטמונים בזרע ההדדי של המציאות,בלווא הכי עשויה להיות הרבה יותר קונקרטית ויעילה בדיוק בגלל שהיא משלבת את העמוק לתוך היומיומי והמיידי כשיגרה

הקודים הבלתי כתובים של ההתנהלות החברתית לא חקוקים בסלע,
הם מבטאים עומק מסויים (די רדוד) של תפישת מציאות שהיא מאוד זמנית ויחסית,
חלק גדול מהם פשוט מנציחים כיעור ועוול וחוסר יעילות ורגישות,
יש דברים שפשוט עדיף לא להבין.

דיא

New member
מצד שני

לדעתי יש בשפה אסטטיקה מדהימה וגם דברים שמאפשרים יצירה, ותקשורת, וחיים יפים ומרתקים. בגלל זה קצת עצוב לי שהשפה שאני חולקת עם בני היא חלקית, ומאוד הייתי רוצה גם ללמוד את שפתו שלו וגם שהוא ילמד את שפתי. מקווה עם עבודה מצד שנינו, זה יקרה, לפחות חלקית.

ומשהו שעולה בי הרבה פעמים כשאני קוראת אותך - מה הכוונה שלך לגבי עומק?
כי בדרך כלל החיים, גם הטובים, והיפים, והנעימים, (לא רק המכוערים וחסרי הרגישות) מתנהלים ברמה רדודה למדי, ובעיניי זה נהדר.

arana1

New member
למה זה מצד שני ?

גם לתחושתי שפה זה אפילו יותר מרק תקשורת ויצירה אלא אפילו עצם הזהות והחיים עצמם וזה באמת עצוב וכואב נורא שאנשים לא מבינים שפה ,ולכן קיום,אוטיסטי,ולהפך

"עומק" זו שאלה סבוכה
יש את העומק הקלאסי שגם אני ממש הכי לא מתחבר אליו כי הוא נשמע לי יומרני ונפוח וחלול וצבוע ואטום ונרקסיסטי...
ויש סוג אחר של עומק
כזה שנשען יותר על הקשרים וקשרים בלתי צפויים וחיבורים מפתיעים מאין סוף מינים שנשמע אסוציאטיבי ולכן זניח וחסר ערך לאנשים החשובים והמלומדים
העומק הזה מאפשר לדעתי נגיעה יותר מהותית באחרים וחיים יותר הגונים ויפים לכולם
הוא נתפש ככאוטי וחסר ארגון וסדר ומשמעות לאנשים המרובעים שנותנים בנו תוויות וגם מכאן נובעים הרבה פערים בין השפה האוטיסטית לזו השגורה יותר

יש את העומק הקלאסי שמבדיל בצורה נוקשה בין הגדול לקטן ובין הרחוק לקרוב ובין הגבוה לנמוך ויש את העומק הלא היררכי שאוטיסטים מסויימים מחוננים בו שמושתתת על חיבור חי וגמיש ומשתנה בין המאפיינים שנחשבים ולכן גם ממומשים בצורה קבועה ונוקשה על ידי הסביבה החברתית
מהפער הזה בין תחושת העומקים ,ולכן גם בין השפות,נובעים גם תופעות כמו חוסר וויסות רגשי וחושי

גם אני מעדיף את הרדידות על היומרה לעומק אלא שאני רואה ברדוד ובשטוח עומק שכנראה אינו נהיר לסביבה המקצועית,האקדמית,הטיפולית והאחרת

הפער בין תפישות העומק מחולל גם את הפער בין השפות
כי אפשר לתאר אוטיזם גם כתפישת חלל ומרחב שונה

arana1

New member
דיסגרפיה,קשיים בכתיבה ?.זה לא אופייני ?

ממש

טוב שיש גם מקורות טובים ממך בשביל ללמוד על אוטיזם ואוטיסטים

לא, זה יכול לנבוע מהרבה דברים

בטח שלא כשזה משולב עם כשרון לציור.
כבר ראיתי את כל השילובים האפשריים כמעט.
אתה בטח לא מקור טוב.

למעלה