אבחון פיברומילגיה

OraS20

New member
אבחון פיברומילגיה

שלום,
כיצד מתבצע האבחון ע״י רואומטולוג? מה בדיוק הוא בודק? על איזה נקודות לוחצים? זה כואב?
(

זו שאלה במקומה. בעיקר האחרונה

זה משתנה בין רופא לרופא. ועניין הכאב תלוי ברגישות של הרופא. וזה טריקי - כי רופא שלחץ חלש מדי, אמרתי לו שזה לא כואב אבל אם ילחץ יותר חזק אז זה יכאב. ומצד שני היה רופא אחר שממש גמר עלי. אבל אז לפחות הוא ראה חד משמעית שזה כואב.

נראה לי שאחרי שתדעי לאיזה רופא את הולכת תנסי להתייעץ פה עם מי שכבר היו אצלו.

אצל רובם זה לא משהו מטריד במיוחד, ולא משהו שדורש הכנה מיוחדת או משהו.
אבל זה שהייתי אצלו שהיה מאד קפדני, גם ביקש ממני להתפשט לתחתונים וחזייה, ולא הייתי מוכנה לזה בכלל. אז קחי בחשבון אופציה כזו.
וזה היה לי קשה, לא רק בגלל שלא הייתי מוכנה, אלא גם הלהתפשט ולהתלבש התיש אותי נורא.

בסך הכל זאת בדיקה ממש לא מפחידה או משהו. אבל במחשבה לאחור, זו שאלה נכונה מאד.

הם גם אמורים לקחת בחשבון שאנחנו מותשות ושכואב לנו. רוב אלה שהייתי אצלם בדקו מאד בעדינות. וגם מותר לך להגיד שאת לא רוצה שיכאיבו לך, ואם מכאיבים לבקש שיפסיקו.

בהצלחה,

וואו, זה קטע. זה מעלה לי כל מיני סיטואציות. היה רופא, אורתופד, שביקש ממני לקפוץ שלוש פעמים במקום. וזה גמר אותי לגמרי.

לקפוץ 3 פעמים?

ולהתפשט?
נתקלת בחתיכת רופאים.

השיא אצלי היה אחד שבדק, אמר שלא מוצא כלום ושלח אותי לפסיכיאטר או חופשה בתאילנד. בתגובה איחלתי לו 10 דקות עם הכאבים.

לא להאמין.

גם לי היה אחד ששלח לחופשה על אי

לאו דווקא תאילנד. אולי זה אותו רופא
הוא וירולוג. רצה "להסתכל עלי" שלושה חודשים, ואז הואיל להפנות אותי לאיכילוב.

אחרי כמה רופאים ששלחו לפסיכיאטר וכאלה (וואו. כמה זמן לקח לי לאיית את המילה פסיכיאטר, שעות)... אז הבנתי את הפרינציפ וניסיתי להגיע לרופאים המומחים באמת.

ההוא שאמר לי לקפוץ. זה דווקא היה כשהאורטופדית פחדה כפי הנראה לקחת צ'אנסים עם איזה כתם שראו בסי.טי, והכניסה לחדר איזה אורתופד תותח. משהו בסדר גודל עולמי, כירורג, שלוקח שנים לקבוע אליו תור. בדיעבד הבנתי שהיא פחדה שלא לשלול ME. זה היה בתקופה שהיה פינגפונג בין רופאים. אני הופניתי אליה מנוירולוג.

אז הרופא הגדול הזה. אחרי שהקפיץ אותי שלוש פעמים וגמר לי את הכוחות לשלושה ימים, אמר לשלוח אותי ל-MRI.

בסוף לא עשיתי, פחדתי. ומהנוירולוג קיבלתי אישור שלא חייבים לשלול ME.

כל אחד מפחד מדברים אחרים
. אני ממש לא הייתי מסוגלת לשאת את המחשבה לעשות MRI, למרות שזה כאילו "צ'ופר" שנתנו לי הפנייה לבדיקה הזו.

הבהרה: במקרה שלי לא היו צריכים לשלול ME

יצא שכתבתי את המשפט הזה בלשון רבים וזה יכול להשתמע שזה כולל את כולנו.

אז לא. בשלבים מוקדמים של האיבחון יש סמפטומים שדומים בשתי המחלות, אז בהחלט יכול להיות שיירצו לשלול.

ברוכה הבאה לפורום

בנוסף לתשובה שויויאן נתנה לך רציתי רק להוסיף ולומר שחלק מהאבחון הוא שיחה עם הרופא.
חשוב לציין תסמינים שונים שבכגללם את פונה אליו, שינויים ששמת לב אליהם בעצמך בהקשר לריכוז, יכולת פיזית, ריכוז או כל דבר אחר.

מניסיוני חלק מהאבחון הוא גם על דרך האלימינציה ולכן חשוב להביא תוצאות של בדיקות נוספות רלוונטיות שנעשו ולעיתים יש רופאים שגם מבקשים להגיע עם בדיקות דם מסוימות כדי לשלול מחלות אחרות.

מאחלת לך רפואה שלמה

ובנוסף למה שפינק כתבה...

אז נכון, הקטע של התשאול הוא יותר חשוב אפילו מהבדיקה הגופנית.

ובגלל ריכוז לקוי, אני הכינותי מראש רשימה של סמפטומים, עם תאריכים, ממתי התחיל לך וככה... ורשימה מרוכזת של הבדיקות שכבר עשיתי, שכמובן היו מצורפות בקלסר נפרד (מה שלא מנע מחלק מהן ללכת לאיבוד בסיבובים בין רופאים. ואז הייתי צריכה לבקש העתקים).

כמה שיותר מסודרת תגיעי יותר טוב, כי יש המון סמפטומים, שחלק נראים לנו לא חשובים או לא קשורים. והם כן.

וזה בהחלט החלק היותר מתיש, בעיני, התשאול. מאשר הבדיקה הגופנית.

ברכות הצלחה
וברוכה הבאה

למעלה