אבחון סכרת בהריון

אבחון סכרת בהריון

אני בשבוע 17 להריון ראשון. יש לי אחות עם סכרת (מגיל 25), האם אני צריכה לציין זאת בפני הרופא שלי לפני שאשלח לבדיקות סקר בנושא? האם אשלח ישירות לבדיקות אחרות בגלל המקרה במשפחתי? ומה אם רק אבצע את הבדיקה הראשונית המסננת שעוברת כל אישה ללא כל קשר משפחתי לסכרת? (אני חושבת שאחותי האחרת לא ציינה זאת בפני הרופא שלה - מה כדאי לה לעשות?)

זו בהחלט יכולה להיות סיבה

לעשות את בדיקת הסקר לפני המועד הרגיל שהוא בין שבוע 24-28. במקרים של נשים עם סיפור משפחתי של סוכרת, או סיפור של סוכרת הריונית קודמת, מקובל לעשות בדיקה ראשונית בשבוע 16.

האם הסיכוי שלי לסכרת הריונית

גבוה יותר עקב הנטיה המשפחתית? או שאין קשר כלל? הבנתי שההריון הוא קטליזטור לכל מיני דברים רדומים אצלנו בגוף...האם יש דרך למנוע או להקטין את הסיכוי הזה (פעילות גופנית, דיאטה דלת סוכרים) של התעוררות הסכרת או שהשליטה ממני והלאה? הבנתי כי גם באחוז מסוים של הנשים שהיתה להן סכרת הריונית היא עשוי לחזור בגיל מאוחר יותר. מה אחוז זה?

כן הבנת נכון

נכון, הבסיס לסקירה מוקדמת יותר אצל נשים עם סיפור משפחתי הוא שהן באמת בסיכון גבוה יותר. אני לא בטוחה שיש אפשרות לשלוט על כך. לפחות לא קיימים נתונים מבוססים. התחושה שלי היא שפעילות גופנית מקטינה את הסיכון, מעצם זה שהיא מגבירה את הרגישות לאינסולין. לשתי אחיותיי הייתה סוכרת הריונית, לי לא. וההבדל בינינו היה שאני הקפדתי מאד, גם לפני ההריון יש לומר, על פעילות גופנית מאד רציפה. אחות אחת השתדלה, וכל עוד היא עשתה זאת לא הייתה לה סוכרת , אך לאחר שהפסיקה, הסוכרת הופיעה (טיעון מאד מדעי...). אף אחת מהן לא סוכרתית עדיין, אבל יש סיכון מאד משמעותי לפתח סוכרת לאחר סוכרת הריונית, לפחות 50% סיכון, אם כי זה יכול לקחת שנים רבות. גם פה, אורח החיים בהחלט משפיע. במקרה שלך, את מדברת על אחות עם סוכרת מגיל 25. איזו סוכרת יש לה? אן זו סוכרת מסוג 1, יכתן כי הסיכוי שלך הוא קטן יותר, אם כי לא מבוטל.

למעלה