אבחון מוקדם

אבחון מוקדם

התחלתי את השנ ה כמטפלת במעון לבני שנתים. בין הילדים נמצא ילד שנראה על פניו שיש לו עולם משלו אינו מסוגל להשתתף במשחקים דדקטים .לא משחק עם ילדים אחרים.כן מסוגל לשבת ברכוז באופן חלקי .לא מבין הוראות פשוטות כמו ללכת לשבת במקום,צריך לתת לו יד ולהושיבו וכן לא ילך בעצמו [כמו כולם] אל המטפלת על מנת שתשטוף את ידיו ופניו.כשיקבל את ניר מגבת לנגב את עצמו לא יבין את המטלה כשיתבקש להשליך את הניר לפח לא מבין מה רוצים ממנו. הילד חדש במסגרת אבל יש עוד הרבה ילדים שבאו מהבית והתנהגותו נראת חריגה ביחס לאחרים.מה אתם מציעים לי לעשות?האם יש לחשוש למשהו.? שכחתי לצין דבר חשוב הילד מאד מגיב לחיבוק ואהבה!

moti p

New member
נשמע כמו הבן שלנו

שאובחן כ PDDNOS. מה לגבי דיבור? הילד מדבר? שלנו לא.

אני מבינה ש

את מתכוונת לילד במעון.. זה ממש מוקדם אחרי שבועיים להתייחס לקשיים. בגיל שנתיים יש בהחלט ילדים שיתנהגו כמו שאת מתארת ללא כל קושי ספציפי אלא פשוט בגלל אחור נורמטיבי בהתפתחות, או לחילופין קשיי הסתגלות לשהיה במעון. בהחלט שווה המשך צפיה בו, אבל בשלב זה לא הייתי עדיין עושה כלום מול ההורים. אם ההתנהגות ממשיכה להיות חריגה בהקשר לשאר הילדים הייתי תופסת שיחה עם האחראית במעון ומיידעת אותה על חששותי. ואני חושבת שאם, אז זהו תפקידה לומר לאם בזהירות יתר שאולי כדאי לפנות לברור מקצועי. אבל שוב, כאמור, זה מוקדם מידי.. רונית ולגרין קלינאית תקשורת

אפלטונה

New member
יכול להיות שהוא סתם לא שומע טוב

יכול להיות שיש ליקויי שמיעה ולכן לא מגיב. יכול להיות שהוא עולה חדש ולא מבין את השפה. יכול להיות שיש לו הפרעות קשב וריכוז והוא "מסנן" את הקשב. יכול להיות בעיה בויסות החושי ואז הוא קולט את הגירויים אחרת ממה שכל הילדים... יכול להיות הרבה דברים... מה הגננת אומרת?

למעלה