אבחון לADHD לסטודנטים

lilach5

New member
אבחון לADHD לסטודנטים

שלום שמי לילך ואני בת 25. נולדתי עם קוצים בתחת,אני משתעממת בקלות,לא מצליחה לשבת ללמוד,לא מצליחה שלא לקרוא את אותה שורה 200 פעם, נופלת המון, לא מסוגלת לזכור את לוח הכפל וסובלת מדכדוך לעיתים קרובות. חשבתי שכולם סובלים כמוני, חשבתי שזה טבעי להתקשות בריכוז אבל מסתבר שזה רק אצלי. לפני שבועיים עברתי מבחנים ארוכים במכון "רום-פילת" בר"ג ורציתי לדעת מה אני עושה כשהאבחון יהיה סופי. האם ישנו טיפול? מה הכי מומלץ? שאלתי את הרופא משפחה שלי ב"מכבי" והוא התנגד בכל תוקף שאנסה ריטלין, אמר שהוא לא רושם את זה ושאפנה לפסיכיאטר או אנסה להסתדר כמו שהסתדרתי עד עכשיו. אז מה אני אמורה לעשות עכשיו? יש טיפול דרך קופ"ח? (באיזור המרכז) אשמח לתגובות.

zivadina

New member
יש הרבה רופאים בורים בנושא. לשמחתנו

לא כולם. אם תאובחני כ-adhd , לכי לפסיכיאטר או נוירולוג שמתמחה בהפרעות קשב ורכוז (כי גם אצלם יש בורות) ואם הוא יחשוב שמתאים לך ריטלין, תדאגי שייתן לך מכתב המלצה ומרשם מסודר לפי כל הכללים (שהם נוקשים מאוד בריטלין). אחר כך תבקשי מרופא המשפחה שלך (שאולי הגיע הזמן להחליף אותו) לבקש מהקופה רשות לתת לך ריטלין. את המרשמים הבאים הוא כבר יוכל לרשום בעצמו. שימי לב, שסל הבריאות לא מכסה טיפול בריטלין למבוגרים מעל 18, ולכן את צריכה רשות מיוחדת לזה. אם יש לך המלצה מנוירולוג/פסיכיאטר שמוכר על ידי הקופה, קרוב לודאי שיאשרו לך את התרופה. בדוק! המסמכים שאת צריכה לשמור בהישג ידך ולא לאבד הם: 1. מכתב מהנוירולוג/פסיכיאטר שממליץ לך על ריטלין 2. מרשם מ- " / " , אשר פרטי הרופא הנ"ל יופיעו בו בברור 3. מכתב ההרשאה של הקופה שמזכה אותך לקבל את הריטלין אבל, קודם תסיימי את האבחון. בהצלחה

spidergirl

New member
ריטלין לא דרך הקופה לא עולה הרבה

המחיר ל - 30 כדורים הוא רק 47 שקלים במקום 33 - שווה אם אין לכם כוח לאנשים אטומים מהזן שיש בקופת חולים. זה המקום להמליץ על הסופר פארם בכיכר המדינה שלא עושים לי בעיות אף פעם

שלום לך וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

קודם כל אני שמחה שמצאת את הדרך לאבחון - כי לא כולם מוצאים לצערי והרבה אנשים נופלים בין הכיסאות. לגבי טיפול - בתוצואת האבחון אמורות להיות המלצות לטיפול, חכי לסיכום האבחון ותשאלי את מי שישב איתך בפגישת הפירוש (פגישה שבה מפרשים את האבחון ומציגים לך את התוצאות) אחרי שתדעי בדיוק איך מוגדרות הבעיות שלך - יהיה גם לנו קל יותר להציע עזרה. ממתינים לך פה בסבלנות

ריטלין זו רק ההתחלה. הוא לא יענה

הוא לא יענה לחלק מהסימפטומים שאת מדברת עליהם. אם הבנתי נכון את סטודנטית. גשי לקבל עזרה טכנית גם מהפקולטה (התאמת מבחנים) וגם ממרכז הסיוע לסטודנטים לקויי למידה שאולי קיים במוסד לימודייך (סיוע טכנולוגי, חונכות, שיכתובי עבודות ועוד). מלבד זאת, קחי סדנה ללימוד אסטרטגיות למידה במכון רום. נסי להתייעץ איתם גם בנושאים אחרים הקשורים בקבלת עזרה. אני מבין שגם הם כבר נותנים סיוע טכנולוגי. אם כל זה לא יעזור מספיק, דעי שזו רק ההתחלה. תמיד יש מה לעשות. תמיד.

זהבה נ

New member
לילך ברוכה הבאה../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif לפורום

ובהצלחה באבחון, כנסי ועדכני אותנו בתוצאותיו. לא מוסיפה וחוזרת על ההמלצות שכבר הקדימו אותי. להתראות,

lilach5

New member
תודה לכולם

ב-31 לחודש יש לי את שיחת הסיכום ברום פילת מקווה שיהיה טוב. עם השמחה שבידיעה שאני לא סובלת סתם יש בי חשש גדול לגבי החלק התורשתי שיש בהפרעה זו. לא רוצה להוריש לילדים שלי שום "יש פוטנציאל אבל היא לא מתאמצת מספיק" התאמצתי כל החיים ונאלצתי להסתפק בבינוניות, אני כל כך מקווה שמעכשיו אולי יהיה קצת יותר קל. תודה לכולכם אתם ממש משפחה! תחזיקו לי אצבעות! לילך

zivadina

New member
לא בטוח שתימלטי מהתורשה, אבל

בטוח תוכלי למנוע מילדייך סבל אם תלמדי היטב את הנושא וכך תדעי איך לטפל בהם. יש כל כך הרבה adhd חכמים ומקוריים, שזה כבוד גדול להשתייך לקהילה הזאת. בעמודים הקודמים הביאו את רשימת כל המפורסמים שהם adhd . כדאי לך....

ללילכי שלום

מישפחתי מלאה ומפוצצת כדיבעי בליקויי למידה,אימי סובלת מבעיות ריכוז וזיכרון ואבי אינו מסתדר עם מיספרים לכן אני מאוד מודעת לנושא ויודעת שילדי בודאי יזכו במרכאות בליקוי אחד או שנים כך שבענין הזה אני די יודעת מה מצפה לי. שלך חנה גונן

gideonb

New member
הכרה כחלק מהבנת החולשות והחוזקות

הכרה של החולשות היא חלק ממציאת החוזקות יופי של משפט "יש פוטנציאל אבל היא לא מתאמצת מספיק" שמתאר בדיוק את בעית התמודדות של המערכת עם תלמידיה אני מקווה שהמכון יעזור לך למצוא את הבעיות והתמודדות איתן .

זהבה נ

New member
לא יודעת/ זוכרת מי את??? תני רמז

אולי אחרי הרמז אתחיל להזכר. ביי,

למעלה