אבחון לסטודנטים

gע י נ ב

New member
אבחון לסטודנטים

אני רוצה לגשת למבחן פסיכומטרי אני לקויית למידה ואני מתכננת לעבור אבחוןפסיכודידקטי לפני כן, כדי לקבל הקלות (המעט שניתן)הבנתי שבלימודים אקדמיים, כל מוסד מקבל אבחון אך ורק של אותו מוסד. אני לא יודעת מה ו/או איפה אלמד בשנה הבאה. האם יש דרך לעשות אבחון שיהיה קביל בכל מקום? ת תודה

zivadina

New member
אבחון פסיכודידקטי

כדאי שתשאלי בפורום "לקויות למידה".

דליה.ד

New member
תעשי רק במקום בו תלמדי

כי כל אונמיברסיטה ומכללה מקבלת רק את האבחונים "שלה"....

liyakallir

New member
מנסיוני (לושה), מבלי לרפות את ידייך

בעניין הפסיכומטרי עושים המון בעיות, וכפי שבעבר הגדרתי (אני לא עשיתי פסיכומטרי, רק מבחן 'אמיר' אבל זה אותו רעיון) צריך להיות עיוור חיגר ופיסח בשביל לקבל מהם איזשהו יחס מקל (ואצלי ההקלות שנדרשו היו ממש בסיסיות וקל היה לאפשר לי אותן - תוספת זמן). לא עזרו שום אבחונים שעשיתי בעבר, לא עזרה העובדה שאלו הקלות שאושרו לי בבגרות - כלום. בבואי לאוניברסיטה (ת"א, אך כך זה בכל אוניברסיטה) דרשו ממני אבחון של המרכז הפסיכולוגי שלהם (עוד תשלום כמובן) כאשר המאבחנת היתה מאוד אנטיפתית ולא באמת אבחנה את הבעיות. מה אני מציעה? קודם כל, אני לא מנסה לרפות את ידייך, אולי מישהו במרכז הארצי שינה מדיניות ופיתח קצת מודעות ורגישות לנושא. שנית, אולי כדאי לך לעבור אבחון בכל מקרה אצל מישהו מוסמך שיגדיר בדיוק מה הבעיה - ליקוי למידה, הפרעת קשב, ואולי שניהם. בכל מקרה אבחון טוב ומקיף יעזור לך להבין את התחומים שאת טובה בהם ופחות טובה בהם ואולי יכוון אותך לתחום לימודים מתאים יותר או להתעניין באסטרטגיות למידה מסויימות שיעזרו לך להתגבר ל הקשיים. בנוסף, אם את אכן סובלת מהפרעת קשב ותקבלי ריטלין זה ייסיע בכל מקרה בפסיכומטרי (ואני מעידה מנסיוני שזה עושה פלאים למי שזקוק). אבחון קודם גם יעזור לך לכוון את האבחון במוסד האקדמי שתרשמי אליו לקבל את ההקלות שאת באמת צריכה. זה אמנם עוד תשלום אבל הוא נסבל (ובשביל זה יש הורים...). ועניין אחרון: אמנם מבחינה בירוקרטית קשה לקבל יחס אוהד והתחשבות, אבל הרבה פעמים (ושוב מנסיוני) כאשר עומדים מול בני אדם שמכירים אותך (המרצים השונים שיהיו לך) היחס הוא לעיתים קרובות מפתיע לטובה. זהו, בהצלחה, לושה.

zivadina

New member
לפי כחצי שנה

הבת שלי ניגשה למבחן פסיכומטרי מותאם על סמך אבחון דידקטי של מאבחנת (תואר שני). ועדת הבחינות הבינאוניברסיטאית דרשה מן המאבחנת לענות על מליון שאלות בקשר לאבחון, ואישרה לבת שלי רק הפסקה של 5 דקות בין פרק לפרק. בתי אומרת שההפסקות האלו ממש בילבלו אותה. היא קיבלה במבחן הזה 20 נקודות פחות מאשר בפסיכומטרי שעשתה חצי שנה קודם בלי התאמות. למרות ויכוח של שעה שניהלתי עם נציב הקבילות של ועדת הבחינות, הוא התעקש לטעון, שמבחן פסיכומטרי איננו כמו מבחן בגרות, ולכן לא נדרשת בו הארכת זמן כמו שמשרד החינוך אישר לה למבחני הבגרות. אף מומחה לא ידע לאשר את הטענה המשונה הזאת.

למעלה