אבחון ליקויי למידה

אבחון ליקויי למידה

בני בן ה- 6 אובחן כלוקה בהפרעות קשב וריכוז (לא באופן ודאי) ע"י המכון להתפ´ הילד תה"ש מאחר ולדעתי האיבחון לוקה בחסר ומאחר ואני חוששת כי בני דיסלקטי אבקש מכם עצה והדרכה כיצד ניתן לבדוק את הנושא. בתודה מראש מירי

היי מירי

מירי שלום! יש לי שאלה אליך, התפתחות הילד הפנו את הילד לבדיקה אצל נירולוג ילדים והוא זה שיקבע, ובמקביל פסיכולוגית . המון הצלחה תהיי בקשר ביי פזית

Iris-1

New member
מירי שלום ממליצה לך לבקש הפניה

לנוירולוג ילדים של תה"ש ד"ר ברנד צבי - הוא עשר. הוא יגיד לך על המקום מה צריך לעשות איפה כמה ואיך. אם הוא לא הכתובת הוא כבר יפנה אותך הלאה. אני הייתי מאד מרוצה ממנו. שיהיה המון בהצלחה . איריס.

דליה.ד

New member
מירי שלום../images/Emo65.gif

לדיסלקציה יש אפיונים משלה שאינם קשורים בהכרח להפרעות קשב וריכוז. האם הילד לומד בכיתה א´? אז בוודאי המורה שמה לב שיש לו בעיה ברכישת הקריאה, כי דיסלקציה מתייחסת לקריאה. ואם הילד עדיין בגן, מדוע את חושבת שיש לו דיסלקציה? הפרעות קשב וריכוז יכולות להופיע עם לקויות למידה או בלי לקויות חמורות כמו דיסלקציה אלא "רק" קשיים קלים בתחומים שונים כמו קריאה, כתיבה, ארגון וכו´. בתי ובני (14 ו - 12 בהתאמה), היו עם קשיי קריאה, שהם סוחבים עד היום, אבל אף פעם לא הוגדרו כדיסלקטיים כי אין להם את האפיונים המיוחדים של דיסלקציה, אלא השלכות של הadhd על הקריאה. הם קיבלו הוראה מתקנת בקריאה ובנת הנקרא במשך מספר שנים, וכיום מתפקדים באופן סביר ללא עזרה בכיתות רגילות. הריטאלין שהם לוקחים משפיע לטובה - הכוונה שקל להם יותר לקרוא ולהתרכז בקריאה וכתוצאה מכך להבין את הנקרא. אנא פרטי מדוע את חושדת ואולי נוכל לעזור. בכל מקרה לאבחון דיסלקציה נחוץ אבחון פסיכו-דידקטי. ובמכונים להתפתחות הילד עורכים אבחונים התפתחותיים בלבד (עד כמה שידוע לי).

למירי

מירי שלום, מתוך דבריך אני יכולה להבין כי היתה סיבה או סימנים לכך שבנך אובחן במכון להתפתחות הילד. יש מאבחנים רבים שבאים מתחומים שונים ונותנים את הדגש על התחום בו הם עוסקים. השאלה היא מה בדיוק חסר לך באיבחון שאת רוצה לבדוק ואיזה בעלי מקצוע (באיזה תחום) בדקו את הילד. אשמח לעזור לך אם תפרטי, בברכה, נחמה

שלום מירי וברוכה הבאה!../images/Emo39.gif

נחמד שהצטרפת! קודם כל הפריע לי מאוד שאמר שבנך מאובחן האופן "לא ודאי", כבר פרטתי פה בעבר את הקשר האמיץ בין הפרעות קשב וריכוז ולקויות למידה, ולכן חשוב לי לדעת. לגבי האבחון - יש מאבחנים שמתמחים גם בנושא לקויות למידה אך לא כולם ולכן כדאי לברר עם המאבחן את העניין קודם לכן. מה שניתן לעשות כרגע כדי לברר את העניין לאשורו (וגם כדי לא לפגוע לך בכיס
) זה ללכת לאבחון בניצ"ן. בנוסף אולי כדאי לפנות לנוירולוג כדי לקבל וידוא לגבי הפרת הקשב והריכוז. אנחנו פה איתך ותעדכני אותנו. אפרת

למעלה