אבחון לחטיבה-שאלה

• פותח הנושא tiroz
  • פורסם בתאריך

tiroz

New member
אבחון לחטיבה-שאלה

הבן שלי בכיתה ו מאז כיתה ג הוא מאובחן כ-adhd כיום הוא מטופל בקונצרטה.בבית הספר יש לו הקלות כמו תוספת זמן במבחנים הקלות בשיעורים וכדומה.שאלתי היא האם לקראת החטיבה אני צריכה לעשות לו אבחון חדש (האבחון הקודם מכיתה ג שבו גילו את הפרעת הקשב) ואים כן אז-איזה אבחון לעשותומתי לעשות כדי שיקבל את ההקלות המגיעות לו בחטיבה בזמן.עודדבר אולי זה ישפיע על סוג האבחון לאחרונה יש לו הפרעה שנקראת טריכוטילומניה שזה תלישת שיער מהקרקפת והתחלנו טיפול מתאים בשניידר נאמר לנו שזה נובע מחרדות וחוץ מזה שהילד מאוד רגיש .

אבן החן

New member
כדי לקבל התאמות במבחנים צריך

לעשות אבחון חדש כיוון שהאבחון מהיסודי לא תקף בחטיבה. צריך להיות על האבחון תאריך של 1 בספטמבר של כתה ז' - זה במקרה של לקויות למידה. אבחון של ADHD אין צורך לעשות שוב. בהצלחה

תלוי בבה"ס

אני למשל לא הייתי צריכה לעשות שוב איבחון לבני אותו איבחון של היסודי שנעשה באופן פרטי המשיך גם לחטיבה . הוא מקבל את כל ההטבות שניתנות למאובחן ADHD מה שכן לפני כניסת בני לחטיבה תאמתי פגישה (לפני תחילת שנת הלימודים) עם היועצת המנהלת ושוחחנו על הנושא כמעין תאום ציפיות הדדי. למותר לציין שיוזמת השיחה היתה אני!

דליה.ד

New member
שלום לך

אני מאבחנת דידקטית: צריך לקחת בחשבון כמה גורמים: מתי נערך האבחון האחרון הרי תסכימי איתי שילד בכיתה ג' מתפקד אחרת מילד בן 12! דבר שני: האם תכנית ההתערבות נשאה פירות? האם ההישגים והתפקוד השתפרו? אם לא - צריך לבצע הערכה מחודשת ולברר היכן הילד עכשיו וגם אם כן חל שיפור יפה צריך לקחת בחשבון שבכיתה ז' חלה "קפיצה" רצינית בהמון דברים: רמת הטקסטים עולה, רמת הדרישות עולה, המחנכת שוב לא מלווה את הילד לאורך היום ועליו להתמודד עם מורים מקצועיים עם דרישות אחרות אחד מהשני. ההמלצה שלי: להתייעץ עם המחנכת והיועצת ובעיקר לסמוך על תחושת הבטן שלך! אני מצרפת קישור טוב בעניין המעבר לחטיבה:

פרחבר

New member
אצלנו, בי"ס ביקש עדכון אבחון, דבר

שהיה במקום, כי גילו לקויות שלא עלו עליהן בגיל צעיר יותר. שינוי את ההתאמות ודרכי היבחנות. המליצו על אבחון במקצוע ספציפי שעלה על קושי רציני (חדש). מומלץ ביותר ! לקראת הבגרויות (בכיתה י') היינו צריכים לעבור גם אבחון פסיכולוגי - ע"מ לקדל הגברות בע"פ במקצועות מסויימים (בלי הפסיכולוגי לא מאשרים בחינה בע"פ).

היי

אני בת 14 ואולי אני לא ממש יודעת אבל: אני גם עשיתי אבחון ראשון בכיתה ג ואז לפני החטיבה עשינו, אבחון חדש שתופש בחטיבה וגם בטיחון!!!

למעלה