אבחון טוראט

sam18

New member
אבחון טוראט

שלום, מה התהליך הכי קצר לאבחון אמיתי ומקצועי ? האם למשהו יש המלצות ? ראיתי באינטרנט את המרכז הרפואי על שם סורסקי בת"א בניהול פרופ' עמוס קורצ'ין. ראיתי אתר של קליניקה לפסיכולוגיה מתקדמת ברחובות ובה פרסום על בדיקה פיסיקלית. זהו ציטוט מתוך האתר. " פיתוח שיטת אבחון "מעבדה" ביופיסיקלי מדויק (BDTAK, קליניקה לפסיכולוגיה מתקדמת, רחובות) לא פולשני, מהיר ומהימן לאבחון התסמונת. הבדיקה מבוצעת על ידי הילד או המבוגר עצמו באופן עצמאי בביתו. בנוסף, מאפשרת השיטה מעקב פיסיקלי מדויק אחר יעילות והתאמת הטיפול התרופתי, מצב החולה והתקדמות הטיפול (התרופתי והפסיכולוגי) בתסמונת." בנוסף, שוחחתי בטלפון עם ד"ר א. קסלר שמציע תהליך אבחון בין 5 מפגשים הכולל פגישה עם ההורים בנפרד ולאחר מכן עם הילדה, ביצוע התהליך הפיסיקלי ופגישת סיכום. לא קראתי על אבחון פיסיקלי עד עכשיו בפורום ולכן אני מעוניין לדעת אם משהו התנסה בזה ועד כמה זה אמין. כמו כן אישתי דיברה עם רופא המשפחה שרוצה לראות את הילדה. אני רוצה לחסוך לילדה "תיזוז" בין הרבה רופאים. אנא הצעותיכם. תודה אבא מתלבט

תיזהר מד"ר קסלר ../images/Emo18.gif

יש כותבים בפורום, הטוענים שהוא שרלטן. אני מכירה באופן אישי לפחות מישהי אחת שהילד שלה "טופל" אצלו, ככה שאני מאמינה לאותם אנשים. יש לציין כי מעולם לא טופלתי אישית על ידו. יש כמה מרפאות שנחשבות מצויינות ואינן "שנויות במחלוקת", כמו בשניידר ובשערי צדק. כיוון שאתה מעוניין באיבחון קצר ומקצועי (וטוב שכך), הייתי במקומך פונה לאותם מקומות שאינם שנויים במחלוקת. תריץ חיפוש בפורום על כל אחד מהמונחים - "קסלר", שניידר", "שערי צדק"... ותחליט בעמצך.

sam18

New member
תודה רבה

תודה שנתת לי כיוון. זה עוזר לי להתמקד.

שביק

New member
שלום רב אבאל'ה. אם תרד קצת למטה

בעמוד הזה או הבא, תיראה רשימות של רופאים ומרפאות ברחבי הארץ, הכינה למען המעונינים חברה בשם/ניק גובלינית. באם תירצה פרטים נוספים, ספציפיים אתה מוזמן ליצור קשר לטל: 09-7408478. בהצלחה שביק.

לאבא המתלבט

היי קוראים לי דניאלה ואני בת 15 וחצי. מי שדיברת איתו קוראים לו רומי והוא הפסיכולוג שלי וגם לי יש טוראט. רומי עשה לי את הבדיקה כמו שכתבת וכך הוא גילה שיש לי את התסמונת. הבדיקה היא כעשרה ימים ועושים אותה בעזרת מודד חום דיגיטלי בפה. לפי דעתי הבדיקה היא מאוד אמינה כי אם היא לא היתה אמינה אז הוא לא היה מגלה שיש לי בעצם את הטוראט. אני מאוד מקווה שעזרתי לך. ותמסור דש לרומי מימני חחחח סתם. באהבה דניאלוש 151 נב-הבדיקה היא שלוש פעמיים ביום בוקר צהריים וערב!

sam18

New member
כיצד מדברים ?

תודה על תשובתך. ביתי בקרוב תהיה בת 15. איך התחילו לדבר איתך על הטוראט ? מה הרגשת ? אודה לך על תשובתך.

הלנה

New member
הי דניאלה

לפי מה ששמעתי על אותו ד"ר.. העובדה שהוא איבחן אותך לא אומרת שהאבחון שלו "אמין" כי סיפרו כאן אנשים שהוא אבחן אותם בטוראט למרות שלא היה להם (אני לא אומרת שלך אין, אלא שזה לא המדד לאמינות). בכל אופן, גם שמעתי על אנשים שהוא עזר להם וכנראה שגם לך אז זה נהדר.

כוכב7

New member
שלום , לגבי אבחון לטוראט...

שלום רב לך, אני הייתי בסרט שלך ולא מזמן... בהמלצת חבריינו לפורום פניתי למרפאה בשניידר , לדר תמי שטיינברג ושרון צימרמן... אומנם מחכים בתור די הרבה זמן אך האבחון משתלם . מה שעליך לעשות אם אתה מתלבט אם כן לשים לב לדברים הבאים רצל ילדך ( דרך אגב בן כמה הוא ?) 1. לעקוב אחר הטיקים שלו ? 2. כמה זמן הם ? 3. האם יש טיקים קוליים וטיקים אחרים ?( תנאי הכרחי לדעתה של הרופא לאבחן טוראט מפני שיש מספר רמות של טיקים אתה יכול לקרוא על זה באתר של שניידר ) 4. הטיקים צריכים להיות תקופה של יותר מחצי שנה . 5. האם יש לו תופעות של אובססיה למשהו , כמו רחיצת ידיים , פחדים, התקפי זעם וכד... 6. איך הוא יושב כשהוא מרוכז....יש קשיים וכד... 7. איך הוא חברתית ? תראה אני לא הרופא אבל הרופא שתפה אותי בכל התהליך היינו אצלה כשעתיים אולי קצת יותר בהתחלה אנחנו ההורים דיברנו ואחר כך הכנסנו את הילד .... והיא עשתה לו אבחון שכלל שיחה, משחק, קריאה, כתיבה ובדיקה פיזיולוגית לא פולשנית מדי, בנוכחותה יושבת פסיכולוגית שמתערבת לעיתים . בתום האבחון אתה יודע האם יש אבחנה לטוראט או למשהו אחר והמלצות להמשך טיפול . אני לא מכירה אף מקום אחר , אבל אני מרוצה מהדרך בה טופלנו , בהצלחה
כוכב 7

sam18

New member
שלום

ראשית תודה על תשובתך. לשאלתך, בקרוב ימלאו לביתי 15. כמה זמן מחכים לאבחון בשניידר? הבת שלי עומדת לעבור מיסודי לתיכון ואשתי חושבת שצריך לעשות הכל מהר. עדיין לא דיברנו עם הילדה. אני מרגיש שעד שאני לא יודע מה אני רוצה, אני לא יודע בודאות מה להגיד לה. אני יודע שהיא מודעת. עד עכשיו כאילו שאנו מתעלמים למרות שבפנים אפשר להתפוצץ. יש לנו עוד שתי בנות צעירות יותר שבטח שמות לב וגם איתן עדיין לא שוחחנו. כנראה שוב בגלל ההתלבטות. לא רשמנו יומן כפי שראיתי בפורום המלצות על כך. אבל אנו מרגישים שזה מחריף. יש לה טקסים רבים מאוד ולאחרונה בתכיפות רבה יותר. יתכן שזה בגלל המלחמה או החשש מבית ספר חדש. הילדה גם בגיל ההתבגרות וכל דבר חשוב לה בגיל הזה. אובחן אצל הילדה ADD והיא תהיה בתיכון בכיתה מיוחדת. אשתי בעיקר חוששת ממה שיגידו בסביבה. אני חייב לציין שהיא ילדה בעיקר שמחה ונראה שטוב לה. תודה

הלנה

New member
sam שלום וברוך הבא לפורום

אני אמא לנער בן 14 שאובחן כלוקה בטוראט לפני 3 שנים. אני חושבת שאתה נוהג ממש נכון בבדיקת כל האופציות לפני שאתה מכניס את הילדה ל"מעגל" האבחונים למיניהם... כמו קודמי, אני ממילצה על מרכז רפואי רב תחומי שמאבחן ומטפל בטוראט. שני המרכזים היותר ידועים הם שניידר בפ"ת ושערי צדק בירושלים. הבעיה העיקרית היא בצריך לחכות הרבה זמן לתור. אני בזמנו בגלל שלא רציתי לחכות קבעתי את התור הראשון באופן פרטי עם מנהל המרפאה בשניידר (אם יש לך מושלם אז ההחזר הכספי הוא מאד גדול), אבל יש אחרים שסיפרו שהם פשוט התקשרו יום יום לברר אם יש ביטול וכך השיגו תור תוך שבועיים..שווה לנסות. בכל אופן, אם הילדה כבר מאובחנת ב- ADD והיא גם ככה תהיה בכיתה מיוחדת, אז לדעתי אין לכם מה להילחץ... תעשו את הדברים ברוגע ובסופו של דבר העיניינים יסתדרו. אם יש לך עוד שאלות, נשמח לענות ושיהיה בהצלחה!

sam18

New member
איך התחלתם לדבר עם הילד ?

שלום ותודה על התייחסותך. אנו מתלבטים כבר זמן מה כיצד לפנות לילדה ? באלו מילים להשתמש ? מה להגיד ? אנו חוששים לפגיעה בדימוי העצמי שגם כך לא גבוה. אודה לך על תשובתך אבא מתלבט

הלנה

New member
אצלנו זה היה תהליך

בהתחלה היו לו קצת חרדות ולקחנו אותו למרפאה באומנות שמאד עזרה לו, היו גם טיקים מאד מינוריים שלא ייחסנו להם חשיבות, אחרכך הופיעו תופעות שהתבררו כ- OCD - הוא היה אומר שהוא חייב לעשות משהו מסויים ואז לקחנו אותו לפסיכולוג, אחרי אבחון אצל הפסיכולוג של כ- 4 פגישות הוא אמר לנו שהוא חושב שזה טוראט, ואת האבחון הסופי הוא קיבל בשניידר. הוא היה שותף לכל התהליך כך שלא זכורה לי התלבטות בעניין הזה, הוא מהתחלה ידע מה יש לו וזה די הרגיע אותו שלתופעות היה שם, כי בשלב מסויים (כשהתחיל ה- OCD) הוא השתגע מהמחשבות. אחרי כחצי שנה גם הגענו למפגשים של העמותה ושם גם הכרנו הורים ולוקים ומאוחר יותר גם הבן שלנו הכיר ונוצרו חברויות בין חלק מהילדים וגם היום, למרות שכמעט ולא מתראים נשאר הקשר.. אני היתי מתייעצת עם פסיכולוג על "איך לדבר.." כי בכל זאת מדובר בילדה בגיל קצת יותר קשה (אצלנו הוא היה יותר קטן), אבל אם היא כבר מודעת לבעיות אחרות שיש לה (הADD) אולי זה יהיה לה רק עוד "שם".

sam18

New member
הלנה היקרה

תודה על המלצתך. האם יש הבדל בין OCD לתסמונט טוראט או שזה אותו דבר רק בשם מקצועי ?

הלנה

New member
OCD

זאת הפרעה טורדנית כפייתית, שקיימת בזכות עצמה גם בלי קשר לטוראט. טוראט זאת תסמונת מאד מגוונת כפי שבודאי כבר שמתם לב, יש לוקים שיש להם רק טיקים, יש כאלה שנוסף להם הפרעות קשב וריכזו עפ או בלי היפראקטיביות, יש כאלה עם ליקויי למידה ויש כאלה גם עם OCD. אצלנו למשל יש טיקים מאד קלים (אם כי לאחרונה יש החמרה), OCD וליקויי למידה. לפעמים קשה לקבוע את ההבדל בין טיק מורכב ל OCD וכעיקרון ה- OCD זה צורך לעשות משהו מסויים, כמו מין טקס כזה.. ושוב לגבי ה- איך לספר, אחרי שקראתי את מה שכתבה צוללת... אני מסכימה איתה מאד ואין כמוה במתן עצות מעשיות להורים.

אני מרשה לעצמי לענות לך...

למרות שהשאלה שלך לא הופנתה אליי. הייתי מציעה לך להתייחס לעניין בשיא הטבעיות, ולפנות אליה באותו אופן בו היית פונה אילו היתה לה, לדוגמא, בעיית משקל עודף. המילה "טיקים" היא מילה נוחה וללא קונוטציות שליליות, ואני ממליצה לך להשתמש בה. כמו כן עדיף לדעתי שתרגישו בנוח עם המילה "טוראט". (יש אנשים שמשתמשים בכלמיניי "מילים תחליפיות", דבר שמשדר לילד שהוא צריך להתבייש בכך שיש לו טוראט). (אגב, לדעתי "טוראט" נשמע הרבה יותר טוב מ"תסמונת טוראט"... כי "תסמונת" נשמע כל כך "רפואי"...)
יכול מאוד להיות שהיא מאוד רוצה לדבר איתכם על זה, אבל "מתפדחת" להתחיל לדבר על זה בעצמה... (אני הייתי נתונה במצב הזה במשך מספר שנים). אל תשדרו לה שאתם לא מרוצים מהמצב בו היא נמצאת, כיוון שזה עלול לגרום לה תסכול. (הרי אין לה דרך להפסיק עם זה, והידיעה ש"הטיקים שלה גורמים לכם סבל" היא מאוד מתסכלת). שדרו לה שאתם רוצים לטפל בעניין כיוון שהטיקים מפריעים לה, ולא בגלל שהם מפריעים לכם. שדרו אופטימיות. שהיא לא תושפע חלילה מהחששות שלכם, כיוון שעשוי להיווצר מצב של "נבואה שמגשימה את עצמה". אסור לשדר לה שאתם חוששים למצבה החברתי וכדומה. לדעתי מספיק בהחלט להגיד שאתם "רוצים לפתור את אי הנוחות שהטיקים גורמים לה מבחינה מוטורית", או ש"אתם חושבים שכדאי לפנות לרופא שמתמחה בטיקים כי הוא יכול להגיד לה כמה דברים מעניינים בנושא". חשוב שלא תנקטו בגישה פטרונית, ושתיתנו לה להחליט בעצמה איזה סוג של טיפול מקובל עליה. (אל תגידו לה "החלטנו שאת צריכה לקחת תרופות"... כי בגיל שלה היא תרגיש יותר טוב אם היא תחליט לבד). ודבר אחרון: חשוב שלא תציקו לה. אל תהפכו את ההתעסקות בטוראט שלה למרכז חייכם. נסו להרגיש מתי ההתעסקות שלכם בעניין הטוראט "מכבידה" עליה. (לדעתי, אם מתעסקים בזה פעם בשבוע זה ממש מספיק... אבל אחרים יכתבו אחרת). בהצלחה.

sam18

New member
אני שמח שהרשת לעצמך לענות לי

האמירות שלך בהחלט חשובות ונראה לי שנאמץ אותן במיוחד הדרך לחשוד עליה כמרכז ולא על עצמנו. כמו שאת מציינת יתכן והיא רוצה לדבר איתנו על הנושא אך יחד עם זאת יתכן והיא תגיד שזה לא מפריע לה ותסרב ללכת לאבחון. אני מזכיר לך שעדיין אין לנו אבחון שזה טוראט. לנו זה נראה כך. תודה

אם היא תסרב ללכת לאבחון...

אתם תמיד יכולים להגיד לה, שבמקרה שהיא מתחרטת היא יכולה לפנות אליכם. כלומר: תשאירו לה את היכולת לחזור בה מבלי להרגיש "טמבלית". אגב, אתם יכולים להדפיס לה קטעים נבחרים מן התיאור שמופיע באתר של אסט"י. (לדעתי עדיף לכם להשמיט את התיאורים של הטוראט הקשה, כדי לא להפחיד אותה בהתחלה). תנו לה לשבת לבד ולקרוא את זה, היא בטוח תדע אם היא יכולה להזדהות עם הכתוב שם.

yakovs

New member
מי אני שאוסיף דברים

אחרי דבריה החכמים של צוללת, אבל מי שמרגיש לא נוח עם "תסמונת טוראט", יכול פשוט להגיד שהוא "מתוסמן".

כוכב7

New member
שלום סם...

הצעד הראשון הוא הכי חשוב....אני ממליצה להתקשר - אפשר גם ללכת פרטי - לפרופ' אפטר - פסיכיאטר שהוא ה-מומחה- ככה אני מבינה אחרי הרבה ברורים במספר מקומות ... אולי אתה קצת נרתע כרגע - פסיכיאטר - אבל אני אגיד לך משהו אני קבעתי תור במקביל בשני המקומות גם אצלו וגם אצל הנוירולוגית שמידה ויימצא שיש טוראט אוכל כבר ישר להמשיך אצלו עם כל מה שצריך .אני חיכיתי 3-4 חודשים והתקופה הזו התאימה לי כי למדתי הרבה - עקבתי - אבל במקביל גם הגעתי לכל מיני תובנות . אם הילדה שלך אובחנה בעבר כ- add האם היא מקבלת טיפול כלשהו ? כי לפי מה שאני מבינה כאן בפורום - הטיפול לקשב וריכוז לעיתים מגביר את תופעות הטוראט - ולכן חייב להיות איזון ואבחון נכון ..... בהצלחה לך ולבתך - בקשר לבנות הנוספות בבית שיודעות שיש לאחותן קשיים כי היא הולכת לכיתה מיוחדת ולכל אחד הקשיים שלו - וברור שאם היא בדרך לכיתה מיוחדת היא כבר אובחנה בעבר, אז אין מה לפרט יותר מדי בקשר לאבחון . אחר כך אם היא תאובחן כטוראטניקית לבטח תקבלו דרכי פעולה. בינתיים הכי חשוב להתעלם מהטיקים ולא להעיר - להגיד גם לכל בני המשפחה שהנושא בטיפול - אך הכי טוב להתעלם כרגע כי זה לא בשליטתה . בברכה כוכב 7

למעלה