אבחון טארוט

אבחון טארוט

בתי בתה13 התחילה בטיקים בעיניים והפה בגיל 11 . לעיתים הטיקים חזקים ולעיטים נעלמים,ביומיים האחרונים התחילה בטיקים בשריר הצוואר ומתלוננת על כאבים בלסת כתוצאה מכך. בזמן האחרון התחלטי לחשוב שאולי בתי סובלת מתסמונת טארוט?שאלתי היכן אפשר לאבחן זאת באופן וודאי? תודה.

יש להתקשר לשביק!!!!

בוקר טוב יש להתקשר לשביק יו"ר הארגון והיא תפנה אותכם למקום המתאים. משה

הלנה

New member
שלום ברקוביץ וברוכה הבאה

כדאי קודם כל להיכנס לאתר של אסטי (קישור בראש הדף) ולבדוק אם הסימפטומים נראים לך מוכרים. צריך שיהיה לפחות טיק קולי אחד, כשטיק קולי גם יכול להיות כחכוח בגרון , שיעול או כל מיני קולות שאם אנחנו לא יודעים הם לא נשמעים כמו טיקים. אם זה נראה לך מוכר... יש כמה מרכזי אבחון בארץ, תלוי מאיזה אזור אתם. אנחנו אובחנו בשניידר, בפ"ת. בהצלחה.

אחבון טוראט

שלום גב' ברקוביץ וברוכה הבאה בכדי לאבחן טוראט יש צורך שיופיעו טיקים מעל שנה, את מתארת טיקים מוטוריים: עיניים לסת וכו' שקיימים מעל שנה. צריך להתקיים עוד תנאי: טיקים קוליים במשך שנה: כחכוח בגרון השמעת קולות לא רצוניים וכו' אם גם זה קיים אולי יש טוראט, אבל צריך לאבחן במקום מסודר. חומר קריאה תמצאי בקישור לאתר א.ס.ט.י בראש הדף בהצלחה

שלום לך ברקוביץ',

אני ממליצה לך לתת לביתך לקרוא את הכתוב באתר אסט"י (קישור בראש הדף). אם היא תרגיש שהיא מזדהה (פחות או יותר) עם מה שכתוב שם על התסמונת, אזי יש סיכוי רב ש"זה זה"... ולמה חשוב שהיא תקרא? כיוון שייתכן שהיא מסתירה חלק מהטיקים ומהתופעות האחרות, (למשל: אולי היא מסתירה את הטיקים הקוליים, או את הקטע של "לאזן דברים"), ואז את לא תדעי שיש לה את הסימפטומים האלו, אבל היא ודאי תדע. (אני הסתרתי טיקים קוליים בילדותי, והוריי לא ידעו שיש לי כאלו).

הלנה

New member
צוללת, אני בתור אמא

לא היתי נותנת לילד בגיל הזה לקרא לבד על התסמונת, אלא אם כן אני כבר חקרתי ובדקתי ואני כמעט בטוחה שזה מה שיש...

וואללה. יש בזה היגיון.

אכן כדאי שהאמא תקרא קודם, ועדיף אפילו שהיא תעתיק ותדפיס חלק מהדברים (ותצנזר את הקטעים ה"קשים"). עדיין, חשוב שהבת תקרא ותדע אם היא "מזדהה", כי יש סיכוי רב שהאמא לא תבחין שיש לבת שלה את רוב הסימפטומים שמתוארים שם, בעוד הבת תוכל לדעת "על המקום" אם היא מזדהה עם זה או לא. כשהייתי בת 11 בערך, קראתי בעיתון כתבה על טוראט (אם אינני טועה זו היתה כתבה על אלין), וישר אמרתי לאמא שלי: "זה מה שיש לי". אבל אמא שלי דווקא לא הצליחה לראות שהכתבה הזו מתארת את הסימפטומים שלי... וככה "נשארנו בחשיכה" עוד כמה שנים.

ש ל י ק

New member
שלום וברוכה הבאה

שמי שלי, בני בן הכמעט 11 לוקה בתסמונת, אנחנו בתחילה שלא ידענו בכלל מה קרה לילד שלנו פתאום הלכנו לנוירולוגית שישר אמרה שיש לילדנו טוראט. האמת שלא קיבלתי את זה ואף נלחמתי בידיעה... לאחר כמה חודשים הגענו באופן פרטי לפסכיאטרית מקסימה ומיוחדת והיתה כימיה מידית בינה לבין ילדי כך שהיה שיתוף פעולה פורה עימו. כיום עקב חוסר התאמה תרופתית אנחנו מטופלים בשניידר , הוא עבר אבחונים מסודרים. באופן אישי, ממליצה היכן שלא תחליטי להתחיל את האבחון לעשות את זה במקום שבקיא בסתמונת, ולבדוק את כל אפשרויות האבחון שעומדות לרשותך באותו מוסד. כמו כן תוכלי לפנות לעמותת א.ס.ט.י ולקבל מידע רב על מקומות ורופאים בארץ שבהם נעשה אבחון מסודר. שיהיה לכם בהצלחה!

ן ברקוביץ ברוכה הבאה לפורום../images/Emo24.gif

רצוי קודם לעיין באתר א.ס.ט.י בדף השאלות והתשובות...במידה ו"תתחברי" למה שכתוב שם יתכן מאד שאת במקום הנכון. אבחון רצוי לעשות אצל נוירולוג מומחה לילדים שמבין מה זה טוראט...כי תסמונת טוראט מורכבת מאד. רשימת מרכזי אבחון ניתן לקבל אצל גב' בת שבע גרניט יו"ר עמותת א.ס.ט.י 09-7408478 בהתאם למקום מגורייך.

למעלה