אבחון חוזר

leannush

New member
אבחון חוזר

היי

לפני יותר משנה קיבלנו אבחנה. לבן שלי היה עניין רב בקריאה ולא דיבר כ"כ בזמנו. לא הייתה הדדיות שיחה ולא היו הרבה משחקי דמיון יחסית ליתר הילדים בגן. האבחנה ניתנה לאחר התלבטות רבה, ובישיבה שנעשתה היו מספר דיעות.
כשקיבלנו את האבחנה הרופאה הסתייגה ואמרה שנעשה אבחנה מבדלת בהמשך כי ייתכן שמדובר בקושי משני עקב עיכוב שפתי.

עברה בדיוק שנה, מאז בעצם השלים את כל הפערים, היום הוא כמעט בן 4. מדבר שוטף. עונה ומסביר. משתף (זה תמיד היה, אבל בגסטות בעיקר) ומספר חוויות, משחק הרבה משחקי דמיון (זה גם היה מגיל קטן אבל ירד ושוב עלה), משחק עם ילדים אחרים (גם תמיד היה), אפילו לפעמים מתחמן וכו'. מצד שני יש לו מעופפות מסויימת, הולך לשירותים ושוכח את עצמו שם, מוסח בקלות וקשה לו להקשיב זמן רב, מאבד כל דבר ומפוזר אז אין ספק שמהבחינה הזו טוב שיש לו סייעת בגן (תמיד היה בגן רגיל לאחרונה קיבל סייעת).

ביקרנו שוב אצל הרופאה, הילד נכנס ושיחק וסיפר ודיבר שוטף, ביקש רשות לכל דבר ושיתף פעולה, היה ממש מפגש טוב. הרופאה והפסיכולוגית אמרו שהן מעולם לא נתקלו בהתקדמות כל כך גדולה בתחום התקשורת בזמן הנתון. הסברתי לה שגם אני מרוצה, ולמעשה חוץ ממנה והגננת אף אחד לא יודע שקיבלנו אבחנה.

כשהזכרתי את עניין האבחון החוזר, היא אמרה שהוא באמת התקדם מאוד יפה אבל בכל זאת היא מרגישה שהוא סיפר לה דברים שאני (אמא שלו) הייתי צריכה קצת לספר לו לארגן אותם. בין היתר, הוא סיפר לה סיפור שהיא לא הבינה, "שהיינו בחדר בקומה 11 ואכלנו שם יחד ויש שם גם בריכה" ואני קצת עזרתי להתחיל את הסיפור שזה היה אמור להתחיל "פעם היינו בבית מלון".... היא אמרה שעקב כך ניפגש עוד שנה ונראה בכלל אם יש צורך באבחון חוזר, אולי זה קושי בתיאורי אוף מיינד. היא אמרה שגם היא הכירה את הילד לאורך השנים (היא מכירה אותו מאז שלא דיבר בגיל שנה וחצי, תמיד כתבה בעייה שפה ותקשורת תקינה, אבל לקראת גיל 3 פניתי אליה שוב כדי לקבל ריפוי בעיסוק, ואז הבן שלי לא שיתף פעולה בשיחה איתה, לא הסתכל עליה ושיחק בדלת של משחק מכונית אז היא הייתה דיי משוכנעת) וגם היא בכל זאת מתייחסת לקשיים שכן היו בעבר.

מצד אחד אין לי בעיה להמשיך כמו עכשיו לגשת אליה כל שנה, וגם כנראה היא תמצא משהו שאפשר להצדיק את האבחנה שניתנה. אבל אני מרגישה שהאבחון שנעשה הוא שגוי, ואת האמת היום (וגם דיי אז) אני לא רואה מה ההבדל בינו לבין יתר הילדים, והוא בן ארבע בלבד....

התכנון שלי זה לגשת לאבחון חוזר שיהיה יותר יסודי בעוד שנה, האם כדאי כבר עכשיו? אני פשוט לא רוצה לוותר על האבחנה בינתיים, בגלל שלדעתי הוא מפיק ונעזר בסייעת בגן במיוחד בכל העניין של המעופפות שלו והפיזור שלו.
האם אפשר ללכת לפגישה אחת להתרשמות ולהמשיך כל חצי שנה פגישה או שזה לא הולך ככה?

כמו כן איפה הכי כדאי ללכת לאבחון - מקום שיהיה מספיק מחמיר וכן חשוב לי שהאבחון יעשה עם האנשים המפורסמים ולא עם העובדים שלהם....

leannush

New member
עוד דבר חשוב

שגורם לי להתלבט אם להתחיל עכשיו.

לפני חודש וחצי התחלנו מפגש עם פסיכולוגית התפתחותית חדשה, הוא משתף פעולה מצויין בשיעורים. היא אמרה לי שהיא גם לא הצליחה לאבחן האם מדובר בבעיית קשב שגורמת לו להיות מוסח וגורמת לו פחות להיות קשוב לסביבה או האם מדובר בבעייה על בסיס תקשורת.

ולכן אני שוב שואלת את עצמי ואתכם, שיש לכם נסיון. אם זה בעיית תקשורת היא יותר בולטת עם השנים ואז יותר קל לאבחן או ההיפך?

dina199

New member
תקשורת עם מבוגר ועד אחד על אחד

לא מוציאה מהספקטרום.
שוב, אם את מתלבטת - תעשי איבחון מלא.

אני גם מתלבטת האם לעשות איבחון חוזר לבני

יש לי תאומים בספקטרום. הם בני 2.7. על אחד מהם יש לי התלבטות. הוא מאוד תקשורתי ומדבר (אבל עדיין יש לו איחור שפתי). קשר עין טוב, משתף חוויות וכו'. הוא קיבל אבחנה בגיל 2 בדיוק. במכון להתפתחות הילד מאוד התלבטו האם לתת או לו. היום הוא באלוט''ף. ויש לי אינסוף התלבטויות לגביו- האם לעשות איבחון חדש, באיזה מסגרת לרשום לשנה הבאה. אנחנו בינתיים קבענו תור מעקב לרופא התפתחותי במכון להתפתחות הילד שנתן לנו אבחנה. רוצים חו''ד מעודכנת לגבי התרשמותו והמלצתו למסגרת לשנה הבאה.
ובהתלבטות האם ללכת ל"מפורסמים"...

TikvaBonneh

New member
אני אסביר את עצמי

התכוונתי שהאיבחון במכונים של דיצה צחור ועופר גולן יותר יסודי ומדוייק מאשר האיבחון בהתפתחות הילד.

1אילת2

New member
למה?

התפתחות הילד עושים אבחון מתמשך של שלושה חודשים.למה לדעתך שני האנשים שציינת יסודיים ומעמיקים יותר?

Precious37

New member
היא תיכף תכתוב CARS ומחקרים ומדוייק וממליצה

ואז הורים ירוצו לאסף הרופא לאבחן את הילדים שלהם ויקבלו אבחון מוטה ומוטעה והפחדה ב- ABA.
מציעה להתרחק מדיצה צחור או יותר נכון מהצוות שלה ולתת להתפתחות הילד הזדמנות בלי להוציא הון על אבחונים מוטים.

leannush

New member
זה גיל מאוד מוקדם

מבחינתי לאורך כל הדרך הכל פתוח והדברים יכולים להשתנות.
עובדה שזה קורה אצל 20 אחוז מהמאובחנים...

אני לא מתלבטת אם ללכת לאבחון, אין כאן שאלה מבחינתי, השאלה רק מתי...

TikvaBonneh

New member
מכוני איבחון

במכוני איבחון של עופר גולן ודיצה צחור, כל תהליך האיבחון הפסיכולוגי מצולם בוידאו, כך שבכל מקרה של ספקות אפשר להראות את זה ל*מפורסמים* ולבקש שיביעו את דעתם.
אלו מכוני איבחון מאוד יסודיים.

dina199

New member
אם את מרגישה שצריך עוד איבחון - תעשי אותו.

לא מאשרים או שוללים איבחון על סמך תופעה אחת. צריך איבחון כולל.
מה שכן , את לא חייבת לשתף אף אחד בתוצאות האיבחון (ללא קשר מה תהיה האבחנה)

schlomitsmile

Member
מנהל
מסכימה איתך חכי שנה, בינתיים הוא יקבל את מה שהוא מקבל
ואת אומרת שהוא צריך, ולקראת גיל 5 תעשו איבחון חוזר.
זה יעזור לכם להתארגן לקראת כתה א'.

אכן ככל שהגיל עולה האיבחון ברור יותר.

leannush

New member
דיברתי עם בעלי

והחלטנו שנחכה שנה.
בהמשך אתייעץ איתכם למי כדאי ללכת כי אני רוצה לקבוע הרבה זמן מראש...

המון תודה על כל התגובות

schlomitsmile

Member
מנהל

dina199

New member
אם הילד מקבל טיפול שמתאים לו

ומרגיש טוב, אין צורך למהר לשום מקום

למעלה