אבחון הפרעת וויסות

אבחון הפרעת וויסות

למומחים שלום, בני בן 8, מוגדר ע"י המורה כבעל יכולות קוגניטיביות גבוהות מן הממוצע, מוכשר ביותר בתחומי אומנות שונים, ובלי אף לקות למידה - ההפך -תלמיד מוכשר, קולט במהירות ובעל מיומניויות קריאה ,כתיבה והבנת הנקרא מעל לכתה. בכתה אינו מפריע - לא לילדים ולא למורות, ילד טוב ולא אלים. למרות זאת היא שמה לב לבעיה בארגון, ולפעמים גומר להעתיק מהלוח אחרון מכל הילדים, לפעמים זקוק ליותר זמן בביצוע מטלות ומבחנים.כמו כן היא אומרת כי הדימוי העצמי שלו נמוך, הוא חווה כשלונות ולעיתים לא מסתדר עם ילדים. התייעצות עם פסיכולוגית ביה"ס הוביל לפגישות שלי עם הפסיכולוגית , כאשר הפסיכולוגית לא הספיקה עדיין לערוך תצפית על הילד. האחרונה ראיינה אותי על מהלך לידה וגדילה כאשר היא ציינה מס' נורות המצביעות על בעיית וויסות: ציון אפגר ראשון נמוך (אפגר שני תקין), תינוק בכיין במיוחד , בררן באוכל, לא סובל רעש והמולה, קושי בהרדמות. (כל זאת למרות שגמילה ממוצץ וחיתולים היו פשוטות וטבעיות, והתפתחות מוטורית מוקדמת ותקינה -הליכה ודיבור בגיל 11 חודש). יחד עם תיאור המורה היא כמעט בטוחה שיש הפרעת וויסות. הילד על פי ראייתי -רגיש מאוד מחד ועקשן באופיו מצד שני, דבר המביא אותו לידי עימותים עם ילדים וגם עם אחיו הגדולים, כמו כן הוא יחסית מפונק (צעיר ילדי וכנראה פונק יותר מדי על ידי...)הוא טוען כי נורא משעמם לו בכתה, והמור צועקת כל הזמן (מה שנכון - נכון..). וכעת סוף סוף לשאלותי: הפסיכולוגית חושבת כי בני זקוק לריטאלין ולוחצת על אבחון אצל פסיכיאטר ילדים. ולא אצל נוירולוג - מה ההבדל והאם יש אכן עדיפות - אם כן באלו מקרים? ברור בקופת חולים מעלה כי האבחון ייערך אצל נוירולוג כאשר התור הוא לעוד חודשיים וחצי? האם בעיות מסוג זה יכולות לחכות חודשיים וחצי או שיכול להיות שינוי קריטי בזמן כזה? מה דעתכם אתם לאור תיאור המקרה - להזכירכם הפסיכולוגית הפנתה אותי לאבחון רק על פי עדות שמיעה ומעולם לא ראתה את בני. האומנם מתיאורו נראה כי יש בעייה בודאות כפי שהיא טוענת? האם באמת רק ריטאלין יוכל לעזור?
 

TikvaBonneh

New member
אבחון

שלום לך נופרנופר, מה שאת מתארת - בעיות התארגנות, איטיות בהעתקה מהלוח ובעיות חברתיות, מאוד אופיני לילדים עם הפרעת קשב וריכוז. וכעת לשאלותייך - אפשר לחכות חודשיים וחצי, אין כאן מצב קריטי המדרדר במהירות. זו לא מחלת לב. גם אם תחכי שנה לא יקרה כלום. ולשאלה שלא שאלת מפורשות, אבל היא בין השורות אצלך, האם כדאי לאבחן? כן, כדאי, לבן שלך יש דימוי עצמי נמוך בגלל הכשלונות שהוא חווה, הוא סובל בשיעורים בבית הספר, עם חברים ובבית עם האחים שלו. את שואלת אם ריטאלין יעזור. כנראה שכן. אצלנו זה עזר בכל התופעות שציינת. אני שאלתי את הבן שלי - אם היה כדור שיכולת לקחת, ולא לריב יותר עם האחים שלך ועם החברים שלך בכיתה, היית רוצה לקחת אותו? והוא צעק בקול גדול "כן"
 
ברוכה הבאה,נופרנופר../images/Emo140.gif

אכן מתיאורך נדמה כי יש די והותר סיבות לגשת לאבחון הפרעת קשב וריכוז. אם יאובחן וימצא כי אכן קימת הפרעת קשב וריכוז, כי אז מומלץ מאוד לבדוק יעילות טיפול בריטלין. הטיפול התרופתי הינו הטיפול המוכח כיעיל ביותר להפרעות קשב וריכוז. מומלץ אבחון אצל פסיכיאטר ילדים המתמחה בהפרעות קשב וריכוז.
 

zivadina

New member
אבחון אצל פסיכיאטר ילדים

משרד הבריאות הסמיך גם נוירולוג וגם פסיכיאטר לאבחן הפרעת קשב ורכוז ולרשום לה טיפול תרופתי. אם לילד יש בעיות התנהגות רבות, כדאי לעבור את האבחון אצל פסיכיאטר, אשר יעשה "אבחנה מבדלת" וישלול בעיות רגשיות אחרות. אם הילד מציג רק בעיות בקשב או בעיות נוירולוגיות אחרות (טיקים, התנתקויות) מומלץ לעבור אבחון אצל נוירולוג. אני משערת, וזה מבלי להכיר את הילד, שהפסיכולוגית תעדיף פסיכיאטר, כי הוא מתחום בריאות הנפש, כמוה. לדעתי (הבלתי מקצועית) אם יש תור לנוירולוג, כדאי ללכת אליו, לטפל לפי המלצתו, ואם אין שיפור, להמשיך לפסיכיאטר. ביום ה' בלילה נפתח כאן שרשור שאלות לד"ר איריס מנור, פסיכיאטרית לילד ולמתבגר המתמחה באבחון וטיפול ב-ADHD. את מוזמנת להוסיף שאלה לשרשור. היא תענה במהלך סוף השבוע. ברוכה הבאה אלינו.
 
למעלה