אבחון - דחוף!

dina199

New member
תתחילו בהתפתחות הילד.

בגיל 6 עדיין יש זכאות, זה חינם ומאחר והם ציבוריים אין חשש של 'איבחון יתר'(לגבי כל אבחנה שהיא). רק תגידו שהפנו אתכם לאיבחון ולא באיזה אבחנה חושדים. וכן, לאדם יכולות כמה אבחנות בבת אחת (אין בלעדיות על אף אבחנה
) כי אנחנו בני אדם ולא מדעים מדוייקים.

במכון להתפתחות הילד אין יסודיות...

הם צריכים במינימום מאמצים וזמן להוציא תוצאה.

dina199

New member
ממתי יש להם בעיה של זמן ?

בכל מקרה התכוונתי שיתחילו משם אבל לא חייבים לעצור שם..
יש סיכוי שהם יתנו כיוון ואז לפי הכיוון הזה אפשר להמשיך במקומות פרטיים.

מאז שאני מכירה אותם

אולי גם לפני זה אני לא יודעת

את בעצמך יודעת שיש שם תורים ארוכים.
כלומר ביקוש הרבה יותר גבוה ממה שהם יכולים לתת מבחינת משאבי אנוש...
גם לקבל טיפולים קשה - תורים ארוכים אין מספיק אנשים...

dina199

New member
לא התייחסתי לעצם התורים. ידוע שהם ארוכים.

הכוונה שכשכבר מגיע התור לאיבחון אז בביצוע האיבחון עצמו אין לחץ 'להצדיק את התשלום' (כמו שחושדים לגבי מקומות פרטיים).
מאחר והם ציבוריים הם אמורים להיות אוביקטיביים.

והתורים ארוכים בכל מקום

ברגע שמגיע תור של מטופל נוכחי

הם יודעים שצריכים להיות מספיק זריזים כי אחרי המטופל הזה יש עוד הרבה מטופלים שצריך להגיע אליהם.

dina199

New member
סימו שצריך להיות 'קרציות'.

הורים לומדים את זה עם הזמן

dina199, היינו בשנה שעברה בהתפתחות הילד

&nbsp
לא עלה שום חשד לאספרגר. אף אחד בכלל לא העלה על דעתו.
רק הפנו אותנו לריפוי בעיסוק בשל קשיים מוטוריים ולקלינאית תקשורת בגלל דיבור מעט איטי מהמקובל ושבירת מילים לא סטנדרטית.
&nbsp

dina199

New member
סימן שהם להם מושג לא רק באספרגר

אלא בכלל ב ASD ADD ADHD או כל D אחר.
תנסו להחליף את המכון. אולי יהיו כאן אנשים שימליצו.
ואני יודעת שאסור לאבחן באינטרנט, אבל לפי מה שתיארת יש כיוון חזק לאספרגר. זו דעתי האישית
(וכנראה אקבל הרבה ביקורות על 'איך העזתי לכתוב דבר כזה'
)
אני יודעת שאת מקווה לא לשמוע את זה (אף אחד לא מוכן בהתחלה) , אבל מאחר והדיון כבר התפתח אז כתבתי את זה.

קודם כל, אין כיום בכלל הגדרה של אספרגר

בספר האבחונים ולכן לא יכול להיות שתקבלי הגדרה כזו משיש זה אוטיזם בכל מיני דראגות שונות.

יכול להיות שהבת שלך על הרצף האוטיסטי ויכול להיות שלא.
אם את רואה קשים שאת רוצה לטפל בהם - אז לדעתי כדאי לך ללכת למקום כמו רמב"ם שעושים אבחון מקיף מאוד, אבחון נוירופסיכולוגי, כלומר גם רפואי וגם פסיכולוגי.
אם הבת שלך לא ממש סובלת אז זה לא דחוף ממש כי זה בעצם הרצון של בית הספר יותר מאשר שלכם אם הבנתי נכון אז מה אכפת לך גם אם ייקח זמן לתור בסוף שזה יגיע נכון?

אז אני מציעה לך להתקשר לרמבם ולקבוע תור לאבחון נוירופסיכולוגי ואולי אפילו לעוד מקום אם יש משהו יותר קרוב לאיפה שאת גרה כי לא כתבת אפה בצפון את גרה ואעולי יש מקום יותר קרוב לאיפה שאת גרה

האם בית הספר יכול להחליט שהילדה לא יכולה לשבת בכיתה רגילה?

המורה די חסרת סבלנות. ייתכן שאם הייתה נותנת לזה קצת זמן, היה אפשר לנסות ולגשר על הפערים.
אבל אני חוששת שבית הספר יפנה לוועדת השמה (כך זה נקרא? אני לא בקיאה בשמות עדיין) וממש לא מעוניינת שהילדה תעבור לכיתה מיוחדת (חושבת שהיא יכולה להסתדר בכיתה רגילה.)
&nbsp
בינתיים, התחלנו לטפל ביומיים האחרונים בריטלין. מקווה שזה ישפוך קצת אור על מצבה.
&nbsp
אגב, אני ממי אני צריכה הפנייה כדי להגיע לאבחון נוירופסיכולוגי ברמב"ם? רופא ילדים מספיק?

dina199

New member
בית ספר יכול להפחיד ולאיים אבל לא להחליט כלום.

בשביל ועדת השמה צריכים איבחונים. חינוך מיוחד זו זכאות , בלי איבחונים מקצועיים אין זכאות.
יש גם כל מני כיתות של חינוך מיוחד בבית ספר רגיל .
לילדים בספקטרום זה נקרא כיתת תקשורת ויש שם עד 8 תלמידים. וכדי להגיע לכיתה כזאת חייבים להציג בועדה את האיבחונים שהילד על הספקטרום.
אז שוב,אני יודעת שלהורים זה הלם כשעולה מחשבה על חינוך מיוחד (כי יש לו סטיגמה של פיגור שכלי).
אבל יש הרבה כיתות חינוך מיוחד לפי העזרה שהילד צריך . חינוך מיוחד זה לא עונש על חוסר הצלחה (למשל
) אלא התאמה מיוחדת לילד שלא מקבל את מה שהוא צריך בכיתה רגילה..
ויש הבדל גדול בין 'להסתדר' לבין 'להרגיש טוב'. כשילד מרגיש טוב בסוג מסגרת שמתאימה לו (רגילה או מיוחדת) רואים את זה מייד.
אז אי אפשר לדעת מה מתאים לבת שלך כי חייבים לקבל אבחנה קודם ( כמו שלא מטפלים במחלות לפני שרופא נותן אבחנה). ברגע ש תהיה לכם אבחנה (מכל סוג) יהיו לכם המלצות חינוכיות מתאימות. וגם אז ההחלטה הסופית היא של ההורים.

חשוב שתכירי את החוקים של וועדת השמה

וגיגול מהיר יביא אותך אליהם.

בגדול: אסר לכנס וועדת השמה ללא הסכמתכם! זה אחד החוקים.

ומה צריך להביא לאבחון ברמבם כדאי לך לבדוק אתם לדעתי. פשוט להתקשר ולשאול

dina199

New member
זה לא חשוב שאין הגדרה נפרדת של אספרגר

למעשה זה רק שם שאף פעם לא היה נפרד מהספקטרום.
גם באיבחון של הבן שלי (לפני יותר מ 10 שנים) כתוב : תסמונת אספרגר שנמצאת על הרצף האוטיסטי.
אז כל ההבדל שהיום לא כותבים אספרגר אלא ASD

נתנאל 147

New member
הניסיון שלי עם כיתה קטנה מול כיתה רגילה אולי זה יעזור לך .

אני חושב שאת צריכה לשים לב מה הילדה שלך צריכה זה שהיא נורא חכמה לא אומר בהכרח שהיא מתאימה לכיתה רגילה , כמו שאין בהכרח בכיתה רגילה בהכרח ילדים חכמים וכמו שבכיתה לבעלי הפרעות כאלו ואחרות הילדים לא צריכים להיות בהכרח " טיפשים" או "בעלי יכולות נמכות משל ילדים
רגלים", בעניי זה טעות ואני ישתף אותך עוד פעם במה שעבר אלי ותשפטי בעצמך מה היה מתאים לי
ואולי זה גם יכול להתאים לביתך, אני כל היסודי הייתי בכיתה רגילה של 40 תלמידים זה ממש לא עזר לי אלה להפך הפך אותי לילד מתוסכל ועצבני.
&nbsp
, שעשה הכל כדאי לא ללמוד אבל ניסה עדין להשתלב מבחינה חברתית על ידי להפוך את עצמו לליצן הכיתה ולעשות שטויות. זה לא שהחומר היה לי קשה אלה המסגרת עצמה( סיפרתי לך מקודם שהצלחתי ללמוד חומר שהפסדתי במהלך השנים תוך חודש וחצי- חודשים) וזה למה? כי היה לי את היחס האישי את העזרה כאשר הייתי בכיתה של 40 ילדים עם הרעש, הצעקות והחוסר סבלנות של המורים לתת לי יחס אישי ועזור לי, במקום זה הם הקשו אלי יותר ושמו אותי בפינה ( זה היה בכיתה א-ג) וזה הפך אותי לעוד יותר חסר בטחון, והרגשתי שאני "טיפש" ואני לא שווה כלום יודעת למה? כי ככה מערכת החינוך נתנה לי להרגיש ולעוד אחרים במקום לעודד אותם,
&nbsp
ובחינוך מיוחד מתאמים את הילד לחומר עוזרים לו יותר גם מבחינה רגשית-נפשית ולא רק מפלים עליו משימות, ומדכאים אותו ואם הוא לא מצליח אז הוא נחשב "לסוג ב" ככה אני הרגשתי, אבל כאשר עברתי לכיתה 'קטנה( של ילדים בעלי לקות למידה) אני הפכתי לאדם אחר אני התחלתי ללמוד אני הייתי התלמיד הכי מצטיין בכיתה, אני לא למדתי חומר פחות" קשה משאר הילדים בכיתה רגילה להפך,אם הזמן אני למדתי חומר יותר קשה מהם( המורה ראתה שאני "בולע" כל חומר שהיא מביא לי והיא התחילה לעלות תרמה עד שאני בכיתה ז למדתי כבר חומר של ילדים בכיתה ח אפילו יותר בכיתה רגילה\\
&nbsp
גם בספרות, וגם במטמטיקה, ומדעים) אני הייתי אחד מ5 תלמדים מצטיינים בבית הספר שלי
כמובן בגיל שלי שקיבלו תעודת הצטינות מראש העיר שלי בטקס מיוחד לתלמדים הכי מצטיינים בעיר שלי, אני פשוט סוף סוף הרגשתי שאני לא כזה מטומטם כמו שהם חשבו שאני, הם אכלו את הכבוע, המנהלת שלי שלמידה אותי ביסודי הייתה המומה שהיא שמעה על זה, אני יציין עוד דבר שלי הייתה כבר אחרי מחצית אחת של הלימודים בכיתה ז להיות בכיתה רגילה ומשם להמשיך גם למצטיינים
&nbsp
, הייתה לי את האפשרות הזאת ואני העדפתי להישאר בכיתה שלי, גם כי התחלתי להתקלם והיה לי כיף וידעתי שבכיתה החדשה, יתיחסו אלי שונה כי אני לא" הכי נורמאלי" וזה ישפע אלי לרעה אז החלטתי להישאר בכיתה שלי, כאשר הגעתי לכיתה י אני היה לי משבר ולא רציתי ללמוד ולא למדתי כל שנת הלימודים הזאת, אבל המנהלת שלי לחצה אלי לחזור ולהיות בכיתה יא בלי שעשיתי י, ואני לא הייתי אפילו צריך להשלים את החומר פשוט ישר השתלבתי וקיבלתי ציונים מעולים הכל 90-100, א המורה שלי שלא הכירה אותי לא הבינה, "איך יכול להיות שתלמיד שלא למד שנה שלמה ועוד מגודר כלקוי למידה ככה מצליח בלי שום עזרה?", היא אמרה את זה לאמא שלי ואני שמעתי את זה וסוף סוף,הרגשתי שאני שווה משהוא,
&nbsp
שזה שאני לקוי למדיה או אוטאיסט לא עושה אותי פחות טוב מאף אחד,אלה להפך יש לי תכונות שעושות אותי מיוחד הרבה יותר מהם, זה מה שהייתי רוצה שהורים ילמדו ויכנסו את זה לראש של הילדים שלהם שהם מיוחדים לא" פרקים" לא" טיפשים ומוזרים",,ועוד היה לי השייגים כמו שהייתי שהמורה שלי אמרה שהיא הייתה מופתעת לגמרי שאני מבריק בתמטיקה הייתי ב4 יחידות והיא רצתה שאני יעלה ל5 ויקבל ציון של 90+ ויעשה תואר כבר בגיל 16, לצערי זה לא יצא לא הייתי הכי במצב טוב,היה לי כל מיני דברים אחרים בראש שלא קשורים ללימודים, אבל למבחני הבגרות שלי לא התכוונתי כמעת וכל הציונים הם 85-90 רק משמעיה בכיתה וגם היו לא מעטו שעורים שהחסרתי,
&nbsp
עכשיו לנושא עצמו למה אני אומר את כל זה? זה לא נועד כדאי להראות כמה אני חכם ( אני לא חושב שאני חכם ממש לא)זה לא הייתה הכוונה אלה כדאי להראות שאם נותנים לילד הזדמנות, ועוזרים לו במה שהוא מתקשה והוא בסיבביה תומכת ואוהבת שמודעת לקשים שלו ומטפחת את הכישורים שלו הוא יעלה לדרך המלך, ויוכיח את זה בשטח, ועוד דבר אל תחששי מזה שילדה שלך תאובחן באספגר זה לא דבר נורא בכלל בעניי, בעני אוטאיסטים בתפקוד גבוה ובכלל הם הרבה יותר מיוחדים ואפילו אנטלגנטים מנטיים,
&nbsp
אני לא הייתי רוצה שאמא שלי הייתה רוצה לשנות אותי והייתה רוצה ילד אחר תביני כמה זה פוגע שאתה לא מתקבל על ידי מי שהביא אותך לעולם הזה, אני יודע את זה מניסיון כי לאבא קשה אם זה שיש לי בעיות ואני אוטאיסט הוא היה רוצה לשנות אותי וזה הכי כואב לי בעולם,
&nbsp
אל תתני לילדה להרגיש שאת לא מקבלת אותה איך שהיא, את צריכה לעזור לה לאוהב את עצמה אחך שהיא ולשים פס על מה שאנשים רעים חשובים, זה כמובן לא אומר שלא צריך טיפול ועזרה זאת לא כוונתי אלה שאם היא תובחן כאוטאיסטית זה לא נורא, ואת צריכה לתת לה כמה שיותר אהבה וכמה שיותר תמיכה והמצב שלה ישתפר.
&nbsp
שהיה לך שבוע טוב ואני חלילה לא מנסה לשפוט אותך אני מבין את החששות שלך לגמרי ואני מנסה
לעודד אותך, מקווה שתקחי את דברי בהבנה.

&nbsp

נתנאל 147

New member
זה בשבילה וגם בשביל כל הורה אחר שבמצב שלה או דומה.

אני כל כך רוצה לשנות את הסטיגמה על ילדים אוטאיסטים, כי בעניי הרבה אנשים הם נתפשיפ כחסרי רגשות או חיים בועה שלהם, אז אני אומר זה לא נכון, אנחנו רוצים להיות חלק מהחברה הזאת זה החלום שלנו לפחות שלי אבל אתם לא מקבלים אותנו למה? מה אנחנו עשינו? אנחו לא פחות טובים מכם אנחנו סך הכל אנשים כמו כולם רק עם ראיה שונה על החיים אז למה לפסול אותי
אותנו? אין לנו רגשות? אני נראה לכם בלי רגשות? אני נראה לכם אדם בלי לב?
זה מה שאני רוצה שהעולם ידע ושהורים דל אותם ילדים מקסמים ומיוחדים תמיד ידעו שהילדים שלהם טובים כמו שהם, זה נועד לכל בעלי הילדים המיוחדים בכל הרמות.
&nbsp
שהיה שבוע טוב וכן זה בשבילך תקראי אץ זה ואני מבקש תפצי את זה הלאה, אל תתיני להם לזלזל בביתך היא חכמה היא טובה איך שביא לא משנה מה חשובים אליה היא תמיד תהיה הכי מיוחדת, כי כל אדם מיוחד והיא לא שונה מאף אפחד זה מה שהיא צריכה להבין ממך זו דעתי.

נתנאל 147

New member
אני קצת מאוכזב שהיא לא הגיבה לי מה התגובה שלי לא עזרה לה?

כל כך רציתי לעזור לה ושהיה תגיד לי שזה עזר לה אבל משום מה היא לא הגיבה לי ואני מרגיש מאוכזב מעצמי שלא הצלחתי להשפיע עליה למרות שכתבתי תגובה שבעניי היא מופרטת והבאתי את דוגמה שלי אישית, חבל לי שזה לא השפיע עלי כי אם זה היה עוזר לה כנראה היא הייתה מגיבה ואני כנראה לא עשיתה לה כלום, אני מרגיש פשוט נורא כאלו כמה שהתאמצתי זה לא עזר בכלל, ובטח היא חושבת שאני סתם טוחן את השכל וחפרן אני פשוט מבואס.

ובקשר לבן שלך הוא נשמע בחור חכם מאוד,גם אני הרבה מהידע שלי במגוון תחומים למדתי באופן עצמאי, הלימודים בבית ספר לא היו יותר מדי בשביל השערה אלה בתור חובה ולא הרגשתי שאני לומד יותר מדי, לכן המטפלים שלי אומרים לי שאני אוטו- דיגדרט מובהק, אני גם חושב שיש בזה אמת כל שהיא, אבל אני לומד יותר טוב עם מורה שמסבירה לי אם אני לא מבין מאשר לבד, אבל לצערי כיום אני לא במסגרת חינוכית אלה כל הלמידה זה דרך הראצאות באיטרנט או דרך הרדיו רשת א בעיקר, או דרך אנקלפודיות בעיקר אני אוהב על אישים ועל

חיות ועוד נושאים, וגם דרך הרשת אני קורא פשוט כל יום על כל מיני אנשים ודברים וזה די כיף, אבל אני מרגיש שהייתי בבית ספר הבנת הנקרא שלי והבנה בכלל הייתה יותר עמוקה,יכול להיות שזה גם כ קשור לכדורים? כי אז שלא לקחתי היה לי יותר טוב מבחינה זו, וגם הלתיום שנתנו לי הרג אותי ועד היום אני סובל מהתפעות לואי שלו אפילו שהפסקתי, ועבר כבר כמעת 8 חודשים מאז.

למעלה