הניסיון שלי עם כיתה קטנה מול כיתה רגילה אולי זה יעזור לך .
אני חושב שאת צריכה לשים לב מה הילדה שלך צריכה זה שהיא נורא חכמה לא אומר בהכרח שהיא מתאימה לכיתה רגילה , כמו שאין בהכרח בכיתה רגילה בהכרח ילדים חכמים וכמו שבכיתה לבעלי הפרעות כאלו ואחרות הילדים לא צריכים להיות בהכרח " טיפשים" או "בעלי יכולות נמכות משל ילדים
רגלים", בעניי זה טעות ואני ישתף אותך עוד פעם במה שעבר אלי ותשפטי בעצמך מה היה מתאים לי
ואולי זה גם יכול להתאים לביתך, אני כל היסודי הייתי בכיתה רגילה של 40 תלמידים זה ממש לא עזר לי אלה להפך הפך אותי לילד מתוסכל ועצבני.

, שעשה הכל כדאי לא ללמוד אבל ניסה עדין להשתלב מבחינה חברתית על ידי להפוך את עצמו לליצן הכיתה ולעשות שטויות. זה לא שהחומר היה לי קשה אלה המסגרת עצמה( סיפרתי לך מקודם שהצלחתי ללמוד חומר שהפסדתי במהלך השנים תוך חודש וחצי- חודשים) וזה למה? כי היה לי את היחס האישי את העזרה כאשר הייתי בכיתה של 40 ילדים עם הרעש, הצעקות והחוסר סבלנות של המורים לתת לי יחס אישי ועזור לי, במקום זה הם הקשו אלי יותר ושמו אותי בפינה ( זה היה בכיתה א-ג) וזה הפך אותי לעוד יותר חסר בטחון, והרגשתי שאני "טיפש" ואני לא שווה כלום יודעת למה? כי ככה מערכת החינוך נתנה לי להרגיש ולעוד אחרים במקום לעודד אותם,

ובחינוך מיוחד מתאמים את הילד לחומר עוזרים לו יותר גם מבחינה רגשית-נפשית ולא רק מפלים עליו משימות, ומדכאים אותו ואם הוא לא מצליח אז הוא נחשב "לסוג ב" ככה אני הרגשתי, אבל כאשר עברתי לכיתה 'קטנה( של ילדים בעלי לקות למידה) אני הפכתי לאדם אחר אני התחלתי ללמוד אני הייתי התלמיד הכי מצטיין בכיתה, אני לא למדתי חומר פחות" קשה משאר הילדים בכיתה רגילה להפך,אם הזמן אני למדתי חומר יותר קשה מהם( המורה ראתה שאני "בולע" כל חומר שהיא מביא לי והיא התחילה לעלות תרמה עד שאני בכיתה ז למדתי כבר חומר של ילדים בכיתה ח אפילו יותר בכיתה רגילה\\

גם בספרות, וגם במטמטיקה, ומדעים) אני הייתי אחד מ5 תלמדים מצטיינים בבית הספר שלי
כמובן בגיל שלי שקיבלו תעודת הצטינות מראש העיר שלי בטקס מיוחד לתלמדים הכי מצטיינים בעיר שלי, אני פשוט סוף סוף הרגשתי שאני לא כזה מטומטם כמו שהם חשבו שאני, הם אכלו את הכבוע, המנהלת שלי שלמידה אותי ביסודי הייתה המומה שהיא שמעה על זה, אני יציין עוד דבר שלי הייתה כבר אחרי מחצית אחת של הלימודים בכיתה ז להיות בכיתה רגילה ומשם להמשיך גם למצטיינים

, הייתה לי את האפשרות הזאת ואני העדפתי להישאר בכיתה שלי, גם כי התחלתי להתקלם והיה לי כיף וידעתי שבכיתה החדשה, יתיחסו אלי שונה כי אני לא" הכי נורמאלי" וזה ישפע אלי לרעה אז החלטתי להישאר בכיתה שלי, כאשר הגעתי לכיתה י אני היה לי משבר ולא רציתי ללמוד ולא למדתי כל שנת הלימודים הזאת, אבל המנהלת שלי לחצה אלי לחזור ולהיות בכיתה יא בלי שעשיתי י, ואני לא הייתי אפילו צריך להשלים את החומר פשוט ישר השתלבתי וקיבלתי ציונים מעולים הכל 90-100, א המורה שלי שלא הכירה אותי לא הבינה, "איך יכול להיות שתלמיד שלא למד שנה שלמה ועוד מגודר כלקוי למידה ככה מצליח בלי שום עזרה?", היא אמרה את זה לאמא שלי ואני שמעתי את זה וסוף סוף,הרגשתי שאני שווה משהוא,

שזה שאני לקוי למדיה או אוטאיסט לא עושה אותי פחות טוב מאף אחד,אלה להפך יש לי תכונות שעושות אותי מיוחד הרבה יותר מהם, זה מה שהייתי רוצה שהורים ילמדו ויכנסו את זה לראש של הילדים שלהם שהם מיוחדים לא" פרקים" לא" טיפשים ומוזרים",,ועוד היה לי השייגים כמו שהייתי שהמורה שלי אמרה שהיא הייתה מופתעת לגמרי שאני מבריק בתמטיקה הייתי ב4 יחידות והיא רצתה שאני יעלה ל5 ויקבל ציון של 90+ ויעשה תואר כבר בגיל 16, לצערי זה לא יצא לא הייתי הכי במצב טוב,היה לי כל מיני דברים אחרים בראש שלא קשורים ללימודים, אבל למבחני הבגרות שלי לא התכוונתי כמעת וכל הציונים הם 85-90 רק משמעיה בכיתה וגם היו לא מעטו שעורים שהחסרתי,

עכשיו לנושא עצמו למה אני אומר את כל זה? זה לא נועד כדאי להראות כמה אני חכם ( אני לא חושב שאני חכם ממש לא)זה לא הייתה הכוונה אלה כדאי להראות שאם נותנים לילד הזדמנות, ועוזרים לו במה שהוא מתקשה והוא בסיבביה תומכת ואוהבת שמודעת לקשים שלו ומטפחת את הכישורים שלו הוא יעלה לדרך המלך, ויוכיח את זה בשטח, ועוד דבר אל תחששי מזה שילדה שלך תאובחן באספגר זה לא דבר נורא בכלל בעניי, בעני אוטאיסטים בתפקוד גבוה ובכלל הם הרבה יותר מיוחדים ואפילו אנטלגנטים מנטיים,

אני לא הייתי רוצה שאמא שלי הייתה רוצה לשנות אותי והייתה רוצה ילד אחר תביני כמה זה פוגע שאתה לא מתקבל על ידי מי שהביא אותך לעולם הזה, אני יודע את זה מניסיון כי לאבא קשה אם זה שיש לי בעיות ואני אוטאיסט הוא היה רוצה לשנות אותי וזה הכי כואב לי בעולם,

אל תתני לילדה להרגיש שאת לא מקבלת אותה איך שהיא, את צריכה לעזור לה לאוהב את עצמה אחך שהיא ולשים פס על מה שאנשים רעים חשובים, זה כמובן לא אומר שלא צריך טיפול ועזרה זאת לא כוונתי אלה שאם היא תובחן כאוטאיסטית זה לא נורא, ואת צריכה לתת לה כמה שיותר אהבה וכמה שיותר תמיכה והמצב שלה ישתפר.

שהיה לך שבוע טוב ואני חלילה לא מנסה לשפוט אותך אני מבין את החששות שלך לגמרי ואני מנסה
לעודד אותך, מקווה שתקחי את דברי בהבנה.