אבחון בעיות ריכוז...

edddie

New member
אבחון בעיות ריכוז...

כמה אמור לעלות? ומתי כדאי להיבדק? אני תלמיד כיתה יא' וקורה לי תמיד שאני קורא שאלה מספר פעמיים ותמיד מפספס משהו שמוריד לי מהציון וזה מפריע.. זה נחשב כבעיית ריכוז? אם כן ובמידה ימצוא אצלי בעיה, מה יכולות להיות ההקלות שאני אקבל?

zivadina

New member
אבחון בעיות רכוז

שלום אדי וברוך הבא אלינו. כל הכבוד על היוזמה ועל האחריות. קודם כל, כדאי שתקרא על אפיוני הפרעת קשב ורכוז כדי לחשוב אם כדאי להשקיע באבחון מקצועי. במידה שתחליט לעבור אבחון, מומלץ ללכת לנוירולוג או פסכיאטר שמתמחה בהפרעת קשב ורכוז, לעבור אבחון מסודר, ואם התשובה חיובית, להתחיל לקחת ריטלין לפי מרשם הרופא. במידה שאתה מעוניין בהתאמות בבחינות, אתה צריך ללכת אחר כך לאבחון דידקטי, ואם הוא יצביע על בעיות קשב ורכוז, תקבל הארכה של 25% בבחינה. לסיכום: האבחון הרפואי של הפרעת קשב מאפשר טיפול תרופתי. האבחון הדידקטי מאפשר התאמה בבחינות. אני ממליצה לך לעבור את שניהם ולהפיק את המירב משניהם. בתי אובחנה רק באמצע י"א, התחילה טיפול בריטלין ושיפרה את ציוניה בצורה דרמטית עד כדי כך שהיום היא לומדת בעתודה.

edddie

New member
קראתי

ואני לא בטוח שיש לי הפרעה קשה אם בכלל... ואת הארכה של ה 25% אני לא ממש צריך לא חסר לי זמן ואיך הבת שלך השתפרה? בגלל הארכת הזמן או בגלל הריטלין? ושמעתי שריטלין מפסיק את התפתחות המוח וגורם לתופעות לא רצויות... זה נכון? ובמה היא שיפרסה? במקצועות האומניים או בראליים? ובעיקרון גם אני רוצה להיות עתודי
ואם לא נוח לך לספר פה את יכולה גם בפרטי

zivadina

New member
ריטלין והתפתחות המוח

כדאי לבדוק איפה קראתי את השמועה על פגיעת ריטלין בהתפתחות המוח. יש הרבה גורמים אינטרסנטיים, כמו "עמותת מגן לזכויות אנוש" ועוד מרפאים שלא מצליחים בעבודתם, אשר משמיצים את הריטלין כדי למשוך אליהם את האנשים ה-ADHDים. ריטלין נחקר כבר 70 שנה, כך שהיו מספיק הזדמנויות להבחין בפגיעה בהתפתחות המוח אצל אנשים שנוטלים אותו לאורך שנים. תופעות לוואי לא רצויות יש לריטלין כמו לכל תרופה אחרת. יש תופעות שנעלמות לאחר שבועיים שלושה, יש תופעות שלא נעלמות וצריך לשקול אם שווה לסבול אותן וגם לזכות ברכוז, ובכל מקרה, התופעות הן רק בזמן השפעת התרופה, ונעלמות אחרי שהתרופה מפסיקה להשפיע. השיפור בלימודים אצל הבת שלי היה בכל המקצועות. לידיעתך, ראינו שאצל ילדים ADHD עם כתב בעייתי, הריטלין עזר מאוד לכתיבה מסודרת יותר. האם יש לך הפרעת קשב בכלל? רק רופא פסיכיאטר או רופא נוירולוג שמתמחים באבחון הפרעת קשב ורכוז יוכלו לאמר לך לאחר אבחון מקצועי. שים לב שישנם רופאים שאינם מתמחים באבחון ההפרעה, ולכן לא כדאי לפנות אליהם. אני מציעה לך לברר באופן מקצועי מהי הבעייה שלך, כדי למצוא דרכים נכונות לטפל בה.

למעלה