אבחון במקום אחד

ae70

New member
אבחון במקום אחד

אני התחלתי בתהליך ברור לבני בן ה-7 . אני מרגישה שאנחנו "מתפזרים" עם האבחון.נוירולוג בנפרד . ריפוי בעיסוק בנפרד . בדיקת שמיעה בנפרד ראיה בנפרד ועוד ועוד. אני מעוניינת לעשות הכל במקום אחד.ולקבל תוצאות סופיות ואמינות בסופו של הברור . היכן אפשר לעשות אבחון כזה?????.

zivadina

New member
מרכז מיקרה

את צודקת שצריך יד אחת שתכוון את כל ההתערבות, מן האבחון ועד הטיפולים, אבל לא ידוע לי על מקום שעושה את זה. התבנית האידאלית היא זאת, בה אחד מן המומחים המטפלים משמש כ"מרכז מקרה" ומקיים מעקב אחרי כל הטיפולים. בדרך כלל הרופא המאבחן אמור להיות מרכז המקרה, כי הוא אמור להכיר את ההפרעה הכי טוב וגם להמליץ על הטיפולים. באופן מעשי, בדרך כלל אחד ההורים לוקח על עצמו להיות "מרכז מקרה" של הילד, ומתאם בין כל המטפלים תוך קיום מעקב. אני הייתי מתחילה באבחון הפרעת הקשב, ורק אחר כך פונה לשאר הבדיקות והטיפולים, במידה שהנוירולוג יחליט שהם דרושים. אם הנוירולוג הוא מומחה ב-ADHD, כדאי לתת לו להוביל את המהלך, ולא לתת לכל מטפל לסחוב לכוון שלו. אצלנו הרופאה ההתפתחותית קבעה שצריך פסיכולוגית לילדים, הפסיכולוגית קבעה שצריך טיפול משפחתי, המטפלת המשפחתית קבעה שצריך טיפול זוגי, ואף אחד לא אבחן מהי הבעייה של הילד. רק לאחר שנה הוא אובחן כ-ADHD וזה הסביר את חוסר הגבולות שלו, שנבעו מהאופי ה-ADHDי שלו ולא מחילוקי הדעות בין הוריו, שגידלו ילדים נוספים ללא חוסר גבולות.

ae70

New member
שאלה לגבי אבחון כולל?

האם יש מקום בארץ שמאגד בתוכו את כל האבחונים ובסוף נותן תוצאה כוללת ודרכי טיפול?

ae70

New member
טובה תקין ללא ריטליו

עשיתי לבני מבחן "טובה" ללא ריטליו .(מכוןקשב) התוצאה היתה 0.72 האם יש משמעות לביקה ללא ריטלין? אם הציון היה גבוהה יותר אחרי מתן ריטלין? האם זה מצביע על בעית קשב?

zivadina

New member
בדיקת TOVA

הבדיקה הנכונה היא ללא ריטלין ואחר כך עם ריטלין. הבדיקה ללא ריטלין נותנת מידע על הביצועים של הילד באופן יחסי לבני גילו. הבדיקה עם ריטלין נותנת מידע על השפעת הריטלין על ביצועי הילד. יש רכיבים אשר משפיעים על ביצועי הילד, למשל-אינטליגנציה גבוהה. בנוסף, ריטלין איננו משפיע על הקשב של אנשים ללא ADHD. לכן, האופן הנכון של הבדיקה הוא ללא ריטלין ואחר כך עם ריטלין, ולא נכון להסיק מסקנות רק לאחר הבדיקה הראשונה, שנעשית בלי ריטלין.

למעלה