אבחון בלי אבחנה

OraS20

New member
אבחון בלי אבחנה

האם מישהו סיים אבחון באסף הרופא אצל דיצה צחור ויצא בלי אבחנה חד משמעית ? או אבחנה שגויה?
שמעתי שהיא מס׳ 1 וכמו שזה נראה.... הצלחנו לאתגר אותה.

schlomitsmile

Member
מנהל
היינו אצלה פעמיים עם הבכור, בקליניקה הפרטית שלה, בהיותו בן 13
(לפני כמעט 5 שנים)- קיבל אבחנת אספרגר, נכונה בהחלט.
עם הפיצקי באסף הרופא, בהיותו בן 4 וחצי (לפני כשנה וחצי)-
קיבל אבחנה לא על הספקטרום, אילמות סלקטיבית.
כנראה שנכונה, לא תמיד אני לחלוטין בטוחה, ימים יגידו...

בן/בת כמה הבן/בת שלך?
אם מדובר בגילאים צעירים מאד, לפעמים אין אבחנה סגורה,
רק המלצה למעקב.
גם אם לא הגיעו ממש לאבחנה, מה בכ"ז כתבו לכם?

schlomitsmile

Member
מנהל
לא יודעת
כאמור- ימים יגידו.
אם וכאשר נרגיש שכנראה יש צורך, אז כן, אם לא- אז לא

מרב געש

New member
המשמעות של אבחון ללא אבחנה חד משמשעית הוא

שלפי החוקים \ הדרישות של המערכת - לא ניתן לתת לילד תוית - כי הילד לא עונה על מספיק מאפיינים כדי ל"זכות" באבחנה אבל עדיין רואים מספיק מאפיינים כדי לראות שיש קשיים התפתחותיים - אחרת הייתם מקבלים תשובה - הכל בסדר.....
אז לא הכל בסדר, ועדיין המצב לא נורא פרט לבעיה ה"שולית" שללא אבחנה קשה לקבל בארץ טיפול......
אולי אם יתייגו אותו כאיחור התפתחותי כללי הוא יוכל לקבל חלק מהעזרה שהוא זקוק לה....

מה היא כן אמרה לכם?

למה את חושבת שהאבחנה שלה שגויה?

אני חושבת שלעתים יש אבחנה לא חד-משמעית כי הדברים לא חד-משמעיים. הקשיים של הילד כנראה פחות משמעותים בתחום שנבדק, מהמינימום שנדרש בתחום הזה.

זה כמו למשל כשעושים בדיקת ראיה. לעתים האדם לא רואה שש שש, אבל עדיין לא צריך משקפיים. או כשמישהו רוצה לעשות ניתוח קיצור קיבה, ובאים ואומרים לו אתה לא מספיק שמן בשביל זה. וכו'.

אנחנו קיבלנו מדיצה צחור אבחנה...

ללא פירוט לגבי רמת תפקוד. אבל זה קרה כשהבן שלנו היה בן 2 וחודשיים, כנראה שקשה לקבוע בגיל כזה את רמת התפקוד. אפשר לומר שהיא והצוות שלה צדקו, מאז האבחון הילד מגלה יותר ויותר התנהגויות סטריאוטיפיות, אבל הצלחתי להוציא אותה מדעתה כשרמזתי שאני מעוניין לטפל בבני בשיטות אחרות מלבד ABA... וואו היא נהייתה אדומה מעצבים...

כי זו לטענתה השיטה היחדיה שמבוססת על מחקרים

אני חושב לעומת זאת שמחקרים מוכיחים שכדאי להפסיק לקרוא מחקרים - כי זה לא בריא... :) לדעתי יש לשלב את ה-ABA עם כמה שיותר DIR

מעניין...

את זה היא לא ציינה בשיחה עימנו. מה שכן, הומלץ לנו על-ידה להכניס את הילד לגן שיקומי שבו הטיפול הוא אקלקטי, כך שזה גם מעורר תהיות ומהווה סתירה בין גירסתה לבין המלצתה בפועל.

למעלה