אבחון בבעיות כתיבה

aviav1

New member
אבחון בבעיות כתיבה

הבן שלי מתקשה בקטע של כתיבה פרט לזה הוא תלמיד טוב אבל בבחינות בכתב לוקח לו הרבה זמן לכתוב והוא לא מספיק אפשר לאבחן משהוא יודע איפה

שלום אביאב, וברוך הבא! ../images/Emo39.gif

נחמד שהצטרפת לפורומינו הקט מקווה שתמצא פה פינה חמה, לגבי מה שסיפרת על בנך, את האבחון עושים בניצן, התקשרי ל-144 ובקשי את המיקום של סניף ניצן הקרוב לביתך. ספרי לנו מה היה ומה עשיתם. בהצלחה! אפרת

aviav1

New member
ראשית תודה - עם ניצן בעיה

הם רוצים רק לעשות אבחון כולל מפה ועד להודעה חדשה וזה כמובן עולה המון כסף אני מחפש אבחון חלקי לנושאי כתיבה והתבטאות בכתב שכן שם כנראה שורש הבעיה הצעות בכל אופן תודה

אבי, ניצן הם לא יקרים יחסית!

ואם הבן שלך צריך טבחון כולל אז למה לחכות שיתעוררו עוד בעיות? אתה לא לוקח בחשבון שהלקות יכולה לבוא בשילוב עם עוד בעיות שכדאי ורתוי לתת להם מענה כבר עכשיו. אתה יכול לפנות גם לקופות החולים לאבחון, אין לי מושג על טווחי המחירים אבל אני מקווה שתוכל למצוא שם מענה לבעיתך. אפרת

ריפוי בעיסוק

ניתן לאבחן את הילד אבחון התפתחותי בכל מכון שעוסק בזה יש לי 2 כתובות באיזור הדרום אם אתה מאיזור זה, חשוב באבחון לבקש הערכת מרפאה בעיסוק שהתחום הגרפומוטורי הוא אחד התחומים שהיא עוסקת בו. בן כמה הילד? בני בן ה5 גם שונא לצייר ושונא מטלות שדורשות מוטוריקה עדינה, עשיתי לו אבחון התפתחותי והוא יקבל השנה (לפני כיתה א´) ריפוי בעיסוק ופסיכוגרפיה כהכנה לכתיבה. עם זאת לידיעתך, יש היום דרכים עוקפות כתיבה בעט: למשל מחשב נישא שהילד לוקח לבית הספר. בבית הספר בו אני עובדת יש מספר ילדים דיסגרפיים שמסתייעים במעבד תמלילים.

aviav1

New member
הוא בן 13 - מחשב יכול להיות רעיון

אם כי צריך אסמכתה מסודרת או הארכת זמן לבחינות למורים וחוץ מזה יכולה להיות בעיה בגיאומטריה תאורית תודה בינתיים

לאביבה בעיות כתיבה

לגבי אבחון, כדאי ורצוי לעשות ע"מ שתדעי בודאות את מהות הבעיה. אין לי ספק שבניצ"ן עלות האיבחון זולה בהרבה מאיבחון פרטי. ברור לי גם שכל איבחון יהיה מורכב ולא רק לגבי הקריאה. אז בהצלחה, נחמה

aviav1

New member
אבחון בניצן

העלות בניצן כ- 730 דידקטי ומלא כ- 1450 דרך קופת חולים פילת 1300 מלא ואין חצי עוד הצעות ? קרן עושה חלקי אבל אין להם מאבחנת כרגע

אבי היקר, רק שתהיה מעודכן

אבחון פרטי אצל פסיכולוג מתחיל ב1500 ש"ח מינימום והשלמת האבחון אצל נוירולוג פרטי עולה גמעט אותו הדבר, במכונים הפרטיים מדובר על מחירים התחלתיים של 2600 ש"ח ומעלה תלוי במכון, כך שאתה רואה שניצן הם אופציה סבירה ביותר. בכל מקרה יש עוד אופציה אחת: תוכל לפנות לשירות הפסיכולוגי בעירך ולבקש איבחון, אך צריך לשים לב, הפסיכולוגיות ששיכות לשפ"כ אינן רשאיות לאבחן ועליהן להזמין מאבחן/ת חיצונית, אני יודעת שהעלויות נמוכות ביותר, ובחלק מן הערים השירות ניתן בחינם. תבדוק את האפשרות ותחזור לאמר לנו מה החלטת, רק אל תתעכב! ככל משעכבים אבחון וטיפול יש עבודה רבה יותר וקשה יותר עבור הילד. בהצלחה. אפרת

אביבה

אני יודעת שעלות איבחון היא גבוהה וקשה לכיס, מה גם שזו תחילת הדרך. אבל יש לברר לגבי היקף האיבחון, לפעמים הוא כל כך לוקה בחסר שתהיי חייבת באבחון נוסף. על פילת זו פעם ראשונה שאני שומעת. האם בררת לגבי האיכות? אני יודעת שמומחיותם בבחינות התאמה למקומות עבודה ופסיכולוגים בתחום זה אינם שייכים לתחום של לקויי הלמידה. קחי בחשבון שבעזרת האבחון המקיף את בונה את דרך המילוט לילד: את סוג הטיפול לו הוא זקוק, היכן לחזק יותר והיכן פחות וכו´. אז לפני ההחלטה הכלכך קשה כדאי שתבדקי גם את האיכויות מכאלה שעשו אצל אותם גורמים אותם ציינת. נחמה

aviav1

New member
ניצן

ראשית תודה על כל העצות איך בודקים איכות אני לא ממש יודע זאת הסיבה גם שהתיעצנו כאן והיו כמה תשובות מאוד ממוקדות פנינו לניצן לקבל טפסים ליעוץ פרטי ותשלום קבלו טפסים מאוד לא נחמדים ראשית הם דורשים שנמלא את כולם שנית שנחתום להם על כתב ויתור סודיות - מה פתאןם ? אני משלם לא ? זה רק עבורנו? אבחון דידקטי בניצן 730 ש"ח אבחון מלא 1450 אבחון פסיכודידקטי 1450 מה מאלה אני צריך לדעתכם ?

לא לותר על אבחון פסיכודידקטי!!

כי הוא זה שיתן לכם תמונה מלאה וכוללת ולא לשכוח לגשת לנוירולוג אחר כך, ואת זה אתה צריך לעשות דרך קופ"ח, תחכה קצת בתור אבל העלות זולה מאוד. לפני שאתם ניגשים לאבחון כמה דברים שאתם צריכים לעשות: בדיקת שמיעה וראיה. בדיקת דם השוללת אנמיה, סוכרת נעורים, ובדיקת תפקודי כבד. וכל זה למה? כדי לשלול התנהגות הדומה להפרעת קשב וריכוז הנובעת מבעיות שאינן נוירולוגיות. לגבי ויתור על סודיות רפואית - אל דאגה - זה כדי לראות שלא היתה בעיה כלשהיא לאורך ההיסטוריה הרפואית, שאי ידיעתה עלולה לפגוע באמינות האבחון. שיהיה בהצלחה ותעדכן אותנו! אפרת

גילת-צ

New member
איך בודקים איכות

לצערינו , אנשים שלא מהתחום המקצועי יכולים רק לקבל המלצות על מקומות אבחון. מלבד ניצן - שהמחירים שלהם מאוד סבירים כדאי לשקול גם את סמינר דוד ילין בירושלים שהוא טוב , סמינר בית ברל שהוא מעולה (מנסיון) ואולי גם קיימים שרותי איבחון באוניברסטאות. כל זה , בנוסף לשמות המאבחנים הדידקטים הפרטים. אגב, כדי לקבל הקלות בבגרות יש צורך באיבחון דידקטי ופסיכולוגי .

שלום גילת וברוכה הבאה! ../images/Emo39.gif

נחמד שבאת אלינו וברוכה הבאה! וכמובן - תודה על המידע!!

A V I A V 1 אבחון

אין לי גיל של הבן שלך וגם מקום מגורים אבל לפי ניסיון אישי שלי עם הבן אני עשיתי לו אבחון באופן פרטי אצל דגנית שניר מתימרת וזה לא שאני רוצה לעשות לה פירסום היא גדולה היא אנושית ויש לה את זה מה לעשות גם כסף נכון לא זול אבל איך אומרים מה שזול כואב יש אפשרות לעשות בניצן אבל התאריכים שלהם נותנים לא ממש עונים לצרכים שלנו כהורים בכול אופן אני רציתי לדעת איך אני יכולה לעזור לבני כמה שיותר מהר אני מאחלת לך הצלחה והרבה כוח וסבלנות .ביי

aviav 1 אצלי

עם לא מנסים לא יודעים לשימחתי יש היום פורם עם מאגר מידע רב מאוד לפני שנים רבות כאשר גילו אצל בני קשים בלימודים לא היה לי עם מי לחלוק את הלבטים שלי לכן התיעצתי עם רופאים מורים ובקיצור גיששתי באפלה מסוימת לכן איך אני חושבת לי גברת דגנית מאוד עזרה עם הבן שלי כמובן שזה תהליך משותף וארוך אבל בסופו של דבר משתלם .לכן אני ממליצה עליה כמובן לפי הניסיון שלי איתה .בהצלחה

למעלה