אבחון אספרגר

אבחון אספרגר

שלום אני חדשה כאן, ומבקשת לשאול שאלה (שבטח תהיה אחת מיני רבות שתצצנה) לפני כמה ימים הועלתה השערה שביתי, בת השבע וחצי, לוקה בתסמונת אספרגר. התחלתי לקרוא באינטרנט על התסמונת, ומצאתי המון חומר המסביר עליה, ועל דרכי הטיפול. מה שלא מצאתי זה על דרכי האיבחון. ממה שהבנתי, האספרגר הוא על רקע נוירולוגי, ולכן, הגיוני בעיניי, שהאיבחון יהיה על בסיס בדיקה נוירולוגית. האם קיימת בארץ בדיקה כזו, או שהאבחון נעשמ על בסיס שאלון ותצפיות? ולגבי מרכזי טיפול - שמעתי על תל השומר ועל שניידר. האם יש גם בצפון מקום מומלץ? תודה על תשומת הלב אמא

לפי מיטב הבנתי האבחון

על בסיס שאלון ותצפיות ממליץ על רוני הגס ממרכז בנס ציונה לפי אתר אפי יש מרכז אבחון בחיפה חיפה: המרפאה לנוירולוגיה קוגניטיבית, ביה"ח רמב"ם, 04-8543190 מנהלת: ד"ר י' אהרון

גאמי

New member
אנחנו אובחנו בצפון!

הי לך קן לציפור. בני בן שמונה ואובחן בגיל חמש כבעל תסמונת אספרגר. האיבחון היה לא נוירולוגי כלל, אלא בהחלט על סמך תצפיות וכן משחק פעיל וחופשי וכן שיחה. האיבחון נעשה במרכז מילמן, מרכז הנמצא בחיפה ומתמחה בטיפול בילדים בעלי הפרעת תקשורת. לדעתי רוב המטופלים בו הינם ילדים בחתך גילאים עד גיל שש (משמע עד תחילת בית ספר), אך יתכן שאיבחון עדיין ניתן לערוך בו. יש גם את פרופסור תירוש באיזור הצפון שגם הוא מאבחן ילדים על הספקטרום. הטלפון של מרכז מילמן הוא: 04-8231560 ואנו אובחנו אצל ד"ר שניצר. המון הצלחה! למידע נוסף, אנא אל תהססי לפנות לשמואלה מארגון אספרגר ישראל, היא תשמח לעזור לך. להלן הקישור לאתר אספרגר ישראל בו תוכלי לקבל מידע מדוייק יותר וכן לשוחח עם שמואלה, היא מקסימה, אל תהססי.

איבחון על בסיס תצפיות

זה לא נראה לכם מוזר שתסמונת, אשר ילדועה כנוירולוגית, לא מאובחנת על ידי בדיקה נוירולוגית. לי זה נשמע כמו לתת אנטיביוטיקה כשיש וירוס (כי שניהם נראים אותו הדבר חיצונית). אני אמנם חדשה בתחום, ואין לי מושג מה ההשלכות של מתן תוקף לתסמונת (ואולי הן יהיה דווקא השלכות חיוביות), אבל כרגע זה נראה לי די מפחיד לתייג ילדה כאספרגר, כשישנו סיכוי שאולי זה משהו אחר (כי האיבחון הוא לא בהכרח מהימן כמו סרקיה נוירולוגית של המוח) אגב, אני יודעת שבארצות הברית מאבחנים סוגים שונים של קשיי למידה ע"י סריקות מוח. תודה בינתיי על התגובות אמא

גאמי

New member
יש לי משהו לומר על כך קן

יש המון הגיון בדבריך לגבי כך שלתסמונת על בסיס נוירולוגי צריך להיות איבחון נוירולוגי, ולכן בשניה שבמהלך התצפית האבחונית חושדים בקושי תקשורתי באופן אוטומטי אתם נשלחים לסקירת מוח כדי לשלול קודם כל אפילפסיה שנמצא קשר בין קושי תקשורתי אליה וכן למשל עם רון שלי עד היום אני לא בטוחה במאה אחוז בהגדרה, והתיוג לא ממש מטריד כי מעולם לא התייחסו אליו כך או כך בשל ההגדרה, אך ההגדרה גם באם נכונה במליון אחוז או שמה לא, היא זו שהובילה בסופו של דבר למערך הטיפולים שקידם אותו ועזר לו לחשוף את אישיותו החברותית, הרגישה ובעצם בזה הפכה אותו לילד שלם יותר עם עצמו. המון הצלחה.

קן יקרה, רק כדי לסבר את האוזן:

אין ספק שהיה נפלא לו הייתה בדיקה נוירולוגית אובייקטיבית שהייתה מאבחנת מייד אספרגר. או בדיקת דם לגילוי, להבדיל, סכיזופרניה או אובססיביות. אנחנו יודעים שנטיות מסוימות הן גנטיות, אף על פי שעוד לא מצאו את הגן האחראי. יש כל כך הרבה מחלות וסינדרמים שמאובחנים רק על סמך מה שהבדיקות שוללות (כלומר שאין בדיקה שמוכיחה את הימצאותם). ובכל זאת, ישנו מקבץ תסמינים , שכשמוצאים אותם - די בטוחים לפחות לאיזה כיוון ללכת.... נוירולוג יכול תוך כמה דקות לחשוב כבר על PDD כשהוא רואה ילד שלא מישיר אליו מבט, או מנפנף ידיו בצורה שאופיינית לPDD. אח"כ עושים קצת fine tuning - לאבחון אספרגר, בדר"כ, צריך הרבה fine tuning; זו תסמונת חלקלקה לא פעם לאבחון. מסתמכים הרבה מאוד אם לא בעיקר על ההסטוריה ההתפתחותית והחברתית של הילד. צופים בו. נוירולוג או פסיכיאטר יכולים לאבחן אספרגר. למה פסיכיאטר - עניין של הסטוריה. זה לפעמים גם יותר נוח כי פסיכיאטר יכוטל לתת מרשם לתרופות שלפעמים צריך. האבחון של בני בגיל 9 בערך לקח 4 פגישות, כל פשיגה שעתיים והמווווון דוחות מכל מיני מורים, רופאים, מטפלים וכו.

למעלה