אבחון אנדו'

אבחון אנדו'

שלום אני בטיפול IVF לילד שני, הראשון נולד בקיסרי והרופא ביקש לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית לבדוק שהכל תקין אחרי הניתוח ולפני הטיפול. בסיכום הבדיקה הוא כתב "אנדומטריוזיס ???" ולא אמר לי דבר בנושא. בהיסטרו' נמצא פוליפ קטן קרוב לחצוצרה ודלקת ברחם בצורת תות. חוץ מזה אני פולציסטית מאז ומתמיד ללא וסת טבעית (אולי 4 מחזורים בשנה) טופלתי בגלולות מגיל 17 עד 29. מה דעתכן?

זואילי

New member
הי אמא של אושר קטן ../images/Emo140.gif

למה? למה תמיד כשרופא חושד באנדו, הוא לא אומר כלום? כאילו יש איזה קשר שבשתיקה. רושמים אנדו ושולחים אותך הבייתה. ועוד אח"כ הרופאים מתעצבנים למה אנחנו מחפשות לבד מה זה.... ומתחילות לשאול שאלות קשות.... דעתי? ללכת לייעוץ במרפאת האנדו בתה"ש... אם את מרוצה מהרופא פוריות, אז ממליצה לך ותלוי כמובן בפרוטוקולים שהוא נותן לך - לא לעשות טיפולים ברצף ולהשתדל להמעיט בווסתות ולהיות בין לבין על דיכויים. המון המון
וכמובן,

מה העלה את חשדו?

אין לי כאבי תופת במחזורים אין לי ציסטות שוקולד אין לי תופעות אחרות שמתאימות למחלה כפי שקראתי עברתי ניתוח רפלוקס דו צדדי בדרכי השתן בגיל 4 יש רגישות באיזור כליות מצולקות וציסטות בכליות עקב זיהומים חוזרים אפשר לקבל חומר קריאה בנושא? מה יתרום לי יעוץ במרפאה? הרי IVF זה התוכנית שלי (PCO + בעית זרע קשה) אשמח לשמוע עוד.............

זואילי

New member
מה יתרום?

ידע זה כוח. זו תרומה גדולה לדעתי. תראי, אני יכולה לענות לך רק מהנסיון האישי שלי. אני שמעתי את המילה אנדומטריוזיס כשהייתי בת 18 או 20 ואז אפילו חומר קריאה לא היה לי על זה. אז עם הבורות שלי ושל הרופאים המשכתי את חיי והגעתי למצב קטסטרופלי. לכן היום כשאני רואה פה גולשת צעירה עם חשד לאנדו, או גולשת שבמקרה תוך כדי טיפולים עלה החשד לאנדו - מבחינתי אני אגיד את כל מה שאני יודעת על המחלה ונזקיה וגם לא אהסס להיות מפחידה לפעמים, כי היום אין שום סיבה להגיע למצבים החמורים ביותר של המחלה! וברגע שלך יהיה הידע, את תוכלי לשמור על המחלה על אש קטנה. אם עד לא מזמן לקח כ 8 שנים להגיע לאיבחון של המחלה, היום הדרך לאבחנה יכולה להיות קצרה הרבה יותר, מה שיכול למנוע הרבה מאוד נזקים לכל מיני איברים ומערכות בגוף. כל גוגל על המילה אנדו בעברית או אנגלית יתן לך שפע של חומר, וקריאה פה בפורום מהעמוד הראשון שלו... יכול לתת לך את כל הידע שאת צריכה. יעוץ במרפאה הוא רק בשבילך. אמרו אנדו, וואלה יש מרפאה לאנדו! עם רופאים שמבינים במחלה. אז למה לא להיות שם במעקב? אני מבינה, הריון ו IVF זו התוכנית. כל רופא אנדו מעוניין שמטופלות שלו יהרו. כל רופא פוריות מעוניין שמטופלות שלו יהרו. את רוצה להרות - הרופאים איתך. אין פה ניגודי אינטרסים או "הפרעות" לתהליך. אבל יש פה אישה, יש כאן גוף ויש גם בריאות שזה לא פחות חשוב מהריון. (ואומרת לך את זה מישהי שחירבה את גופה ביודעין ובאחריות מלאה ועוד הזרוע נטוייה...).

הגולשת3

New member
תקשיבי... צריך למסגר את הנאום הזה../images/Emo70.gif כל מילה

אמת ובמקומה. ד"א זמן ממוצע לאבחון אנדו (נכון לסקר אמריקאי לפני 3 שנים ) 18 שנה!!!!

זואילי

New member
מחריד, וזה מה שקרה איתי... 17 שנים

עד לאבחנה. הרופא החתיך של ניק עדיין מדבר על 8-9 שנים עד לאבחנה *כיום* וגם זה נורא ואיום. אנחנו רואות פה לאחרונה שיותר ויותר נשים מגלות את זה דרך טיפולי הפוריות. רק חבל שהרבה מרופאי הפוריות לא נותנים לזה משקל ומחכים לכמה וכמה כשלונות ובינתיים הזמן שעובר.... עד שהאנדואיות האלה מגיעות לכאן. ולמצב של ניתוח...
ולך,

הגולשת3

New member
למרות שצריך לזכור שיש כל מיני סוגי אנדו

ולא כולם מתנהגים/מסתבכים אותו הדבר... אנדו שמאופיין בעיקר בציסטות שונה מאנדו שעיקרו מוקדים במעיים/שלפוחית וכו'...

זואילי

New member
אכן, רק שאנדומטריומות קלות לזיהוי

ואם הן ביטוי אחד או נגיד עיקרי אצל מישהי, אבל עדיין הרופא יתעלם מזה, אז שאר האנדואים שמסתובבים באגן - יקח זמן מה עד שיעלו עליהם בגלל תלונות/סימפטומים של אותה אישה. כשהייתי נערה אז גילו ציסטות (ואני מניחה שאלו היו אנדומטריומות) אבל לכל אורך השנים עם גלולות בנטילה רגילה - הן פשוט נעלמו/לא היו. והן חזרו רק אחרי חצי שנה נטולת גלולות. ואיתן התגלתה הזוועה הגדולה. אחרי המון שנים כפי שכתבתי.

אני גם סובלת מבטן עצבנית

אפשר קצת מידע על התופעות? איך זה מתבטא? ספרי קצת על מה שעברת זה יועיל...... איפה המוקדים ומה מרגישים?

זואילי

New member
הי לך

דיברנו פה המוןןןןן על מגוון תופעות שנובעות ממעורבות מעיים. צריך לחפש את השירשורים. פשוט תחרשי בפורום ותמצאי את שלל הסיפורים והתיאורים הגראפיים.... צמד המילים "מעי רגיז" מעוררים פה עצבים, כי התופעות מאוד דומות, רק שאם זה נובע מאנדו אז הגיע הזמן שימצאו לזה שם אחר... רק צריך לשים לב שיש הבדל בין מוקדים או הידבקויות במעיים שכמובן גורמים לכל מיני תופעות, ויש אפשרות בלפה' לטפל בזה מקומית בצורה יחסית מהירה ו"קלה" לעומת מוקד אנדו שכבר חדר לעומקי שכבות המעיים וזה כבר סיפור בפני עצמו של ניתוח מורכב הרבה יותר, עם כריתה ומיני בלגנים שחבל לדבר עליהם בערב חג. גילוי מוקדם... אבחנה בזמן... זה יכול לעשות את כל ההבדל. מודעות זה שם המשחק.

כל מילה של זואי זהב ../images/Emo45.gif

הייתי בודקת לעומק את מצב הרחם והחצוצרות-שאין נוזלים וכיו"ב. צילום רחם יכול לתת תמונה לגבי נוזלים בחצוצרות. בהצלחה

למעלה