אבחה-

שיקקה9

New member
אבחה-

עפ"י המילון של קידום- 1. תנופה 2.טבח, חורבן 3. ברק, ניצנוץ עפ"י המילון של יואל גבע- 1. הנפה מהירה, חדה ורבת עוצמה של כלי נשק חד 2. ברק , ניצנוץ א. תנופה= הנפה מהירה? ב. האם זה גם חורבן, טבח? וד"א בקידום יש "הסרת חלודה במתמטיקה, למה זה מקביל ביואל גבע? לכל המבואות? (פשוט יש לי ספרים של קידום תיכון, כי הייתי כבר בקורס לפני שנה + ועכשיו אני עושה שוב (לומד לבד) עם ספרים של יואל גבע, אז זה קצת מבלבל אותי ואני מנסה להבין מאיפה ללמוד מה ומה מקביל למה....) תודה :)

Ann2922

New member
הסבר של מילון נורמלי

הסבר מלא למילה אִבְחָה שֵם נ' 1. ספרותית א. הנפה מהירה, חדה ורבת-עוצמה, של כלי נשק חד (בעיקר בביטוי 'אבחת חרב'). • "להתענג על נהיגתך התוקפנית כאבחת חרב ועם זאת מדויקת ומחושבת כמו מכת טניס יפה" (עמוס עוז). ב. (לרוב כמילה ראשונה בצירופי סמיכות) מילה המציינת תנועה חדה ואלימה, תנועת ביתוק עזה, תנועת הינף וכד'. • בתער לשון ובאבחת מבט קורע גיבור הרומן את קורי השקרים שבהם עטופה החברה שהוא חי בה. 2. מליצית הבזק רגעי, נצנוץ, ברק. • "אבל בינו ובין עולמו בדרך עוברת היא [דמות אימו] כאבחת אם" (אלתרמן). לגבי ההסרת חלודה - המבואות של גבע אמורים להקביל להסרת חלודה אם כי, לדעתי המבואות הרבה יותר מפורטים, ומן הסתם, צריך להתחיל איתם

שיקקה9

New member
תודה

סחטיין על הדוגמאות המליציות... בכל מצב- אז אבחה זו הנפה של כלי נשק חד/ תנועת הינף חדה/ ברק? לגבי הספרים- נראה לי אני אלמד רק מיואל גבע, במקום סתם להסתבך.

למעלה