אבוריאז בעוד שבוע

abrl1357

New member
אבוריאז בעוד שבוע

שלום חברים
יוצאים לאבוריא (ז) בשבוע הבא ויש מספר שאלות:

1. התחזית השבועית היא לשבוע קייצי וכרגע השלג ב 1800 מטר הוא באזור 2 וחצי מטר. האם זה מבטיח שיהיה שלג נוח לגשלישה בשבוע הבא? האם לחשוב על שינוי יעד? (יש לנו כבר מלון דירות מוזמן עם קנס לביטול) נוחתים בזנבה

2. אנחנו שני חבר'ה ונראה לנו שיהיה יותר נוח וזול הסעה מזנבה וחזרה במקום רכב שכור. לא כל כך הבנו את העניין של התחבורה ? עד לאן מגיעה ההסעה? איזה תחנה צריכים לרדת? (ראינו כמה תחנות בחלק מהחברות ההסעה) מה לוקחים לאחר שההסעה מורידה אותנו? גם רכבל וגם כרכרה ? אנחנו במלון דירות Résidence Maeva Les Portes du Soleil

3. האם יש הבדלים בין חנויות הציוד סקי שם ? כי ישנם הבדלים במחיר די משמעותיים

4. יש לנו 4 ימים ואנחנו ברמה די בינונית, האם לקחת סקי פס של כל פורט דה סוליי או רק מורזין אבוריאז? כמה מסלולים זה רק מורזין אבוריאז?

נשמח לטיפים נוספים

תודה רבה

dfl

New member
מה זה "השבוע הבא"?

יש לי תשובות לכל מה ששאלת, אבל אם אתם נוסעים בימים הקרובים, עדיף לכם לבטל ולעבור את הגבול לאיטליה, לגלוש בצ'רוויניה או מונטהרוסה. אמנם יש הרבה שלג באזור אבוריאז אבל בשבוע הקרוב, ברוב שעות הגלישה, הוא יהיה רך עד מימי.

abrl1357

New member
נוסעים בשני הבא , ב 17 לחודש, מתחילים לגלוש ב

18 למרץ . מעדיפים לא לעבור למקום אחר כי נפסיד קצת כסף על הדירה ולא בטוח שנמצא במקום אחר מגורים.
נשמח לתשובות. תודה

dfl

New member
אבוריא(ז)

1. רוב הגלישה הטובה באיזור הזה היא בין 2500-1800 מטר. כשהתחזית היא 5-6 מעלות בגובה האתר (1800) כמו השבוע הבא, זה מבטיח שיום הגלישה מתחיל ומסתיים בשלג רע. עם הרבה מסלולים מימיים בדרך.
2. מכל הבחינות עדיף להגיע לאבוריאה בהסעה. מבחינת הזמן, עדיף לנסוע רק עד רכבל ה-prodains , משם זה עליה של כמה דקות לעיירה במקום נסיעה של עד חצי שעה בכביש המתפתל במעלה ההר. זה גם מביא אתכם קרוב יותר למגורים.
שלוש חברות טובות לנסיעה: morzexpress, ski-lifts, powdercab. בכולן הסעה משותפת הלוך ושוב עולה עד 50 יורו לאדם.

העליה ב-prodains עולה כ-8 יורו לאדם. גם הירידה, אבל אז מן הסתם תוכלו להשתמש בסקיפס של היום האחרון.

אחרי ההגעה ברכבל צריך לקחת מונית על שרשראות או כרכרה, זה יעלה כ-10 יורו. אותו דבר בחזרה.

3. אני דווקא לא ראיתי הבדלים משמעותיים במחירי השכרת הציוד. בד"כ הכי זול ב-http://www.alpinresorts.com/en/ski-rental אבל ההבדלים הם 10 יורו לפה או לשם. נדמה לי שהמגורים שלכם הם באותו מפלס של קלאב מד, כלומר אחד מעל הרחוב הראשי. זה אומר שכדאי לכם לשכור בחנות שנמצאת קרוב למעלית שמקשרת את המפלסים. אם הליכה של 3-4 דקות עם הציוד לא משנה לכם, פשוט תשכרו באתר שנותן את העסקה הכי זולה. אם ההליכה כן משמעותית, הכי טוב שתגיעו לעיירה, תשאלו בחנויות שנוחות לכם מבחינת נגישות, הם יגידו לכם עם איזה אתר אינטרנט הם עובדים, תתחברו, תזמינו ותרדו חזרה לחנות.

5. נדמה לי שאפשר להרחיב את הסקיפס, כך שאתם יכולים לקחת 4 ימים במרחב אבוריאה/מורזין ולקבל החלטה אחרי שדגמתם את ההר. אני חושב שחבל לחסוך בזה, כי יש הנאה גדולה בהפלגה ללא גבולות בתוך מרחב ה-portes du soleil ואם מזג האוויר חם, תרצו לעלות לגבול שוויץ ולפסגות tete de geant, superlinga ועוד.

6 (בונוס) באתר snowheads.com יש בפורום אשכול שמתעדכן כל יום עם דיווחים של אנשים מאזור PDS. זה ייתן לכם מושג איך הגלישה בימים החמים האלה.

למה אתה דואג?

דווקא אבוריאז הוא אתר יחסית טוב לעומת האתרים האחרים בסביבה.
במקרה של שלג מיימי, כמו שאתה חושש, אם יקרה, תגלוש במסלולים הגבוהים יותר.

אני גלשתי השנה יומיים בטמפרטורות כמה מעלות מעל האפס והשלג לא היה מיימי והכל היה בסדר. (בלז ארק) פשוט אל תגיע למקומות הנמוכים יותר.

והרבה יותר מזה אין מה לעשות. דרך אגב, אתה יכול לגלוש משם גם לשוויץ, אבל אני לא בטוח שהמצב שם יהיה יותר טוב.

dfl

New member
לדעתי הוא דואג מסיבה טובה

ואני מתנצל אם אני חושד בכשרים, אבל נראה לי שהודעת ההרגעה שלך נכתבה מבלי שחשבת ברצינות על תנאי השטח וגבהי המסלולים סביב אבוריאז. לא יפה, אנשים עלולים לקחת את העצה שלך ברצינות.

השאלה מה האלטרנטיבות

אתה מתאר מצב נוראי וודאי ומוחלט. ואני לא חושב שהמצב יהיה נוראי כל כך, בטח לא כל הזמן, אולי בשעות מסוימות ובגבהים מסוימים. אין ספק שאין תנאי גלישה מיטביים השנה ברוב התקופות.

זה לא עניין של נתונים ועובדות, זה עניין של סטייט אוף מיינד. השאלה אם הוא בוחר להעביר את הזמן עד החופשה בהתרגשות וציפיה וכיף והוא בהחלט יכול ליהנות מאוד בחופשה שלו גם אם היא לא מושלמת, או שהוא יבחר להגיד לעצמו "אה, אין תנאים מושלמים, באסה, איזה באסה שבחרתי באתר הזה, איזה באסה שהזמנתי דירה, איזה באסה", וכך תיראה גם כל החופשה שלו.

לכן העצה שלי שכדאי שיקח אותה ברצינות רשומה בכותרת ההודעה שלי "מה אתה דואג"

dfl

New member
מתנצל על הפרימיטיביות

טרם התפתחתי רוחנית לדרגה שמאפשרת תפיסה מוארת כל כך של שאלות שקשורות לסקי.
מנקודת המבט הטכנית וחסרת התחכום שבה אני תקוע, נראה שבמזג אוויר כמו בשבוע הקרוב (5 מעלות ב-1800, 2 מעלות ב-2400), צריך לבחור בין שבוע על מסלולים לא טובים (אתה מוזמן לקרוא דיווחים ב-snowheads מהימים החמים שהיו באזור לא מזמן), לבין תשלום קנס, נסיעה של עוד שעה+ בכל כוון ושלג הרבה יותר טוב בעמק אאוסטה. זהו, לצערי אינני מבין ב state of mind אבל אני כן מכיר, היטב, את תנאי השטח ב portes du soleil, בצ'רוויניה/זרמאט ובמונטהרוסה.

natyh

New member
הכאבי גב הנוראים שלי

מאתר נפלא כמו בקירה בשבוע בינוני עד חם מעידים שיש הרבה בדבריך , בפורמיגאל במפתיע -1 - -5 לא היתה שום בעית גב כאבים או רצון להפסיק אחרי ארבע וחצי או ארבע שעות .

ההתנצלות התקבלה

אם אתה מעיד על עצמך שאתה לא מבין ב state of mind אולי בחרת לענות תשובות פזיזות מידי.

הבנאדם מפרסם הודעה ב 8.3, שהוא נוסע ב 17.3, כלומר יום הגלישה הראשון שלו הוא עוד 10 ימים. אני חוזר - 10 ימים. ולכן אם אתה מסתמך על דיווח של כל אתר מזג אוויר, או על תחזית של קוראת בקפה מהכפר ג'דיידה בגליל (שניהם באותה רמת דיוק), תחזית אמיתית לשבוע הגלישה שלו, לא קיימת במציאות.

וכשאין שום תחזית, ה state of mind מאוד חשוב. כי הכי גרוע זה לשלם את הקנס, ואז בסוף יתברר שמזג האוויר השתנה, ודווקא באיזורים שהמלצת עליהם יהיה מזג אוויר חם. ואז הוא יקבל גם קנס, וגם שלג רע.

אני לחלוטין מודע לכך שהגבהים של צ'רוויניה מקטינים את הסיכון לעומת אבוריאז, אבל השאלה אם כשמדובר בסיכון סיכוי, עדיף לשלם את הקנס בכל מקרה - וזה בהחלט עניין לסטייט אוף מיינד.

גלשתי השנה בחרמון מיד יום אחד אחרי הסופה. הטמפ' היתה 10 מעלות בצהריים והשלג לא היה מימי. הוא היה סביר.

abrl1357

New member
נהיה יותר ספציפיים

תודה רבה על התשובות המפורטות
אני מבין שאני כאן בין שני מקצוענים.
אנסה לפרט בכדי שתוכלו לעזור לי יותר :
בעיקרון מעדיף מאוד לא לעבור מקום כי זה אזור שאני קצת מכיר
אם אני מבטל עד הערב יעלה 160 יורו לשנינו, כלומר 80 יורו לאחד. מהלילה זה כבר יהיה תשלום מלא של כ 400 יורו (200 יורו לאחד)
דבר נוסף, אני לא יודע אם זה משנה אבל אנחנו די מתחילים. ההסטוריית הגלישה שלי למשל כוללת לפני כשנתיים שבוע בשוויץ (שמפונסיי, פורט דה סוליי) + כ 3 ימים בחרמון השנה ושנה שעברה. בשוויץ היו לפני שנתיים תנאים מדהימים, שלג מטורף בלילה ונעים ברוב היום וכך גם בחרמון ששם הייתי תמיד ביום שפתחו את האתר.

האם זה משנה להחלטה אם לעבור ?
כמה זמן נסיעה מזנבה לעיירה של מונטהרוזה ? איפה ישנים ? סקי אין/אווט ? אני רוצה לנסות לראות מלונות שם אם בכלל יש מקום ויש על מה לדבר
מה זה אומר שלג מיימי ואיך זה משפיע על הגלישה?

שוב תודה רבה

אני לא מקצוען

רק ההוא מקצוען, אני מבין אך ורק בסטייט אוף מיינד...

אבל הוא צודק שבעונה בעייתית כזו כמו השנה עדיף עם מלכתחילה היית מזמין חופשה באתרים גבוהים כמו שהוא המליץ או כמו טין.

עם זאת, כבר הזמנת לאבוריאז, וזו לא בחירה גרועה כל כך. אני לא הייתי מתרגש (ושוב, עניין של סטייט אוף מיינד). כי השבוע הקרוב מזג האוויר באמת זוועה.
אבל אפילו בשבוע זה, בגובה העיירה הסתכלתי עכשיו ומדובר על תחזית של 5-6 מעלות מקסימום (לשבוע הקרוב), וזה כמובן בשיא החום, כאשר בבוקר ואחר הצהריים הטמפרטורות נמוכות יותר, ובגובה המסלולים הגבוהים יותר זה כבר מתקרב לאפס. ושוב - זהו שבוע זוועתי. כאשר אין לדעת מה יקרה בשבוע הבא. אולי המצב ישתפר.

אם אין לך שום בעיה של כסף, ואם אתה מודאג, אולי תחליף לאתר גבוה. קח בחשבון שאם תחליף לאתר גבוה, יש מצב שבגלל שיש עוד כמוך, לא תמצא את הלינה האידיאלית עבורך, ואולי תיאלץ לשלם יותר, בשביל זה צריך לעבוד קצת ולחקור באינטרנט.

אם אני במקומך לא הייתי משנה. הייתי נשאר באבוריאז, מקווה למזג אוויר טיפה יותר שפוי, ויודע שבכל מקרה אם אני לא גולש מנוסה, יהיו מספיק מסלולים טובים.
גם אם יש מסלול של כמה קילומטרים והשלב הסופי שלו קצת סלאשי... לא נורא. זה כמובן לפי הסטייט אוף מיינד שלי.

קיבלת בפורום גם קונטרה - את הדעה ההפוכה, ולא נותר לך אלא להחליט

dfl

New member
בשקלול כל הגורמים

ובעיקר זה שאתה כנראה על תקציב די הדוק... אל תחליף. זו החלטה של הרגע האחרון, היא נסמכת על פרמטרים שרחוקים מלהיות וודאיים -- בקיצור, מתכון לטעות.
סעו לאבוריא(ז), גם אם תתחילו את היום בשחיה תמצאו בוודאי פסגה או שתיים במרחק סביר שבהן תוכלו להשתולל וליהנות משלג נעים. מן הסתם, כמו שכתב מבקר גבולות בצדק רב, יהיו ימים טובים יותר וטובים פחות וסה"כ תוציאו מזה חופשה לא רעה.

abrl1357

New member
תודה. ממש לא תקציב הדוק

אם אתה יכול לתת לי שם של עיירה, נראה שיש שם מקום, יש מצב שאני עושה relocation אפילו בתוספת משמעותית

dfl

New member
יש כאן שני נושאים שונים

על ההמלצה לא לדאוג ולא לתת לספקולציות לקלקל את ההנאה מהימים שלפני הנסיעה - אני סומך את שתי ידי. עד כמה שהדבר בשליטתי, אני אפילו מנסה לחיות כך.

מכאן ועד המלצה קונקרטית, טכנית, כמו "פשוט אל תגיע למקומות הנמוכים" - המרחק גדול מדי. העצה הזו פשוט לא מתאימה לשבוע שבו התחזית באבוריאז היא 6 מעלות בגובה העיירה. היא לא מתאימה לטופוגרפיה של העיירה המסויימת הזו, משום שאין לך ברירה שם אלא להתחיל בירידה או שתיים וגם מה שבהמשך המיידי לא גבוה. באופן כללי, מי שנשאר באזור הגלישה אבוריאה/מורזין מבלה רוב הזמן מתחת ל-2000 מטר וגם מי שמרחיק, ימצא עצמו רוב הזמן סביב 2000 ומטה.

בגלל הנתונים האלה, אני חושב שמעבר לשליטה נפשית ומזעור רכיב הבאסה במצב הרוח, חשוב שפותח האשכול ידאג, במובן המעשי ביותר, להיות מעודכן בתחזית מזג האוויר ולמקסם את האפשרות שלו להמלט משבוע של סקי בתוך מרק שלג.

dfl

New member
מבחינה חשבונית גרידא כדאי לך לבטל היום

בהנחה שאין לנו תחזית אמינה למזג האוויר בשבוע שלך:

צריך לשנות יעד ושינית - אין הפסד
לא צריך לשנות ולא שינית - אין הפסד
לא צריך לשנות ושינית - 80 יורו לאדם (תשכור שוב את אותה דירה)
צריך לשנות ולא שינית - 200 יורו לאדם

עוד נתונים שיעזרו לך להתבלבל:
א. חלק מהמודלים חוזים התקררות משמעותית סביב ה-20 לחודש
ב. בצ'רוויניה ומונטהרוסה יהיה לך מקום, נדיר מאד שהמלונות שם מלאים, כך שאין צורך להזמין משהו מראש.
ג. מעבר למלון, עלות העתקת החופשה לעמק אאוסטה: 450 יורו מכונית+דלק+אגרת מנהרת המונבלאן.

dfl

New member
...ומבחינה פסיכולוגית גרידא, עדיף לך לא לבטל

תשאיר את כל התכניות כפי שהן. אם תגלה, שלושה ימים לפני ההמראה, שהמצב על הפנים ואין שום ישועה באופק, חפש אתר אחר במרחק נסיעה סביר, זה יכול להיות בעמק אאוסטה או בכוון ה -tarentaise (טין, לזארק, ואל טורנס). ה-200 יורו ילכו לכפרות אבל יספגו בסיפוק הגדול שיהיה לך מזה שבמהלך אחד של תושיה ונחישות הצלת לך את החופשה.

abrl1357

New member
החלטנו להשאר בנתיים

באבוריאז, בכל מקרה נעשה הערכת מצב באמת כמה ימים לפני ההמראה.
תודה רבה על העזרה של שניכם. עזרתם מאוד

למעלה