אבוקדו- מיתוס?

אבוקדו- מיתוס? ../images/Emo12.gif

שלום שלום
מגיל קטן אני מנסה להשריש אבוקדו אז בטטה הצלחתי, תפוחי אדמה- תמיד יש להם את האיכסים האלה שיוצאים להם וסלק- גם בו יש משהו אבל אבוקדו, אהובי- יוק
כל חורף אותו סיפור- גרעין אבוקדו, מקלפים לו את הקליפה, תוקעים כמה קיסמים, שמים במים, מחכים, מחליפים מים- כלום האבוקדו בשלו, יישאר גולם עצבני אחותי, משהו עם ביולוגיה, מגמות ירוקות וצמחים באוניברסיטה, שמה אבוקדו במים- אף לא קצהו של שורש. אז, האם מה שבנו לנו מילדות הוא שקר? האם אבוקדו הוא סנוב שלא מוציא שורשים? והאם תוכלו לעזור לי ולגרום לכך שהאבוקדו הבא שאוכל יהיה מתוך החצר שלי? תודה

itu1

New member
גם אם

תצליח להנביט את גרעין האבוקדו לא תאכל מפרותיו עץ אבוקדו צריך להיות עץ מורכב ולא זריע חסוך תיסכולים גש למשתלה רצינית וקנה לך עץ אבוקדו רצוי לבדוק שהזן הכי מתאים לאזור מגוריך ותוך שנתיים שלוש יש סיכוי שיהיו לך פירות ראשונים. בכל מקרה אני הצלחתי לא פעם להנביט זרעי אבוקדו סתם כך בשביל הכיף אריה

עזוב פירות ../images/Emo13.gif

קודמכול תודה
ברור לי שבשביל פירות אאלץ להיות גנן גאון, אבל סתם ככה- לשורשים, כמו שמשרישים בטטה והיא מתפסת על כל הסורגים בחלון, בשביל הכיף. אז בשביל הכיף אני מאוד הייתי רוצה להנביט אבוקדו (כמוך
) טיפים?

לא בעיה - רק במקום במים תנסה

להנביט ישר בעציץ (באדמה). תוצאות מובטחות. רק מה - צריך הרבה סבלנות. אצלנו מנביטים כמעט כל אבוקדו שנכנס הבייתה, כך שיש לנו יער קטן.

sheda0ktana

New member
מזתומרת עץ מורכב ולא זריע?

האם זה בגלל שהינדסו את הזרע, או שזה משהו באבוקדו עצמו? ואם אני מנביטה זרע של אבוקדו אורגני (זאת אומרת שהוא גם לא מהונדס גנטית) - האם הוא כן יתן פירות או רק ירוקת?

מוטי בר

New member
זה ממש לא נכון. קבל תמונות מזרעים

מעץ לא מורכב, ואמור לי מה דעתך לגבי הפרי המשובח והלא מורכב.

הנבטת אבוקדו

רצוי לא לקלף את קליפת הזרע. לשים את הקצה המחודד כלפי מעלה. החלק השמנמן צריך להיות טבול במים. לגבי פירות מזריע כזה, לעולם לא תדע איזה פרי, עץ כזה יניב ובכל מקרה זה יקח שנים רבות. כאשר קונים עץ במשתלה הוא מורכב. עץ כזה מחולק לשני חלקים: אחד,עליון, הכנה והשני, התחתון, הרוכב. הכנה היא עץ בעל תכונות מסוימות העוזרות לו להתגבר על מחלות ומזיקים בקרקע אך הפירות שלו לא רצויים (לא טעימים, קטנים וכו´). הרוכב הוא הזן הרצוי וכך יודעים איזה פרי יתקבל. שני דברים נוספים על אבוקדו: 1. זהו עץ ענק ולכן לפני ששותלים כזה בחצר צריך לחשוב אם בכלל יש מקום. 2. אבוקדו צריך הפריה מעץ אחר ולכן צריך לבדוק אם בסביבה הקרובה יש עוד עצי אבוקדו. בכל מקרה הנבטת גרעין אבוקדו זה נחמד. המשך לנסות. בהצלחה אורי

מוטי בר

New member
היי, מה דעתך להחזיר את החלקים למקום

הנכון? כנה חלק תחתון, ורוכב חלק עליון. שבת שלום וחג אורים שמח.

אופס ... ../images/Emo9.gif טעיתי

מוטי צודק כמובן, הפכתי את הסדר. הכנה - החלק התחתון הרוכב - החל העליון אורי

למעלה