אבולוציה ויהודים

i l u v a t a r

New member
אבולוציה ויהודים

השאלה הנשאלת היא מדוע ליהודים מארצות שונות יש מרכיבים ביולוגיים שתואמים את ארץ מולדתם. הרי העם היהודי בא מעם אחד. אז שתי אפשרויות זה או התבוללות וגיור. אבל הטענה היא ששרשרת היוחסים במשפחות רבות ידועה, ואני לא מאמין שהיו ככ הרבה התגירויות. האם יכולה להיות אבולוציה בשנים ככ מועטות, הרי האבולוציה נפרישת על פני מליוני או מליארדי שנים, וקשה להאמין שבכמה אלפי שנים התפתחו מוטציות בעם היהודי. מה אתם אומרים? (אה וגם תכונות שנרכשות במהלך החיים לא עוברות לבן...)

i l u v a t a r

New member
כן אבל יש טענה שיש משפחות שידועות

כל שרשרת היוחסים שלהם ובכל זאת הם לא נראים שונים מאנשי הארץ שממנה באו..

Wolverchenus

New member
אהמ,

אני די בטוח שרומנים מן הצד (ויש אחוז יפה של כאלה בכל התרבויות האנושיות) לא מתועדים באילני יוחסין.

אני לא בטוח שמדובר ברומנים מהצד.

נראה לי סביר יותר שאיזה אביר בדרכו לשחוט סאראצנים בארץ הקודש גם אנס איזו יהודיה בדרך.

Wolverchenus

New member
גם נכון

אפשר להגיד שבמקום מסוים, הקביעה שיהדותו של ילד נקבעת על פי האם היא תסמין של חברה שנופלת קורבן להרבה אונסים.. אני אומר את זה בלי נתונים בכלל, אבל במקרה הזה זה במקרה נכון.

AdonAsda

New member
מי אמר לך שהם דומים כל כך

לאנשים מארצות מולדתם? אני לא בדקתי, אבל זה נראה לי די ברור שבקרב היהודים מאירופה יש אחוז נמוך יותר של אנשים בעלי שיער בהיר ועיינים בהירות מאשר לשאר האוכלוסיה האירופאית, יהודים הם גם נמוכים יותר. מצורף מאמר על הנושא. האתיופים הם כמעט ולא בעלי "גנים יהודים", זה עונה לגבי האתיופים. המרוקאים אגב, הם היהודים ה"גיזעיים" ביותר.

i l u v a t a r

New member
קבל משהו שכתבת

"אפילו גדולי תומכי הקשר בין האשכנזים לעברים נאלצו להודות בכך. אולם אז הגיעה התשובה הגנטית, המפתיעה, שאמרה: האשכנזים קרובים יותר לסורים, לפלסטינים, ולשאר האוכלוסיות המזרח התיכוניות, ובייחוד ליהודים הספרדים, מאשר לאירופאים" שמעת על גירוש ספרד? זה הגורם לכך אבל זה עדיין לא סותר את ההתבוללות הגיור והאונס, לדעתי הסיבות שהצעת: אור השמש(נו, זה בכל זאת זניח) ההרג בשואה(יכול להיות שהשפיע אבל לא מאמין שעד כדי כך בכל מקרה זה נעשה די בצורה מסודרת, לא נראה לי שבדרת אם הניצולים מאופינים בזה) הן לא המכריעות והסיבות המכעירות הן אלה שאני הזכרתי, ובלונדיזם מקורי(שוב מאוד זניח). נראה שהגורם העיקרי לחזות זאת היא התבוללות.

AdonAsda

New member
לא אני כתבתי את המאמר הזה.

יש לך אולי סימוכין כלשהם למה שאתה טוען? או שאתה פשוט זורק כל מיני משפטים לפי מה ש"נראה לך" כחלק מהאידאולגיה שלך?

מבלי להביע דיעה -

דווקא הגישה הגורסת שהדמיון הגנטי בין יהודים שמוצאם מארצות שונות עולה על הדמיון בין יהודים לבין בני ארצות המוצא היא זו שבד"כ לוקה במגמה אידיולוגית. וואו, זה היה משפט ארוך.

AdonAsda

New member
פשש,

גם הגישה ההפוכה יכולה לנבוע מאידיאולגיה באותה מידה. אנטישמים מסוימים טוענים שמקור היהודים הוא בשבטים ממונגליה שהתישבו באסיה אשר המירו את דתם ליהדות(או משהו כזה), ואין להם שום קשר ליהודים המקוריים.

ברונזה

New member
רציתי להתעכב פה על 'אפקט השואה'

מי מבין המקורות שהובאו מתייחס לזה? יש עוד מאמרים בנושא? כשעשיתי חיפוש בWOS ובGOOGLE צמד המילים גנטיקה ושואה או אבולוציה ושואה נתן לי בעיקר מאמרים לגביי השלכות פסיכולוגיות ומאוד עניינה אותי ההשפעה של השואה על מאגר הגנים היהודי.(כי זה היה כל הרעיון של היטלר,כזכור לי,להשליט את הגנים של הגזע הארי)

Wolverchenus

New member
ממ.. לחץ ברירתי?

אין ספק שהשואה היא איזשהו לחץ ברירתי. השאלה היא, אם הוא לחץ ברירתי קבוע או כאוטי משהו? הרי ככלל, אנשים לא יצאו מהשואה בגלל בהכרח שהם היו חכמים במיוחד או מהירים במיוחד אלא לפעמים פשוט כי נגמר הכדור ולפעמים פשוט כי הם עמדו מאחורי אנשים בשורות הירי. היו כמובן הרבה מקרים לא מבוטלים שבהם אנשים שרדו בגלל חוסן ומקרים שבהםן אנשים נשברו במחבואם ויצאו אל הנאצים, נרצחו ולא השאירו צאצאים. כמובן שגם "אלה שנטו לצאת מגרמניה" שרדו בדרך כלל בצורה טובה יותר מאשר אלה שהיו "אופטימיים" אם נגיד את זה כך.. בקיצור, נושא סבוך שאני לא חושב שהיינו רוצים להכנס אליו בלי הרבה הרבה מאוד נתונים.

ברונזה

New member
אבל לא עשו את זה?

אחרי הכל,זה נושא שנלמד עליו המון ושיש תיעוד רב שלו שכן השתמר, לא נראה לי הגיוני שאין מאמר טוב שעוסק בנושא...

Wolverchenus

New member
אני חושב שהקישור בין שואה לגנטיקה

הוא בעייתי רגשית לכל מי שמגיע לחקור את השואה אבל לא אמור להיות טאבו באמת..

למעלה