אבוד

אבוד

אני מרגיש כל כך אבוד בחיי מבחינה תעסוקתית,מרגיש שלעולם בקצב הזה לא אמצא את מקומי בעולם.

אני בעל 12 שנות לימוד+תעודת בגרות חלקית,בן 27,מעולם לא עברתי קורס מקצועי בחיי.

לאחר הצבא למדתי תקשורת בפתוחה ופרשתי מרוב כישלונות וחוסר עניין.לאחר מכן מרוב ייאוש החלטתי לעשות אבחונים תעסוקתיים במטרה לבדוק משהו שאתאים לו.
באבחון הראשון במכון ידוע נאמר לי שאני שם לב לפרטים,אדיב,בעל אוזן לשפות,לא מסתדר במצבי עמימות.הומלץ לי ללמוד מידענות ובלשנות.הרגשתי ממש מיואש.
באבחון דרך הלשכה נאמר לי אותו דבר מבחינת תשומת הלב לפרטים,הומלץ על הנה"ח וניהול מחסן ממוחשב.הפסיכולוג שלי אומר לי שמתאים לי ללמוד מידענות ועבודה סוציאלית.

אני מרגיש כל כך מבולבל וחסר ביטחון ששום דבר אינו מתאים לי.אני לא הכי טוב לצערי במתמטיקה כי אין לי במקצוע הזה בגרות כלל.אני טוב בלהביע עצמי בכתב,בלהקשיב לאנשים,לשים לב לפרטים,יש לי קצת אוזן לשפות אך עדיין אני מרגיש מבולבל מבחינת סדר הדברים בראשי.בעבודתי הנוכחית אני עובד בשירות לקוחות ודיי נמאס לי מהתחום.אני אוהב לראות סרטים מאוד,האם אוכל לעשות משהו מכל הסלט שכתבתי כאן או שכדאי ללכת לאבחון מקצועי נוסף?

ייעוץ

שלום,

יתכן שההתלבטות שלך אינה עניין שלילי במיוחד, והיא עשויה דווקא להוביל אותך למציאת מקום העבודה האולטימטיבי עבורך.
אנשים רבים מאד מתחילים במסלולים ארוכים ומוצאים עצמם בהסבת מקצוע לאחר אי אלו שנים. יתכן שחיפוש מרחיב מעכב בהתחלה, אך הוא בעל תועלת משמעותית לטווח הארוך.

אחד הדברים החשובים ביותר בבחירת מקצוע הוא לבחון את העבודה הפוטנציאלית עצמה (ביום יום) ולא רק את הכותרת של המקצוע. כך למשל, מי שפונה ללימודי משפטים, ייטב אם יקיים מספר שיחות עם עורכי דין ויבין את הלך העבודה עצמה (להבדיל מהתדמית הרווחת בסדרות הטלויזיה המוכרות).

לשם כך, מוטב ורצוי לקיים מספר שיחות עם איש מקצוע או יועץ ולהבין מה בדיוק מושך אותך.

-------
איתן הולץ | ייעוץ רגשי וטיפול פסיכותרפי
[email protected] | 0526-14-15-16

דעה

הי
הרשה לי להביע ראשית דעה
הבעייה עם אבחונים
שהם רובם לא מותאמים לפוטנציאל האדם
אלא הם כמו ניתוח כמו מדעי שאינו קשרו לעולם התעסוקתי של האדם ו

עולם זה מורכב לא רק מתכונות אלא מעולם חוויות ניסיון וטבע הפוטנציאל
אז הבלבול שלך מובן
הגיע הזמן להוציא את התשובות מעצמך
האם אתה המתעניין בלהקשיב והיית נהנה להתפרנס מזה?
זו דוגמא לשאלה שעליך לשאול את עצמך כדי להבין מי אתה
וכן
אני ממליצה להיעזר באדם או מקום שיאבחן אותך נכון
באופן שאתה שותף מלא לאבחון ולתשובות שיוצאות ממך.
תבדוק
את דרך האבחון
ומה הם מציעים לך
מה נותן האבחון
ואיזו בהירות תקבל ממנה
תכוון בשאלות שלך מה אתה רוצה להשיג!
יש לך דרך ייחודית לך ואני מאחלת לך למצוא אותה.
בהצלחה!

ממש מבולבל

אני מרגיש כל כך אבוד,מצד אחד אינני יודע במה אני טוב ומהן התכונות הדומיננטיות אצלי כאדם.האבחון מצד אחד נתן לי להרגיש שחלק מהתכונות של תשומת לב לפרטים ואוזן לשפות כן תכונות טובות,אך עדיין אני מרגיש כאילו הוא נורא הזיק.מעולם לא ידעתי מה אני רוצה להיות כשאהיה גדול,מעולם לא שאלתי שאלה זו ברצינות רבה כל כך.יכול להיות שסתם היו עולים לי מקצועות שלא הרגשתי קשור אליהם באמת ושסתם אמרתי כדי שיעזבו אותי בשקט עם שאלות המיליון הזו.זה כל כך מתסכל לא לדעת מה אתה אוהב באמת ולמה אתה מתאים ושאלת הפרנסה מרחפת מעל ראשך.אולי כנראה לא חיפשתי כמו שצריך באינטרנט לגבי קורסים או תארים אשר אולי היו מתאימים לי מבחינתי האישית.

מבחינתי בתור אדם אני נורא רגיש לסביבה שלי,טוב יחסית בלהביע עצמי בכתב,פחות טוב במספרים מבחינה מורכבת מדי(דבר שאני מצר עליו מאוד),טוב בלהבין חלק מן המילים בשפות..כמעט לא משנה איזו שפה,אני פחות מסתדר עם לקוחות בטלפונים ועבודה מול מחשב שכולל תוכן לא מעניין,מה אוכל לעשות עם הסלט הזה??

הי

ראשית נשמע לי שיש בידיך למרות האבחון שעברת מידע חלקי בלבד על מי אתה בקריירה
לכן אין פלא שאתה מבולבל.
שנית הרבה פעמים אנחנו לא יודעים מה אנחנו רוצים כי אנחנו לא מאמינים שזה אפשרי
אז אנחנו כמו "עובדים על עצמינו" אבל זה קיים בך - הדרך לדעת מי אתה באמת בקריירה שגם תוכל להתפרנס ממנה.

תשומת לב לפרטים למשל זו רק איכות שתשמש אותך אך לא משהו שאיתו תבחר קריירה
הבעה עצמית זה כבר כיוון יותר טוב כי מעיד על עולם של תמיכה או שירות בכתיבה או לפחות בחלקו יהיה כתיבה.
אז תראה מה בכתיבה הייתה רוצה להביע.

אני באמת לא יכולה להגיד לך מכאן מה נכון לך כי נשמע לי שיש עוד הרבה מידע שחסר כאן.

לכן כן המלצתי על עזרה במישהו שישאל עוד שאלות של מיקוד.
אני חושבת שברגע שתבין מי אתה על כל המכלול שאתה
אז גם החיפוש של קורסים שנכונים לך יהיה יותר קל.

אבל זו גם התחלה תנסה לחפש קורסים שנראה לך שאתה אוהב ומשדרים מי אתה בקריירה
אך אם אתה פוגש שוב בלבול
תיעזר במישהו

זה רק שאלה של מיקוד ואבחון נכון

המון בהצלחה.

tamerg1988

New member
קורס מקצועי

אני מבינה אותך לגמרי אבל יש משהו מאוד טוב בהתלבטות הזאת ורב הסיכויים הם שתמצא משהו שאתה אוהב.
אני גם לא רציתי ללמוד תואר ובסוף נרשמתי מכללה שמלמדת לימודי מחשבים , יש שם מספר קורסים בנושאים שונים.
אני מאוד ממליצה לך להתחיל ללכת לפגישות ייעוץ במקומות שונים עד שתמצא משהו שימצא חן בעיניך ותרצה ללמוד אותו.

ToStudy

New member
אתה לא לבד

היי נזיר מיסתורי

הדבר החשוב ביותר במצב שאתה נמצא בו זה שלא תתרגש מהמצב שלך..
אל תתייאש ובטח אל תחשוב שאתה שונה מאנשים שונים..
לפי מה שכתבת פשוט אתה נמצא במצב שאתה עדיין לא מבין עד הסוף מה אתה אוהב ומה מדליק אותך באופן מקצועי או תעסוקתי..
אני יכול להמליץ לך דבר שאנחנו ממליצים לרבים מהפונים אלינו - וזה פשוט להסתובב בפורטל שלנו כחצי שעה בין כל הקורסים ותחומי הלימוד ולחפש את המקצוע שנראה לך שמתאים לך..
אולי פתאום תגלה דבר שמעניין אותך במיוחד.. http://www.tostudy.co.il/
בהצלחה ויישר כוח!
אלון - פורטל ToStudy

למעלה