אבוד

Fistandantilos

New member
אבוד

אני לפני מבחן מאוד גורלי, כל החיים הצלחתי להמנע מהריטלין(וכן אני ADHD מאובחן ע"י פסיכאטר ונויורלוג ו TOVA)... קשה לי להתרכז וקשה לי להחליט עם הריטלין עוזר לי. הרבה פעמים הוא מחמיר אצלי תופעות לוואי, והאפקט של הריבאונד נוראי. כמו כן נראה שהוא פג לפני חמש שעות ואני שהוא יעבוד יותר.מדובר על RITLAIN LA.
הרבה פעמים הריטלין מחמיר אצלי את הלחץ ועושה אותי עצבני יותר.. למרות שהמינון מאוד נמוך, הוא גורם לי לסמפטומים פיזיים של כאבי ראש וחולשה וחוסר תיאבון שגורמים לי. אני ממש אכול ספקות וקשה לי להחליט אם הריטלין עוזר לי והאם אני בכלל ADHD.. (כי ב TOVA יצאתי גבולי) ואולי הריטלין בעצם עושה אותי יותר היפראקטיבי? לפעמים אני חושב שהוא עוזר לי.. אבל אני חושב שאולי זה פלסבו. בבקשה תעזרו לי להחליט איך להחליט. אנשי מקצוע סתם מחליפים לי מרשמים...
כמו איך אני אמור לדעת האם ריטלין עוזר לי.. וכמה חשוב ההסתגלות והתרגול איתו?

iritki

New member
דעתי

דבר ראשון חשוב להתאים מימון וסוג של ריטלין ולכן אנשי מקצוע "מחליפים לך מרשמים" כנראה כי מינון נמוך מידי אכן יכול לגרום לכאבי ראש כתופעת לוואי למשל. בנוסף סוגים שונים של התרופה יכולים לגרום לריבאונד כזה או אחר.
דבר שני - איך תדע אם הריטלין עובד ? לדעתי לנסות שבוע לפחות ולראות האם התוצאות בשבוע הזה טובות משמעותית משבוע רגיל. מה זה תוצאות ? כל אחד וההערכה שלו זה יכול להיות הספק פיזי של משימות זה יכול להיות הבנה והתקדמות חשובה בנושא כלשהו בעבודה וזה יכול להיות פחות שכחה ופחות ריבים לכל אחד יש את המקום שבו ההק"ר הכי מפריע ומקום שבו בוא יכול למדוד את ההשפעה....

Fistandantilos

New member
מדובר על המבחן

אבל את אכן צודקת.. היום לקתחי אחרי תקופה קצרה שהתמדתי ואני מרגיש טוב אולי עוד יש תקווה :) בכל מקרה טיפים יתקבלו בברכה

AbyWilly

New member
אז מה אתה עושה...???

ראשית חשוב לדעת האם הפסיכיאטר
שאבחן אותך, הוא מומחה לADHD??!
העניין הזה קריטי !...המומחה המאבחן
"חייב" להיות מומחה ל-ADHD !!!
עכשיו לעניינך, אתה חייב לסמוך על
הרופא שלך. מה שהוא ממליץ הוא
הדבר הנכון עבורך. אם לריטלין אין הצלחה
לגביך, חזור אליו וספר לו זאת.
ישנן אופציות אחרות חוץ מריטלין, שפועלות
באופן שונה מריטלין וללא התופעות לוואי שלו.
אז...חזור לרופא המומחה שלך או תבחר
מומחה אחר ותדון איתו על הנושא שהצגת.
אימון ל-ADHD ניסית??? זה יכול לסיע לך
במקביל לטיפול בריטלין ודימיו.
בהצלחה !!!

לכל התרופות יש תופעות לוואי

צריך לקחת תקופה של חודש לפחות
כדי לדעת מה בדיוק זה עושה
אני מבינה אותך בתקופה של מבחנים זה משגע ומלחיץ
לי דווקא קשה סוף ההשפעה
ניסיתי לקחת עוד שני כדורים רגילים וזה עוזר
וגם רסקיו עוזר
אבל כמו קודמי צריך טיפול מקצועי רפואי רציני ועקבי
ולא יזיק אימון או טכניקות אחרות תומכות
בהצלחה

zivadina

New member
עצות פשוטות לניטרול תופעות הלוואי

לכאבי ראש - לשתות הרבה מים בזמן השפעת הריטלין, כי הוא מייבש
לחולשה - לאכול ארוחה מזינה לפני נטילת הריטלין, כי בזמן ההשפעה שלו אינך חש רעב גם כאשר הגוף זקוק למזון.

למעלה