אבוד..

אבוד..

אני סטודנט למדעי המחשב. כבר כמה שנים שיש לי בעיה של יצירת קשר עין עם אנשים, אני מרגיש הרגשה לא נעימה בעיניים כשאני מסתכל על כל אחד, מן הרגשה של כאב אפשר להגיד, ואני חושב שגם לאחרים יש הרגשה לא נעימה בעיניים כשאנחנו יוצרים קשר עין (יצא לי להבחין בזה, שהם מתחמקים מלהביט לעיניי). אני מרגיש שאני לומד לחינם, כי אני לא אצליח לעבור אף ריאיון עבודה. כשאני ניגש לשעות קבלה של מתרגל/מרצה למשל, אני יושב כמו טמבל ומסתכל על השולחן כשהוא מדבר אליי, מה שמקשה עליי מאוד לנהל דיון מעמיק בנוגע לבעייה לשמה באתי. השבוע שהגעתי לשעות קבלה, אמרתי לעצמי "תחשוב שזה ריאיון עבודה, תהיה רגוע ותנסה ליצור קשר עין", וזה לא הלך, ושוב יצאתי מבלי לשאול כל מה שרציתי, כי אי אפשר לנהל דיון ככה. ברור לי שגם אם איכשהו מישהו יקבל אותי לעבודה, אני לא אוכל לשרוד בעבודה נפשית, כי אי אפשר להשתתף בישיבות ולעבוד בצוות במצב הזה. מה עושים? עברתי טיפולים פסיכולוגיים ופסיכיאטריים, ושוב דבר לא השתנה. אני מרגיש רע, שום מוטיבציה, ולומד מתוך ידיעה שאחרי התואר אני אעבוד באיזושהי עבודה פיזית כשבזבזתי כסף וזמן רב ללימודים שלא יתרמו לי דבר.

TheBigBrother

New member
אל תתיאש

תמשיך לטפל בזה בצורה מקצועית ובצורה עצמאית. יכול להיות שתצטרך לשנות כמה דעות על העולם הזה

אולי תתחיל בקטנה?

(אני לא פסיכולוגית ולא מתיימרת להיות אחת) זה פשוט משהו שנראה לי הגיוני, לעשות צעדים קטנים. בדיוק כמו שאמרת לעצמך להירגע לפני שנכנסת לשעת הקבלה. תנסה להסתכל יותר על אנשים מסביבך (לא לנעוץ מבטים כי אז זה באמת גורם להרגשה לא נעימה), כשאתה מדבר עם מישהו תסתכל על הפנים שלהם לאו דווקא צריך קשר עין ישיר. מקווה שתמשיך לטפל בזה ותגיע לאן שאתה רוצה בחיים.

אני מנסה את הקטע של להסתכל על הפנים

אבל זה לא ממש עוזר. פשוט נמאס לי, יש לי חברים באוניברסיטה אבל אני לא מצליח להיות 'אני' איתם כי אני מדבר איתם כשאני עם הפנים לרצפה או לכיוונים אחרים, וכל החברויות נשארות בגדר האוניברסיטה ולא מעבר. העניין הזה פשוט דופק לי את החיים, אין לי כוח יותר לדבר עם אנשים בצורה מוזרה כמו ב-4 שנים האחרונות. בקיץ אני רוצה להתחיל לשלוח קורות חיים, אבל אני לא מצליח להאמין שאם 4 שנים זה נמשך, אז בעוד חצי שנה זה כבר לא יהיה. לא יודע מה לעשות עם החיים ככה, אין לי מושג איך אני משכנע את עצמי שיש סיבה להמשיך ללמוד.

סיים את התואר

אתה לא צריך לעשות חשבונות כאלה. אם תסיים את התואר הוא תמיד יהיה בבעלותך. הבעיה שלך ארעית (אפשר לפתור דברים כאלה) והתואר קבוע.

roigr

New member
שאלה

מה זאת אומרת עברת טיפולים פסיכולוגיים ופסיכיאטריים ? כמה טיפולים עברת, מתי, לכמה זמן, ואילו טיפולים הם היו ? האם הם היו ממוקדים בבעיה הזאת ? לגבי זה ש"חושב שגם לאחרים יש הרגשה לא נעימה בעיניים כשאנחנו יוצרים קשר עין (יצא לי להבחין בזה, שהם מתחמקים מלהביט לעיניי)" - נשמע לי הגיוני לחלוטין - כשאתה מרגיש לא נעים באינטראקציה מסויימת עם מישהו אחר, סביר שהוא ירגיש לא נעים מזה גם כן, לא ? כלומר, זה לא שלהם יש בעיה לדבר איתך, אלא שהם מרגישים שלך יש בעיה לדבר איתם.

אני מקווה שזה זמני.

זה נראה כאילו זה נצח, אני לא זוכר מתי ישבתי מול מישהו ודיברתי איתו פנים מול פנים באופן טבעי.

למעלה