אבוד בעולם הגדול

CapitanMorgan

New member
אבוד בעולם הגדול

אני בן 26 וחצי, השלמתי את הבגרויות בקושי רב אחרי סיום התיכון, עם ציונים ממוצעים.
בגיל 22~ עשיתי אבחונים והובחנו אצלי בעיות לימודיות כגון דיסלקציה, דיסגרפיה.
הקושי הגדול יותר שלי זה לזכור את החומר, להתרכז בלימוד מבלי לברוח במחשבות.

בעבודות שהן עבודות "ידיים" כשהלימוד הוא פרטני תוך כדאי עבודה מאד קל לי ללמוד.
בשנתיים וחצי האחרונות אני עובד בבנק, התחלתי דרך חברת כוח אדם, אהבו אותי ובדיוק התפנת משרת בק אופיס בסניף אחר, וכך הפכתי לעובד בנק בתפקיד בק-אופיס ארכיב.
המשכורת בסדר בייחס לשעות שאני עובד, ולעבודה הקלה שאני עושה.
אך העבודה לא מאתגרת אותי שכלית, משעמם לי מאד, לא מלמדתי אותי דברים חדשים.
אני רוצה להתקדם, להשכיל, להרוויח יותר, לפתוח דף חדש בחיים, להתחיל חיים חדשים בחול(?)
בעבר ניסיתי ללמוד פסיכומטרי עם חבר שלקח קורס והוא לימד אותי אך אני פשוט לא מסוגל ללמוד כמות חומר כזאת.
האנגלית שלי בינונית מינוס
מתמטיקה נמוך 3 יחידות
לא פיזיקה, לא כימיה.
כרגע הצבתי לעצמי מטרה לשפר את האנגלית לרמת שיחה.

אני לא כל כך יודע מה אני רוצה לעשות בחיים או מה ללמוד.

מה כן מעניין אותי?
1. יצא לי לעבוד בתחום החינוכי, מדריך בחינוך מיוחד לגיל הרך והיה לי מאד מעניין.
אך על פי מה שאני יודע הם בקושי סוגרים את החודש.
2. מאד מעניין אותי פוליטיקה וממשל, יחסים בין לאומים, וניהול משא ומתן.
3. נכון שאני לא מבין גדול אבל מאד מעניין אותי יעוץ אסטרטגי ויעול תהליכים.
4. רפואה מעניין אותי

לא יודע ממה להתחיל, מה לעשות.
אני מאד אבוד ואני לא יודע מה לעשות ואיפה אפשר לקבל עזרה
לא רוצה לבזבז את החיים שלי על כלום ולגמור שוטף כלים בארומה

כמה עצות ממה להתחיל

שלום לך

כדי להתמקד ולמצוא כיוון, אני ממליצה לך להתחיל מלעשות פעולות שייצרו בשבילך יותר בהירות.
זה יכול להיות למשל, באותם תחומים שמעניינים אותך - להתנסות ולבדוק איך זה מרגיש לך ב"מציאות".
התנסות אפשר לעשות למשל כהתנדבות חד פעמית, יש היום ארגונים כמו "רוח טובה" שאפשר להתנדב בהם ליום אחד.
יש את אתר "שתיל" בנושאים חברתיים חינוכיים וגם בנושאי פוליטיקה אם איני טועה.
דרך החוויה שלך תוכל לקבל יותר מושג, תוכל גם לשמוע ממי שעובדים בזה לאורך זמן באותם מקומות בהם תהיה.

אפשרות נוספת מומלצת היא להיעזר ביעוץ והכוונה. דרך אחת היא לפנות למרכז הצעירים באיזור מגוריך ולברר על יעוץ וסדנאות.
אפשרות אחרת היא אימון קריירה. באופן כללי, תוכל לבחור בין תהליך פרטני לתהליך בקבוצה. יש על זה הרבה חומר באינטרנט.

בנושא הדיסלקציה, יש היום דרכים להיבחן וללמוד, ברר על כך.
המון בהצלחה!
ואתה מוזמן לשאול ולעדכן .

mosheyd

New member
אל תאבד תיקווה!

שלום לך
אצטרף לדברים מכובדים שנאמרו לך כאן, ואוסיף. מצבי קצת דומה לשלך. אומנם לקח לי זמן רב מאוד להבין את זה, אבל יש כמה מישורים מקבילים. הזיכרון שלי אינו קיים. יכולות הלימודים שלי אינן בנמצא. יחד עם זאת, אדם קרוב אליי אמר לי משהו מאוד מרחיק לכת, כביכול - העולם ממש לא מתחיל ונגמר באוניברסיטה.
אנשים פתחו בסוגים שונים של קריירה, ולא בדרך אקדמית. בהרבה מקצועות המדינה אירגנה את זה בסיווג מ-1 עד 6. למשל: טבח סוג 3, ברזלן סוג 5 וכו' וכו'.
אם, למשל, אתה לומד טבח סוג 1, עם עבודה קשה והתקדמות אתה יכול למצוא את עצמך סוג 6 (זו דרגת השף, כמדומני) אחרי כמה שנים.
בכל מקרה, יש לך אינטרנט ורוב אתרי הלימודים המקובלים יכולים להציג בפנייך קריירות מאוד מפתיעות.
שאל את עצמך מה אתה אוהב כתחביב. מה עשית לאורך חייך.
אני מאוד ממליץ לך על מכוני הבדיקה המקובלים. תהליך הייעוץ כולל כמה מפגשים, וזה עולה לא הרבה כסף. העניין הוא שיש שם אנשי מקצוע שזה התחום שלהם. וקוראים לזה פסיכולוגיה תעסוקתית.
בנוגע ללימודי פוליטיקה ומדע המדינה, אם יש לך קשיי לימוד בדוק את עצמך בעצת נוירולוג מומחה טוב לפני שאתה מתחיל. זה גם אומר הרבה לימודים וקריאה. אתה גם יכול לנסות בבית ולראות אם זה מושך אותך, ואציע לך כמה טקסטים מעניינים: סון צה - אומנות המלחמה, מקיאבלי - הנסיך, הנטינגטון - התנגשות הציוויליזציות.
בהצלחה

למעלה