אבוד או לא?

pie and cactus

New member
אבוד או לא?

הי, יש לי שאלה שמטרידה אותי: אני יחסית מבוגרת, והתחלתי עם בלט קלאסי מאוד מאוחר וגם זה לא מאוד רציני: אני רוקדת בערך שלוש שנים, פעמיים בשבוע למשך שעה וחצי. יש סיכוי לפוינט אי פעם? או שאין מצב? אני מתייחסת בשאלה יותר לנושא הגיל, כי הבנתי שצריך להתחיל מוקדם.

אמממ...

קודם כל מה זה מבוגרת? בת כמה את? כי אני מכירה כמה בנות שהתחילו פוינט מאוחר. נכון שעדיף מוקדם אבל אפשר גם בגיל מאוחר!

pie and cactus

New member
23.5, והתחלתי בגיל 20.

לפני זה לא עשיתי כמעט כלום (אני לא מחשיבה ג'אז בכיתה ד-ה). המורה שלי אומרת שיש לי פתיחת מפרק ירך טובה. אבל אני לא גמישה (את זה אני אומרת)

Black Star

New member
תשובה...

את יכולה לעלות על פוינט גם בגיל מבוגר, במידה והנתונים שלך אכן מתאימים. צריך קשת גבוהה בכף הרגל וחוזק רב של המפרקים באזור הקרסול וכמובן כל הרגל. כמובן שאת צריכה בסיס מאוד טוב של טכניקה לפני שבכלל חושבים על פוינט... אם את אכן "עומדת בתנאים" הגיל לא אמור להפריע לך לעלות על פוינט. הסיבה שאומרים שצריך להתחיל בגיל צעיר היא בעיקר נתונים הקשורים לגמישות המפרקים ומבנה כף הרגל, שאפשר להשפיע עליהם אם עובדים מגיל מאוד צעיר, אבל יותר מאוחר זה קשה. אם את עובדת ברצינות ויש לך מורים טובים, ויש לך את הנתונים הדרושים, אני לא רואה סיבה שלא תוכלי בשלב כלשהו לעלות על פוינט. אבל כמובן, אסור לשכוח שזה דורש המלצה, אישור, השגחה וליווי צמוד של מורה מקצועי, ולקנות סתם ככה נעלי פוינט בחנות ולנסות לעמוד עליהם - זה ממש, ממש, ממש לא טוב...

pie and cactus

New member
אין צורך לדאוג

אני לא מתכוונת לנסות סתם כך, אני גם לא מרגישה מוכנה עדיין. יש למישהו תרגילים לחיזוק הקרסול?

יש.. אבל אם

תתאמצי ולא תרקדי רק פעמיים בשבוע שעה וחצי אבל כדי לך להשקיע בזה רק אם את ממש אוהבת ויש לך זמן לזה..

להפך...

בגלל שגילך מבוגר יותר העצמות והשרירים שלך בנויים וחזקים יותר ולכן אם את מגיע הלרמה הנכונה (לפעמים זה גם תלוי במורה) אז תוכלי לעלות... אני בתור אחת שרוקדת על פוינט אומרת לך.... זה לא כזה פיקניק!

למעלה