אבודים בבוליביה

clicli

New member
אבודים בבוליביה

למישהו יש אינפורמציה לגבי המסלול של החברה האבודים בבוליביה מישהו עשה אותו או יודע משהולגהי המקום והסכנות שבו חבר טוב שלי נבצא בין החברה שם ואני מנסה לאסוף פיסות אינפורמציה

מצטרפת לשאלה...

חבר טוב שלי גם הוא בין השישה, ובימים האחרונים קוראת כל פיסת מידע בנושא.

nightbird

New member
מצאו אותם והכל בסדר

לא נחטפו, כנראה רק איבדו את הדרך. קורה.

חי בר

New member
נשמע כמו עוד סיפור של מטיילים

שנהנים מהחיים ולא יצרו קשר במשך כמה ימים וישר מתחילים לגלגל כדור שלג של חיפושים ומשלחות הצלה וראיונות בתקשורת של כל מיני "מומחים" (וגם מספידים לא חסר) מפה ועד הודעה חדשה... חאלאס! תנו לתרמילאים לטייל בשקט! כן, זה נורמלי שטיול מתארך ביומיים שלושה, וגם ה-ר-ב-ה יותר מזה. וכן, זה נורמלי שמאמצע הג'ונגלים או המדבריות של תיזינבי אי אפשר להתקשר בשביל להגיד לאמא "הכל בסדר אנחנו מאריכים את הטיול בעוד שבועיים כי כיף לנו כאן". נראה לי טפשי שאם מטיילים לא יוצרים קשר יומיים מעבר למצופה מתחילים להרעיד עולמות ולשלוח משלחות חילוץ בשביל מי שבכלל לא רוצה שיחלצו אותו. לא מזמן היה סיפור דומה עם שוקה רווק וקבוצה שטיילו איתו, לא יצרו קשר יומיים התחילו להספיד איך מתו בשלג, שלחו משלחות חילוץ ומה לא- בסוף גילו אותם נהנים באיזו בקתה בהרים ובכלל לא רצו לחזור לארץ ובטח שלא הבינו על מה המהומה. 99.9% אחוז מהמקרים של מטיילים "שאבדו עקבותיהם" בד"כ מסתיימים ככה.

nightbird

New member
לא בדיוק אבל בערך

הם פגשו את צוות החילוץ בשעה שהיו בדרך חזרה, כי הם הבינו שטעו בחישוב הזמן ושהם מתקדמים בקצב איטי מדי. לפי הדיווח הם היו "עייפים ורעבים", אבל עובדה שהם היו שקולים מספיק כדי לחזור. מה שמעצבן זה אלה שקופצים מיד עם הסיסמאות "מטומטמים!", "לחייב אותם בהוצאות החילוץ!", "חבל שלא טרפו אותם!" וכיו"ב. הם נכנסו לאזור קשה, אבל אין לגביו אזהרות ספציפיות של משרד החוץ או התרעות מפיגועים. בסך הכל מטיילים שנקלעו למצוקה מסויימת, ואחת הזכויות שהם רוכשים כאזרחים, משלמי מסים, יוצאי צבא ופשוט כבני-אדם, הוא שיעזרו להם בשעת צרה. בכל מקרה רוב המימון לחיפושים הגיע מחברות הביטוח.

maz

New member
כל מה שאני יודעת זה מהתקשורת

אז אולי אני מוציאה את דיבתם של החבר'ה האלה. אבל לפי מה ששמעתי - הם יצאו עם שני מדריכים ישראלים ותכננו לפגוש את מדריך מקומי שם. הם לא פגשו אותו ובכל זאת החליטו לצאת לדרך. לפי הכרותי המאד רדודה עם הג'ונגלים של בוליביה - זו קלות דעת שלא לומר טיפשות לטייל שם בלי מקומי שיודע איך הולכים ואיך שורדים בתנאים של יער הגשם. זה לא יערות קק"ל זה שהביטוח צריך לכסות גם מטיילים שעושים שטויות - לזה אני מסכימה וכמובן מזל שבסופו של דבר הם יצאו מכל הסיפור בשלום.

natyh

New member
כנראה שאת צודקת

ראשית לא בטוח שהם יצאו מזה בשלום יש תופעות לוואי שעלולות להתעורר עד שנה מאוחר יותר ולפעמים יותר . יש באיזור יתושים שעוקצים ומטילים זחלים של תולעים בגוף : מאחר והיה לי נסיון אישי בענין תולעת ענקית לפעמים מספר תולעים שמטילת לך בכל מיני איברים פנימיים עשויה להיגמר רע . המקומיים מכירים את הבעיה הזו היטב ראי חזרה מטואיצי של גינסברג . בעיה שניה זו אמבות שהם עשויים לקבל במידה ונגמרו להם המיים בעיה שלישית זו מחלות קיבה זיהומיות אחרות . כדאי לשוחח עם ד"ר פוטסמן בענין ליוסי גינסברג זה לקח הרבה זמן אישפוזים חוזרים ונשנים , בתל השומרא למיטב זכרוני . משהו לגבי בוליביה הג'ונגל שם הוא הג'ונגל הגבוה להבדיל מהגונגל הנמוך , שהוא דליל יותר מהנמוך אך עדיין סבוך מאד . שנית במקומות כאלה מטילים בסירות , כמה עשרות מטרים מרחק מהנהר גורם לאיבוד כיוון מוחלט . בחזרה מטואיצי הם היו ארבעה : קרל ומרקוס המשיכו יבשתית קרל היה מומחה להישרדות ( וכנראה חכר באירגון של דני האדום באדר מינהוף ) ויוסי וקווין שירדו לנהר . יוסי וקווין ניצלו קרך ומרקוס נעדרים עד היום . אפשר לראות גם הרחבה אצלי השתדלתי שלא להוסיף פרשנות מסיבות ברורות . לסיכום למען גילוי נאות בסך הכל ביליתי בגונגלים בסביבות חודשיים כך שכל הנכתב הוא על סמך התנסות . להביא דיווחים מפי האנשים עצמם נתי

למעלה