אבודה

אבודה

שלום, אני ממש אוהבת את תחום הרפואה אך אין לי את הציונים לכך... ראיתי שיש לימודים לתואר ראשון שנקראים מדעים ביו- רפואיים. מישהו יודע מה זה? מה עושים עם זה? האם יש בזה עתיד?

לידול

New member
היי

אני די בטוחה שאין בזה עבודה. אם הציונים שלך מספיקים לרוקחות, אז הם לומדים שם הרבה על גוף האדם ועל מחלות אם זה מעניין אותך. אבל העבודה בסוף היא בדרך כלל כרוקח בבית מרקחת. אז לשיקולך.

תודה על התגובה

יש משהו אחר חוץ מרוקחות? זה פשוט נראה לי הדבר הכי משעמם עלי אדמות...אני מתה על תחום הרפואה והביולוגיה...

לצערי לא מעניין אותי מספיק...

דווקא ביורפואה נשמע לי הכי טוב שיש... ממש מבאס :(

לידול

New member
היי נזכרתי במשהו

אולי את יכולה ללמוד את זה ואז אחר כך לעשות קורס cra ולעבוד ב-cra. תקראי על הסקירה שעוופר כתב בעמוד זה ותקראי על זה בעוד מקומות אם זה מעניין אותך. תבדקי אם מקבלים ל-cra בוגרי ביורפואה. כי ב-cra לדעתי יש עבודה. אבל תבררי ואל תסמכי עליי בזה.

gadget

New member
מה את אוהבת בזה?

האם את אוהבת את הצד הטיפולי? אז ההצעות של ריפוי בעיסוק וקלינאות תקשורת זה אחלה האם את אוהבת את הצד הביולוגי-מחקרי? אז אפשר להמשיך לדוקטורט, ואף כי המצב התעסוקתי לא מדהים, יש סיכוי למצוא עבודה מקצועית. תחום ה CRA בעיני קשור הרבה יותר לתחום ניהול הפרויקטים. אם את חולמת להיות רופאה כי זה חלום ילדות, תמיד אפשר ללמוד בהונגריה/רומניה/איטליה.

לידול

New member
היי

להמשיך לדוקטורט בתחום שאין בו עבודה זה רעיון גרוע. אחרי דוקטורט נמצאים באותו מצב רק ארבעה שנים אחר כך.

gadget

New member
בתחום הזה יש

לא המון, לא במשכורת של 15K לחודש, וסביר להניח שזמן החיפוש לא יהיה קצר, אבל יש עבודה.

gadget

New member
למשל

תפקידים במחלקות מו''פ, תמיכת לקוחות בחברות ביוטק, משווקים של מוצרי ביוטק (למשל אלו שמוכרים את כל האספקה למעבדות רפואיות ומעבדוק מחקר), תפקיד של ניהול מעבדה עבור פרופסור (יש גם מעבדות כאלו בבתי חולים), תפקידים בתחום ניהול פרויקט, פטנטים וכדי בחברות כמו טבע. יש תפקידים שדורשים לפחות מאסטר, יש כאלו דורשים לפחות דוקטורט. לפעמים התפקיד הראשון זה חצי משרה ב 4000. לא אמרתי שהתחום קל, אבל הוא רחוק מתואר בתקשורת, מדעי הרוח וכד'.

mick23

New member
חבל את אומרת שזה משעמם

אפשר לעסוק בפיתוח תרופות בחברות תרופות שונות אפשר להיות רוקח בבית חולים, שזה יותר "אקשן"...

חגיגה101

New member
המון בוגרים של ביולוגיה ודומיה המשיכו לרפואה

ע"ס ציונים של התואר הראשון, או אפילו שנת הלימודים הראשונה, וגם קיבלו פטור מחלק מקורסי המבוא. אם זה חלום חייך - אל תזנחי אותו. בררי פרטים עם סטודנטים... ב ה צ ל ח ה !!!

לידול

New member
מכירת אשליות

צריך ציונים מאוד גבוהים בביולוגיה בשביל הסבה לרפואה ולא כולם מסוגלים לזה. או שתצליחי או שלא, זה סיכון. רק את מכירה את עצמך ויודעת אם את מסוגלת להגיע לציונים גבוהים כל כך.

DeMitri

New member
בחיים על תוותרי על מה שאתה רוצה באמת

אם לא מצליח לך ללמוד בארץ אז בחו'ל. רק אל תתאיישי ותתפשרי על מקצוע שאת לא באמת רוצה.

לידול

New member
???

יש את המציאות וצריך להתייחס אליה. פנטזיות זה כיף אבל לא מקדם בחיים. לא לכולם יש כסף ויכולת ללמוד בחו"ל. מי שיכול ללמוד בחול ורוצה - בהחלט שיעשה זאת. מי שלא יכול - אז לא. אם אי אפשר לעשות מה שרוצים באמת - אז צריך להשלים עם זה שאי אפשר ולמצוא אופציה טובה כמעט באותה מידה. מכירה כאלו שכל החיים לא עבדו במשהו רציני כי הם ניסו להשיג את "מה שהם רוצים באמת" במקום להתפשר על אופציה מציאותית.

למעלה