אבודה...

chenam

New member
אבודה...

שלום לכל בנות הפורום, אני די חדשה בנושא ולכן אשמח קצת לעזרה והכוונה. אני בת 27, נשואה טרייה ומאושרת. לפני כשנה וחצי התחלתי להרגיש שחל שינוי משמעותי בכאבי המחזור שחשתי, מכאבי מחזור עדינים או אף בכלל לא, לכאבים חדים, עזים, ולא נשלטים. בתחילה לא ייחסתי לכך חשיבות עד שלא יכלתי להמשיך בשגרת חיי בימי המחזור. פניתי לרופא הנשים, שהפנה אותי לבדיקות דם. לאחר שהגיעו התוצאות שכללו סמן CA125 ברמה של 65, ולאחר מספר שאלות ששאל אותי הרופא הוא החליט להפנות אותי לבי"ח קפלן להמשך טיפול בחשש לאנדומטריוזיס. הגעתי לקפלן לרופא שסבר ש- 99% שיש לי אנדו' לפי התסמינים והוא אמר שבשביל אחוז אחד לא כדאי לבצע ניתוח. ניסיתי להבין על מה מדובר בדיוק, הוא ניסה להסביר אבל כפי שנוכחתי לגלות הנושא די מעורפל וכך גם הפתרונות. הוא אמר שאין טיפול, הציע לקחת גלולות ברצף, להפסיק כל חצי שנה או אפילו שנה, והמשך טיפול אצל הרופא שלי. נכון להיום אני לוקחת גלולות רצוף ועושה הפסקה כל כמה חודשים, וכאשר אני מפסיקה כמובן שאני מרגישה כאבי תופת שרק מתחזקים ברמה כזו שאני לא מצליחה לעמוד על הרגליים, או ללכת לשירותים, וזה יישמע מצחיק אבל אפילו לקמח את האף כי זה מאמץ את הבטן. קראתי על הנושא כמובן, ואני קצת מרגישה אבודה, האם זה מספיק רק לקחת גלולות ברצף? מה קורה אם ייתכן ויש לי התפשטות רחבה יותר וזה פוגע באיברים אחרים? ומה לגבי כניסה להריון? אשמח לייעוץ מהמנוסות ...

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אכן הטיפול היחיד זה לקחת גלולות ברצף ולמנוע את הגעת המחזור. ישנן גם זריקות כגון דקאפפטיל או לוקרין שמדכאות יותר את האנדו' אך אסור לקחת אותם יותר מחצי שנה. אם כאשר את מפסיקה את הגלולות חוזרים הכאבים אז רצוי לא להפסיק בכלל ולקחת ברצף עד שתרצי הריון. טיפול נוסף לאנדו הוא כמובן הטיפול הניתוחי בו משתדלים לנקות את המוקדים וההידבקויות. אחרי ניתוח גם מומלץ להמשיך בדיכוי של גלולות ברצף על מנת לשמור על תוצאות הניתוח כמה שיותר זמן. כמובן שלא רצים מייד לניתוח ומנסים קודם לראות האם הכאבים נעלמים תחת גלולות. אם יש פגיעה באיכות החיים גם תחת גלולות אז כנראה שאין מנוס מניתוח. על מנת לבדוק אם יש התפשטות לאיברים אחרים יש בדיקות כגון US כליות, US פריאנלי ועוד. אך את המצב האמיתי ניתן יהיה לראות רק בניתוח. כשתרצי הריון אין כמובן מנוס מהפסקת הגלולות, אבל צריך להיות עם יד על הדופק, לא לנסות הרבה זמן טבעי בכדי לא להחמיר את המצב. מומלץ להתייעץ עם רופא פריון שמבין באנדו' על מנת להקטין את מספר הנסיונות ואיתן הווסתות עד להשגת ההריון.

מירית117

New member
ברוכה הבאה

אכן המחלה חידתית אפילו בקרב הרופאים , למרות שהיום יש הרבה יותר פתיחות וידע בנושא. מומלץ לקרא באינט' קצת על המחלה , כמובן שפה בפורום יש מידע עשיר יותר מכל רופא שיסביר לך, מה שבטוח תופעות שיש לאחת הם לא בהכרח תופעות שיש לאחרת, כך שכל פיסת מידע שתקבלי תלמדי ממנה אבל אל תבהלי ממנה . בהצלחה בהמשך

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

כמו שנאמר, את יכולה לא לעשות הפסקה בכלל עם הגלולות. יש פה אנדואיוית שלוקחות חודשים ארוכים רצופים בלי הפסקות יזומות. בטח אם כשאת מפסיקה אז הכאבים נוראיים. אם אינך מדממת תוך כדי נטילת הגלולות אז שווה להמשיך איתן. עד שתחליטי להתחיל בנסיונות להרות. כדאי להיות במעקב אצל רופא אנדו פעם ב 3 או 4 חודשים, ולפי תלונותייך הוא צריך לדעת אם לשלוח אותך לכל מיני בדיקות שיכולות לתת כיוון אם יש התפשטות של המחלה.

למעלה