אבודה, מבקשת עזרה

מצב
הנושא נעול.

lizasa

New member
אבודה, מבקשת עזרה

אבודה, מבקשת עזרה
לאחר כשנה שניסינו הריון טבעי החלטנו ללכת לבבדיקות. התוצאות היו שלבעלי בעיות בזרע, הן בכמות והן באיכות התנועה. הרופא שלי ישר טען שיש ללכת להפרית מבחנה, והפנה אותי לועדה. קיבלתי אתמול תשובה שלילית מאחר והם מעוניינים בעוד בדיקות שעלינו לעבור. כל התהליך הזה התרחש בשבוע אחד ואני מיואשת. הנני יודעת מה לעשות ? למעונינות לייעץ אנו עזרו לי בשאלות הבאות: 1. שלחו אותי לאינספור בדיקות, האם הם כואבות ? 2. כמה זמן עובר ממתי שמתחילים את ההליך ועד לסיומו ? 3. במה זה כרוך מבחינה כספית ? 4. האם עדיף ללכת לרופא פרטי באיזה שהוא שלב ? 5. הנני חברת קופת חולים כללית. מבקשת עזרה בדחיפות !!! תודה

../images/Emo101.gifמגיע מייד...

אבודה, מבקשת עזרה
לאחר כשנה שניסינו הריון טבעי החלטנו ללכת לבבדיקות. התוצאות היו שלבעלי בעיות בזרע, הן בכמות והן באיכות התנועה. הרופא שלי ישר טען שיש ללכת להפרית מבחנה, והפנה אותי לועדה. קיבלתי אתמול תשובה שלילית מאחר והם מעוניינים בעוד בדיקות שעלינו לעבור. כל התהליך הזה התרחש בשבוע אחד ואני מיואשת. הנני יודעת מה לעשות ? למעונינות לייעץ אנו עזרו לי בשאלות הבאות: 1. שלחו אותי לאינספור בדיקות, האם הם כואבות ? 2. כמה זמן עובר ממתי שמתחילים את ההליך ועד לסיומו ? 3. במה זה כרוך מבחינה כספית ? 4. האם עדיף ללכת לרופא פרטי באיזה שהוא שלב ? 5. הנני חברת קופת חולים כללית. מבקשת עזרה בדחיפות !!! תודה
מגיע מייד...
שלום לך. קודם כל אני מפנה אותך גם לפורום "פוריות" השכן שם תוכלי לקבל תשובות מבנות נוספות. לגבי השאלות שלך קצת קשה לי לענות כי חסרים פרטים. 1. לא כתבת איזה בדיקות ביקשו ממך, אבל אני מניחה שרובן בדיקות דם כאלה ואחרות. יש להניח שביקשו ממך גם צילום רחם. צילום רחם ההיא בדיקה שחלק מהבנות (כמוני) עוברות בקלות יחסית ולחלקן היא כואבת מאוד. כאשר תעמדי בפני הגשר הזה, נשמח לעזור לך לעבור אותו. 2. לא הבנתי האם ב"תהליך" התכוונת לבדיקות או לטיפול עצמו. אם התכוונת לבדיקות, קחי נשימה ארוכה וקחי בחשבון שזה ייקח קצת יותר משבוע. לפעמים הבירוקרטיה לוקחת קצת זמן. לגבי הטיפול עצמו זה תלוי בפרוטוקול (תכנית הטיפול) אותה תקבלי. 3. גם אני חברת קופת חולים כללית. העלות מסתכמת בהשתתפות העצית בקניית התרופות שבסל הבריאות ובתשלום המלא עבור התרופות שאינן בסל. גם כאן, זה תלוי בתרופות שתקבלי ובמינונן (אצלי זה מסתכם בכמה מאות שקלים לכל מחזור טיפול). 4. לדעתי, בשלב ראשון הרפואה הציבורית נותנת מענה יפה מאוד ואין צורך לשלם לרופא פרטי. כאמור, זו דעתי. שיהיה בהצלחה!

שרון0608

New member
תתעודדי, הכל עניין של זמן

אבודה, מבקשת עזרה
תתעודדי, הכל עניין של זמן
מה שלא ברור הוא למה שלחו אותך לבדיקות נוספות אם הבעיה היא בעיית זרע. למיטב זכרוני, זרע אנחנו עוד לא מייצרות....
אצלי היה מצב הפוך (אני במכבי) גם אצלנו יש בעיית זרע ולא אישרו לי IVF בגלל שיש בעיית זרע.... טענו שאם הבעיה היא אצל הבעל ולא אצלי, אז הבעל צריך לעבור טיפול. בסופו של דבר, אישרו לנו את ה - IVF לאחר מכלול ארוך ומייגע של ביקורים אצל ד"ר מג'אר, טיפול תרופתי (לבעל) וצינטור. אני חושבת שזה חלק מהמנגנון הבירוקרטי המעצבן של קופות החולים להרוויח עוד קצת זמן לפני שמאשרים את ה - IVF - טיפול יקר.

מצב
הנושא נעול.
למעלה