אבודה.. אפשר ייעוץ?

orsola10

New member
אבודה.. אפשר ייעוץ?

סיימתי תואר בביולוגיה בממוצע 88.2 לפני מספר חודשים. אני בת 30 אוטוטו, ללא טיפת ניסיון מקצועי (עבדתי במלצרות בלבד, ודי נהניתי מזה.. שלא לדבר על כך שהכסף היה טוב). אני שולחת קורות חיים כבר מספר חודשים לעבודות שכלל לא מושכות אותי בתחום הביולוגיה. השלושה (מתוך עשרות) שחזרו אלי לא המשיכו איתי בתהליך. האמת שלעסוק בביולוגיה בכלל לא מעניין אותי, ואין לי שום תשוקה להתקדם בתחום.. הלכתי לתואר בגלל שהאמנתי בנאיביות שתואר מדעי יעזור לי, ועדיף תואר שנשמע בתיאוריה יחסית מעניין וקל כמו ביולוגיה (כאן שיערתי נכון, ואכן היה קל למדי עד לרמה של זלזול בלימודים מצידי שהביא לכך שיש לי כשישה קורסים שמורידים לי את הממוצע דרסטית), על פני תואר בפיסיקה למשל, שקשה להאמין שהייתי מצליחה לסיים אותו. קשה לומר שהיה לי מעניין או מאתגר או שזה מילא אותי בתחושת הישג וגאווה- המשכתי כי היה קל יחסית ולא רציתי עוד אי הצלחה לחובתי. היום, בגלל אופן הלמידה שלי, שבוסס ברובו על קריאת סיכומים של אחרים ביומיים שלפני המבחן, אני גם לא ממש זוכרת כלום . למעשה, קשה להאמין שיש לי השכלה של ביולוגית עם המעט שאני יודעת בתחום. בגיל 20, כשהשתחררתי מהצבא, רציתי לעסוק בעיצוב היות ותמיד הייתה לי משיכה לתחומי האומנות, ורציתי לשלב אסתטיקה ופרקטיקה. בגלל חוסר ביטחון עצמי ופחד תהומי מכישלון ודחייה לא העזתי אפילו להגיש מועמדות לבתי ספר לאומנות. היום זה כבר לא ריאלי בכלל- לא רק שאני עדיין מבועתת מדחייה, אלא שגם השעון הביולוגי וגם השעון הפנסיוני (אני מניחה שכרגע המצאתי את המושג הזה?!) מתחילים לתקתק. בנוסף, אני אפילו לא ממש בטוחה שזה מה שאני רוצה, והתחושה היא שאיבדתי כל קשר לעצמי ולרצונות האמיתיים שלי.. אני לא יודעת מה לעשות, לאן ללכת ובמה לחפש עבודה בכלל. אני מפחדת להיכנס למסלול של פשרות, היות והפער בין הדברים שבאמת רציתי ובין הדברים שהצלחתי להביא את עצמי לעשות בפועל דירדר אותי לא פעם לדיכאון משתק (לא סתם דימוי. לא יצאתי מהבית תקופות ארוכות). מה עושים? מאיפה מתחילים? למצוא עבודה כלשהי (נניח, מוכרת בחנות ספרים) ומשם לנסות הלתקדם? למצוא עבודה בביולוגיה ומשם לנסות להתקדם? מה האופציות שבכלל עומדות לרשותי? אשמח לכל תשובה ועזרה.

oskar5

New member
היי

אני מאד מבין אותך. אח שלי סיים מאסטר בביולוגיה ועשה הסבה למנהל עסקים. תראי למדת לקח חשוב. ללכת עם הלב ולא להתפשר. לעיתים, עדיף לא לעבוד כלל מאשר במשהו שגורם לך לחוש ברע. שנית, אין דבר כזה, שעון מתקתק. אם תחשבי בדרך זו לא תתפתחי לשום מקום ואז באמת תגיעי לגיל מופלג. נסי למצוא בינתיים עבודה שכן מעניינת אותך, לא בביולוגיה שלא מושכת אותך. אם יש לך כישרון באמנות את יכולה לנסות ליצור ואולי למכור דברי שאת מכינה. חשוב מאד שתעשי דברים שאת אוהבת כי לבסוף הם יובילו אותך אל האמת ואל ההחלטה מה לעשות. אגב, ברוב הפעמים שחושבים "מה אני רוצה לעשות?" לא מגיעים לתשובה. רק מהלך החיים והתנסויות מובילות ותך לבסוף לאמת. ולבסוף, תהליך רגשי כלשהו תמיד מקדם ויכול לסייע בלהגיע לתשובות, לפחות מהר יותר.... שבי עם עצמך ותכיני רשימה של מה אני אוהבת. למשל, אוהבת גינון? נסי להעביר חוים בגנים. אמנות כנ"ל. תכיני רשימה, תהיי ממוקדת ומשם תתחילי להעלות רעיונות. אם את לא מוצאת עבודה אולי את יכולה לייצר לעצמך עבודה (או גם וגם). אם תרצי להתייעץ עוד צרי קשר בפרטי ואשתדל לסייע. בהצלחה! :)

היי

דבר ראשון מזל טוב על סיום הלימודים ועוד בממוצע גבוה! לשאלתך איפה מתחילים הייתי ממליצה לך לחשוב האם את בכלל מסוגלת לעבוד בתחום הביולוגיה, מה שמשתמע מדברייך הוא שאין לך בכלל עניין בתחום ואת מפחד להיכנס למסלול של פשרות. על כן, האם שקלת לעשות הסבה לתחום אחר? לדוגמא,אחד מתחומי האומנויות? ניתן ללמוד את תחום זה במסגרות שונות שלא יצריכו אותך לעמוד בפניי מבחני כניסה אימתניים, תיקי עבודות או מעמד של כישלון. ומה לגבי תואר שני? חשבת לנסות תחום שונה ללימודים מתקדמים? יש לך הרבה מאוד חומר למחשבה...

orsola10

New member
אתם נחמדים :)

חשבתי על הסבה. אני לא יודעת אפילו איך עושים את זה. הסבה לתחומי האומנות היא לא ריאלית, אלא להתחיל מהתחלה- לעשות תיק עבודות, לקוות להתקבל וללמוד ארבע שנים לתואר ראשון. אני לא אלך ללמוד במכללה, וזה האבסורד הכי גדול אצלי, היות ואני לא מוכנה לעמוד בפני מבחני קבלה אימתניים, אבל אני לא מוכנה להתפשר על מכללות ובתי ספר מקצועיים אלא לקבל את ההשכלה הכי טובה שאני יכולה. אין לי אנרגיות לזה, ואני לא מוכנה לצאת לשוק העבודה בגיל 34-35. נוסיף לזה את העובדה שאני כנראה ארצה ללדת מתי שהוא בפרק הזמן הזה, לפחות שני ילדים, והנה- התקף חרדה ממשמש ובא :) בקשר ליצור עצמאי של דברי אומנות- זה לא ריאלי בכלל להתפרנס מזה בהתחשב באופיי, היות ואני צריכה גורם חיצוני שידחוף אותי קדימה כדי לבצע. אני לא חושבת שאני יכולה למצוא איזה שהיא עבודה בתחום אומנותי ללא ניסיון, התחרות גם ככה קשה והאמת היא אולי אני מוכשרת אבל לא עד כדי כך שאני יכולה להתחרות בבוגרי בצלאל וכו'. האמת היא שנראה לי שאין מנוס מלמצוא עבודה סבירה שלא בתחומי הביולוגיה ולראות לאן זה מתקדם משם. תודה על העזרה.

היי

אז אולי הסבה בתחום אחר שלא קשור לאמנות? יש כל כך הרבה תחומים אחרים שניתן להגיע גם מתחום הביולוגיה וגם בתחומים אחרים לגמרי. דוגמא - תחום המכירות: תעמלנות רפואית... (אפשר להרוויח משכורת נאה וגם התנאים הנלווים מאוד נוחים) או אולי הסבה בתחום ההוראה? ישנם כל כך הרבה תחומים אחרים שאת יכולה לבחור, זה לא שחור או לבן, והכי חשוב אל תלחצי - לא מגיל ולא משעון ביולוגי מתקתק. עדיף להנות מההווה ולא לחיות את העתיד. יש לי עוד הרבה רעיונות נוספים - אם זה מעניין אותך.

למעלה