"אבד לי הכלב"

פגית

New member
"אבד לי הכלב"

שאלה מוזרה, כי אני באמת לא מבינה ואשמח להבין.. החצר אמורה להיות מגודרת, כך שלכלב אין אפשרות לברוח ואו לקפוץ מעליה, הכלב אמור ללכת קשור ברצועה כשהוא בחוץ,או משוחרר במקומות מותאמים לכך.. איך כלב אובד לבעלים שלו??

yellow sand

New member
פשוט מאוד,

הבעלים לא לוקחים אחריות עליו. לכמה בתים עם כלבים יש גדרות המבטיחות ב100% שהכלב לא יברח ? עד כמה נפוץ הנוהג לשחרר את הכלב שיסתובב לבד או לשחרר אותו מהרצועה כשיוצאים לטיול ? כמה בעלי כלבים מסרסים כלבים ובכך מונעים מהכלב את הצורך לנדוד מרחקים בחיפוש אחרי נקבה ? כמה אנשים מלמדים את הכלבים לא לרדוף אחרי חיות/מכוניות/אופניים/אנשים רצים/אופנועים ? ויהיו גם כלבים שיברחו מבעליהם ואני מבינה אותם מאוד !

TheWorker

New member
מסתייגת

נאבדה לי הכלבה לפני חודש.... אף פעם לא נתתי לה לצאת לבד ואם היא הייתה בורחת הייתי מחזירה אותה ישר... היא הייתה רגילה להסתובב בגינה הצליחה לצאת ממנה רק פעם אחת הגינה הייתה מגודרת היטב... הפעם הראשונה שסמכתי על מישהו שישמור לי על החיות כשאני בחופש וזה קרה. אחי עזב לפני שהמנקה סיימה הוא אמר לה לנעול את הבית היא השאירה את הכלבה בחצר כי היא פחדה ממנה היו סופות רעמים וברקים כשהיא הייתה בחוץ והיא ממש הייתה פוחדת מזה... הגעתי אחרי 4 שעות הביתה והיא לא הייתה. כל החיפושים מודעות התקשרות לוטרינרים והליכה למכלאות לא עזרו. פיטרנו את העוזרת... לא היה לי אכפת אם זאת אשמתה או לא... אני הרגשתי אשמה. בכל מקרה אני לא חושבת כבר שזאת אשמתי. זה היה צירוף אירועים גרוע. אני מאמינה שיש אנשים שם שמאבדים את הכלב והם אחראים לכך. אבל אני גם חושבת שיש כאלה שפשוט נדפקו כמוני... היא הייתה בת 9 וקראו לה לולו והיא עדיין לא חזרה... באיזור מבשרת ציון.

year of the cat

New member
בדיוק בגלל זה אני לא סומכת על אף אחד

כשאנחנו בחופש, הכלבות נמצאות בפנסיון סגור ומשוחררות רק לחצר הפנימית של הפנסיון

פגית

New member
אוייש עצוב..

באמת עצוב.. נכון פה זה באמת צירוף מקרי מצער ..

yellow sand

New member
תראי,

העובדה שהעוזרת לא פעלה ע"פ ההוראות זו חוסר אחריות. זה לא סותר את מה שאני כתבתי. ברוב המקרים מאחורי כל אבדה יש בן אדם לא אחראי או נוכל (במקרה של גניבות, למשל). אבדות קורות כי מישהו התרשל, וזה לא הכלב.

jokeror

New member
אבל את כותבת: "אם היא הייתה בורחת..

...הייתי מחזירה אותה ישר", כך שקרו מקרים של בריחה בעבר!!! בכל מקרה אני מצטערת בשבילך ומקווה שלולו תחזור, או שלפחות המנקה למדה את הלקח ולא תהיה אחראית על בריחה של כלבים שוב.

yellow sand

New member
ומה הלאה ?

משחררים אותו ואין לבעלים שליטה עליו. אחר כך הוא נעלם ונכנס לרשימת האבודים הרבים. סילחי לי, אבל מי שמשחרר כלב כשידוע לו שהוא עלול להעלם הוא חסר אחריות.

yellow sand

New member
העובדה

שאני לא דוגלת בלשחרר כלבים כל עוד בעליהם אינם בטוחים ב100% שהכלב לא יברח מוכיחה שאני דואגת לכלבים. את כנראה לא.

yellow sand

New member
ומה זה קשור ?

אני טוענת שאם כבר מגדלים חיות כחיות מחמד חייבים לשמור עליהם ולטפל בהם כראוי. העולם היה נראה אחרת, ללא ספק, לו החיות היו יכולות לנהל את חייהן ללא התערבות אנושית, אבל בעולם של ימינו אין כמעט מקום בטוח לחיות חופשיות. לכן, על הבעלים לקחת אחריות על החיות. אין ברירה אחרת.

דונינה

New member
אני למשל הייתי לוקחת את התשובה הזו שלך

ומצרפת אותה כתשובה לשאלת העיקור שפתחת לפני כמה ימים , זה עונה לך על ההיתלבטויות שהעלת שם לגבי עיקור הכלבה שלך ," לכן על הבעלים לקחת אחריות . אין ברירה אחרת ." וגם אני משחררת את כלבותי בפארק שירוצו ישחקו עם כלבים אחרים ויהנו .וכמובן בשדות ובשטחים פתוחים בטבע, כי אם לא אעשה זאת ארגיש שאני עושה להן עוול .

פגית

New member
גם אנחנו משחררים את פולה במקומות

שאנחנו יודעים שלא יקרה לה כלום..עזבי שיש לנו שליטה עליה ב100% מבחינה משמעתית, אומנם כלב עם רצון משלו, אבל היא מאולפת למישעי...

וגם אני יודעת שהכלבה שלי

מעבר לקצת קונצים של לא לבוא מיד כשקוראים לה, לא תברח לשום מקום. לא לשחרר אותה בפארק ולתת לה לרוץ שם חופשיה ולשחק עם הכלבים יפגע מאוד באיכות החיים שלה.

yellow sand

New member
כלבתך עלולה לאבד לך,

ואת לא היחידה. כל יום נתקלים באנשים המשחררים את הכלבים שלהם כי הם "בטוחים" שהכלב "לא יברח להם" והתוצאות הרעות נראות לעין. כלבים אלה רודפים/תוקפים חיות אחרות, רצים כמו מטורפים ולא שומעים לבעליהם, נדרסים ע"י מכוניות, נעלמים ולא חוזרים לעולם. האם זוהי איכות חיים לכלב ? לדעתי לא. זהו חוסר אחריות מצד הבעלים.

הרשי לי באופן כללי להתעלם ממך

אחרי הכל, אני ממש בעלים איומה. הכלבה שלי עברה גם ביות וגם עיקור נוראי.

למעלה