אבדה יקרה

digo24

New member
אבדה יקרה

שלום. הסיפור שלי הוא כזה. גידלתי חתולה שהיתה לי כמו בת 16 שנה. היום אני בת 25. לפני 3 וחצי חודשים היא עלתה לשכנים 3 קומות מהדירה שלי. השכנים לא ידעו ולא טרחו לבדוק של מי היא וקראו לעירייה. בא פקח ולקח אותה וטען כי שיחרר אותה 300 מטר מהבית ברחוב. מאז חיי אינם חיים ואני רוצה למות.אני לא מוצאת אותה. הייתי אצל הרב אבו חצירא 4 פעמים ואצל קוראים בקפה ומה לא... אני לא מקבלת תשובה מאף אחד לגבי מה עלה בגורלה ואני ממש משתגעת. ניסיתי לעשות סיאנס אך לא הצלחתי... אני נואשת לגמרי ועל סף קריסה. אנא עיזרו לי. מה אתם חושבים? נ.ב- אנא עיזרו לי להפיץ את הפרטים של החתולה כי אולי זה יעזור במציאתה.. האם אין מתקשרים שיכולים לעזור לי או רבנים?

digo24

New member
מה שהיה אצל הרב

בפעם הראשונה השארתי פתק. בפעם השניה חיכיתי לתשובה. השליח אמר שאמצא אותה בקרוב. בפעם הרביעית הוא אמר שהרב לא נותן תשובות ולא אומר אם כן או לא ושאתפלל. אני כ"כ רוצה להאמין ואפילו דרתי נדר שאאמין אם החתולה תחזור ואחזור בתשובה..מה לא אעשה...ובכל זאת היא לא חוזרת או לפחות לדעת מה קרה לה

לאחרונה החלו להסתובב

ליד ביתי ששה חתולות. אך מיכיון שאיני יודע להבדיל בין חתולות, אז איני מזהה כלום. אני יודע ששתים מהן ג'ינג'יות. השאר שחור לבן. אז תני עצה איך אזהה.

digo24

New member
יש תמונה בקישור של החתימה שלי

חוץ מזה אני מבקשת עזרה רוחנית

צר לי.

התבוננתי בתמונה שבכרטיסך. אפי' הדפסתי את התמונה. התקרבתי אל החתולות כשהתמונה בידי, ממש כמו בשביל לבצע מסדר זיהוי. אך כשאני מתקרב, הן בורחות. לא הולך לי. מצטער. התמונה המודפסת מוכנה אצלי על מדף בסלון. אם אראה אי פעם שהחתולות מוכנות למסדר, אעשה זאת עבורך. בכל מקרה, נראה לי שכל הששה מרגישות טוב. הן לא מביעות חוסר חום אימהי או טיפולי.

digo24

New member
מה זה אומר?

אני מתנצלת מראש אך איני דתייה. אני מחפשת תשובות קונקרטיות- החתולה מתה או חיה, נצאת בבית או כל דבר. מישהו יכול לדעת בעולם הזה או שעלי להמתין לעולם הבא?

asaf2000

New member
מן הסתם היא אומצה ע"י מישהו או מתה

עזבי אותך מקוראים בקפה וסיאנס זה איסור של עבודה זרה. מה גם שלחתולה אין נשמה ואי אפשר לעשות לה סיאנס. במקרה הטוב היא אומצה ע"י מישהו אחר ובמקרה הרע היא מתה. החיים נמשכים, תקני חתולה חדשה.

digo24

New member
אני בעד לקחת מהרחוב ולא לקנות

ועשיתי זאת אך זה לא עוזר. אני לא מבינה בדת אך נדמה לי שלכל דבר שאלוהים ברא יש נשמה. זה נראה לי פשוט הכי הגיוני. מה לא עבודה זרה? הלכתי לרב מאוד מקובל ולא קיבלתי תשובה שעזרה לי. אני מאוד רוצה לקבל תשובה ולהיות חזרה ברוחי. תשובות כמו עזבי אותך ותקני חתולה חדשה לא עוזרות לי. מצטערת על ההשוואה אך אמא שמאבדת ילד לא אומרים לה תביאי עוד אחד אלא מנסים לעזור... אני יודעת שיש אנשים שמזדעזעים מההשוואה אך כך אני מרגישה

asaf2000

New member
לחתול אין נשמה

יש כמה דרגות בנשמה: נפש,רוח,נשמה,חיה,יחידה. דרגת "נשמה" יש רק לבן אדם, לחיות יש משהו פחות מזה ואין להם גם בחירה חופשית כמו שיש לנו. ואם את משווה בין מוות של חתול למוות של ילד אני חושב שתלכי לפסיכולוג לא למקובלים, באמת.

מוטי33

New member
נשמה- מהי../images/Emo108.gif

לחתולה יש נשמה, והנשמה שלה היא הנפש הבהמית. עפ"י המקובל אשלג, "בעל הסולם", נשמה מוגדרת כרצון לקבל, ולפיכך, גם לבעלי חיים, לצמחים, ואפילו לאבנים יש נשמה, שכן גם הם רוצים לקבל תענוגים (לאבן- יש רצון בדרגת דומם). כל הבריאה כולה, היא רצון לקבל. ראוי, לפיכך, לגלות קצת יותר אמפתיה, כלפי הסבל - גם של בעלת החתול, וגם של החתולה! הקב"ה אוהב חתולים, אחרת לא היה בורא אותם!!!

מהסברך משתמע

שיתכן אשר לקרמבו שכעת סיימתי באכילתו, גם היתה נשמה. ואולי גם לדלי הצהוב שאני כה מחבבו. אני משתמש איתו לשטיפת חדר מסויים ומאד אהוב עלי... אבל עם כל האמפתיה, או גילוי סבל כלפי הזולת, בכל זאת, אל תגזים בדבריך. אנו כאן כמאמינים המתפללים בין השאר, רלוקי, נשמה שנתת בי טהורה היא וכו'. נשמה זה חלק אלוהי. אף אחד לא אמר שהקב"ה לא אוהב חתולים. ולא צריך לזה הוכחות. הוא ברא את החתולים לא בגלל שהוא אוהב אותם. והוא לא ברא אותם כתחביב. אנא, אל תדרדר רמתנו. ובבקשה, אל תכניס את כל העילגת הזו ללשונו כביכול של המקובל מוהרי"ל אשלג. נפש בהמית היא נפש. נשמה היא נשמה. נשמה נמצאת בדרגה גבוהה מנפש. וחבל להכנס לדון בזה כרגע, כי בין כך תצוץ אם המשפט של 'נשמת כל חי תברך את שמך ה' אלוקינו וכו'. לא זו היתה הכוונה. ההתקשרות הרגשית בין האדם היהודי בעל הנשמה שהיא חלק אלוהי, ובין בעל חי שאף אינו מן הטהורים, הרי שאין בזה טעם. והנה לנו התוצאות. אבל וצער על אובדן יקירה החתולה שהלכה לעולמה.

מוטי33

New member
../images/Emo108.gifלבי איתך

צר לי שזה מה שקרה עם החתולה שלך. לצערי, כל עניין המתקשרים/סיאנסים וכו' - זה הבל ורעות רוח. אסור לדרוש אל המתים, וכל זה - זה עבודה זרה. מאידך, אני גם מבין שאת בצער רב, אז אני מנסה לא לשפוט אותך. גם אני חשתי צער גדול, כשכלבתי מתה, ועכשיו יש לנו גורי חתולים בחצר, ומאוד מצער אותי לראות איך האמא-חתולה, סובלת מגידולם (חתולים - הם "עם" קצת אומלל...). מה אפשר לעשות? מבחינה מעשית- עשי מה שנהוג לעשות, לפרסם תמונה וכו'. יותר מזה - לא נראה לי שנבון לעשות. מבחינה רוחנית - אני מציע לך להרבות במחשבות על אהבת הקב"ה את כל ברואיו, בני אדם, בעלי חיים, צומח ואף אדמה (כידוע, יש אהבה גם לארץ ישראל). חשוב, שתאמיני שרחמיו של הקב"ה - על כל מעשיו, והקב"ה לא עושה רע לאף אחד. עוד, הייתי מציע לך לחשוב, על כך שכאשר בני האדם יתקנו עצמם - גם בעלי החיים יחיו ברווחה, בבחינת "וגר זאב עם כבש" - וזה בוודאי עתיד מופלא מאוד!בעלי החיים סובלים - רק בגללנו - בני האדם. עליך לשאול, האם את יכולה לשנות משהו - ע"י כך שתתקני את עצמך?! בהמשך לכך, הייתי מציע לך לחשוב על הגאולה שלמה ( במהרה בימינו, אמן), שבוודאי תזריח אור חדש בעולם כולו, ותאיר את החשכה הקיימת, ויתקיים "ומחה דמעה מעל כל פנים " - בכל מובן שהוא!!! שבת שלום!

ה'אלוהים' שלך

זה כנראה איזה משהו נעלם ומסתורי, בו את אמורה להטיח, ועליו את אמורה להתלונן כשחתולה שהיתה עימך החליטה להפרד ממך, או שהוחלטה ע"י אחרים להיות מופרדת ממך. אוהו, כמה טוב לך, שיש לךף כזה 'אלוהים' במי להטיח.

מוטי33

New member
לדיגו ולאביעד

ראשית כל, שבוע טוב! זה בסדר גמור לשאול שאלות ו"להקשות" על הקב"ה.הקב"ה לא פוחד מהשאלות שלנו!!!!!! על משה רבנו אומרים ששאל את הקב"ה את כל השאלות. אדרבא, היהדות מעודדת שאילת שאלות, ולא לקבל כל דבר כמובן מאליו.מותר להטיח בקב"ה האשמות (ואת זה ממילא אנו עושים, ללא הרף, בתת מודע), העיקר לא להתעלם ממנו - כי אז ההפסד כולו שלנו. לשאלת, דיגו, מדוע זה קורה עם ה' שומר? אז אין לי תשובה. אולי תפני את השאלה הזו לקב"ה בעצמך?! באופן כללי, מקובל שחתול מסמל סקרנות. מעניין, שסיפרת שהלכת ל"מקובלים" ולמגידי עתידות. אולי אובדן החתול, הוא סימן דרך עבורך, להיפטר מ"החתוליות" שבך עצמך (כלומר מהסקרנות השלילית). את הסקרנות השלילית תוכלי לנתב לכיוונים חיובים הרבה יותר, למשל: מיהו הקב"ה, למה ברא את העולם? מדוע החיות בעולמו סובלות כ"כ, ומה תפקידנו כבני אדם בעולם? ועוד, ועוד.נסי לחשוב מה הקב"ה רוצה מ מ ך, בכל העניין הזה, ולא מה הוא רוצה מהחתולה שלך (בטח לא סתם הגעת לפורום הזה). בכל מקרה, אני מאמין שהקב"ה עושה רק טוב, גם לך וגם לחתולה שלך, גם אם קשה לקבל את זה. ושוב, שבוע טוב, לשניכם.

לא כ"כ הבנתי מדוע גם אני ממוען

לא כ"כ הבנתי מדוע גם אני ממוען על ידך בתגובתך. בכל אופן, רב תודות על כל ההסברים המפליאים והתרבותיים על 'נשמת' או 'נפש' החתול. ובכלל על החתול וכו' וכו'. היה מאד נעים ונחמד להשכיל. אבל באמת 'התפוצצתי' כבר. מקווה שהשרשור הזה יסתיים כאן ולא ימשיך לדרדר את רמתנו. תאמר לשואלת במפורש, שחתולה זה בעל חי. זה לא בעל שיש להתאבל עליו. זה לא ילד שחלילה משכלים אותו. נכון שהבעיה החלה כשהיא החלה לחוש רגש וחום מוגזם ומיותר לבעל חי זה. אני מתאר לעצמי שאם היא תכנס לחופה יחד עם 'מטריה' לדוגמא, ובמשך הזמן היא תפתח יחס חם ואוהב כלפי 'אהובה המטריה'. כי אז גם כשהמטריה תלך לאיבוד חלילה וחס, כי אז מצבה הנפשי והרגשי יתעכר בשל אובדן אהובה המטריה. הבה... לפרפורציות הנכונות. הקב"ה הוא אכן כתובת. הקב"ה שומר על כל בעל חים. הוא זן ומפרנס ומכלכל מקרני ראמים עד ביצי כינים, והוא דואג לחתולה גם יותר טוב ממה שהגברת הנכבדה דיגו יודעת לדאוג...

digo24

New member
אתה משווה בעל חיים למטריה?

אבוי לנו ולכל עם ישראל אם אנו לא מבדילים בין בעל חיים עם רגש, נשמה, אהבה, תלות, לחפץ.שאלוהים ישמור

למעלה