עדכון אחרון אני רואה שאין פה עניין בלהרוויח 20/30 אחוז בתקופה של חודש/חודשיים
מימשתי הבוקר את הניר ברווח דו ספרתי. יש לי חשש למימוש בשוק אחרי חתימת ההסכם עם החמאס.
חדשות טובות והצלחה לכולם.
הנייר בסה"כ תיקן את הירידה וחזר לש"ש של 400 מלשח. הוא לא זול (פי 4 על ההון).
היה לך הרבה מזל, ככל הנראה בגלל הזינוק במדד הנדלן בימים האחרונים בגלל סיום המלחמה. כל ניירות הנדלן עלו.
טוב שניצלת את הקפיצה כדי לצאת כי נראה שהמדד עלה באופן חד, בהתבסס בעיקר על תקוות בבורסה.
האם בפועל גם יגיעו קונים למשרדי המכירות של אבגד ויקנו בפועל דירות? שאלה טובה.
הלצה עם חבר:
(4) הזינוק בסקטור הנדלן לא מופרז? | תפוז פורומים
סתם כדי שתבין עד כמה האופטימיות בסקטור מוגזמת - יש לאב-גד למשל פרויקט משותף עם ראדקו בשכונת בבלי, ברחוב הזוהר 33-35.
מציע שתיגש לבדוק אם בכלל הם הצליחו למכור שם משהו בתקופה האחרונה.
הם מפנטזים על 75-80 אלשח למטר, שזה מאד מאד יקר גם בשביל ת"א, ובהנחה שיצליחו מדובר על רווח גולמי די מסכן של 14%.
אני מכיר ברמת אביב הצעות יותר זולות מההצעה הזו, באזור ה 50-55 למטר, כשבד"כ הפער די מינורי, נגיד 10%. לכן אין מצב שאב-גד יצליחו לעקוץ שם 80 אלשח למטר. הזוהר גם יוצא די קרוב לנמיר ואפשר לשמוע את הרעש מהאוטוסטרדה. באזור ה 80 למטר כבר אפשר לקנות יוקרה בשדה דב, הרבה יותר קרוב לטיילת והים.
אב-גד וראדקו ישתפו פעולה בפרויקט בבבלי לבניית 58 דירות - מרכז הנדל"ן
יחס הציפוף בפרויקט הזה מתחת ל 2 וזה כבר מסוכן כלכלית.
עוד זוית ראיה - יש לי חבר ששוכר דירה ישנה בשכונת בבלי, ובעלת הבית אמרה לו שהיזם אמר להם החודש לשכוח מהפרויקט שתוכנן השנה, ולכן שבשנתיים הקרובות היא תמשיך להיות תקועה עם הדירה הישנה ולכן היא ממשיכה להשכיר. זה מה יש באזור רווי פרוייקטים. לא חסר הצעות לדירות חדשות בשכונה. אז באיזה עולם משקיעי אב-גד חושבים שמישהו ישלם להם 80 אלשח למטר?
הם יצטרכו לחתוך במחיר ואז מהגולמי, הממש לא מלהיב, אב-גד עושים טיארה. אז על דבר כזה לשלם פי 4 על ההון??? נו נו. בכלל לא נסחפנו.
הפרויקט הזה ב-בבלי עוד בכלל עלול לצאת הפסדי ולכן אמנם לא נעים אבל אב-גד יצטרכו לפתוח את החוזה, לצמצם תמורות לדיירים ולריב איתם. או לחליפין לריב עם העיריה כדי שתאשר להם עוד קומה. או, כפי שכבר קורה בעוד פרויקטים באזור בתקופה האחרונה - פשוט לשים ת'מפתחות ולנטוש.
עוד אפשרות זה להתפלל חזק חזק שאיכשהו המחירים בת"א יחזרו ויעלו. אולי, לא אומר שאין סיכוי, אבל כנראה לא ברבעון הקרוב. יש סטוקים של סחורה חדשה בת"א שמחפשת קונים בנרות. אולי אחרי שהריבית במשק תרד משמעותית. דירה ליד נמיר הרועש לא שווה 80 אלשח למטר.