אבא.

אבא.

שוב כהרגלי אני קמה אל תוך הלילה ואז כל המחשבות תוקפות. אני רואה שיחה שלא נענתה מאבא שלי ומנסה לחזור לישון. מפתיע אבל אני לא מצליחה. אני נזכרת בשיחה שלנו השבוע שאמר לי שעשה בדיקות והן לא טובות. הקול החולה בטלפון. אחיות שלי לא מדברות איתו אח שלי גם לא. אחי כי אמא שלי נכנסת בו (בנו) אם אנחנו מדברים איתו. אחותי כי היא לא סולחת לו ואחותי הגדולה כי היא חיה בסרט שהוא עשה לה משהו. סוף סוף אני רואה את הכאב שלך אבא. אמא שלי אישה הרסנית. אני עדיין אוהבת אות, אבל אהבה רחוקה. אבא שלי הוא ההוכחה החותכת שאפשר להשתנות. אני סוף סוף מסוגלת לסלוח שהיה מרביץ לאמא שלי. שנים שמרתי טינה והגנתי על אמא שלי. היום אחרי שלמדתי לדעת מי זו אמא שלי אני כבר לא מאמינה. אני מסתכלת על החתולה שלי ישנה עם היד שלי איכשהו מחבקת אותה ומצליחה לכתוב לילות שהראש שלה מתחת לסנטר שלי והיא מכוסה בשמיכה כמו תינוק ואני לא מצליחה להבין איך אפשר לקחת מילד את אבא שלו? להיזהר תמיד שהיא לא תחשוב שאני לוקחת לה את בעלה "אההה את נהנית לשמוע את כל הליכלוך הזה ממנו". הפריצה אליי, ליומן, עד היום מנעו ממני את היכולת לכתוב, לדבר. אני מגיעה לביקור בבית. "הבן זונה הזה" קללות. אמא תעצרי זה אבא שלי. אני כל כך כועסת על ששטפה לאחיות שלי את המוח ברמזים קטנים אחותי:"הוא הסתכל לי על הציצי". הדבר היחיד שמפריע לי זאת החולשה שלך אבא מולה. החולשה הרציונאלית של אחיות שלי לחשוב. אני רואה את תהליך ההתהוות של התפתחות אופי כמו של אמא שלי, הגישה הקורבנית ש"כולם פוגעים בי" אצל אחותי. זה קצת מפחיד. אני מתחילה להתחבר למיניות שלי לנשים. לא בלי להיות מודעות שאני חסומה רגשית עם גברים ואולי היה אחרת. אבל זה לא אחרת. ואחרי שהשתחררתי מהרצון להיות אמא או שתהיה לי אמא בדמות בת זוג- אני מצליחה להתחבר לרצון הכי טהור בזוגיות עם אישה. יש לי רגעים שאני מייחלת שהייתי סטרייטית. אבל אז אני אומרת שזאת הדרך שלי (חלק ממנה). ושאם הלב אומר את זה והגוף רוצה את זה (נפשית, פיזית) אני בטח לא אלחם נגד זה. אין אשמים אני בחרתי להגיב ככה הלוואיי ולא אחפש דמות אבא בכל גבר שמראה לי דאגה והלוואיי ולא היה לי ככ טוב עם זה. אבל נמאס לי לחפש כאבים, הסברים, תירוצים. אני צריכה את אבא שלי. זה לא דבר רע, נכון?

clastic

New member

ואין לי לצערי הרבה מה לתת או להציע מעבר לזה. את מתארת מציאות שמגמדת בעיני את כל המוזרויות, הקשיים, הצרות ומה שעקום במשפחה שלי (שמלאה גם, בלי ספק, באהבה בנתינה ובאושר). אני תמיד צריך (רוצה) את אבא שלי. ברור, הוא אבא שלי. את רוצה את אבא שלך? ברור, הוא אבא שלך.

ילדונת.

את סוחבת איתך זכרונות מאוד קשים. ומילדות קשה שמורכבך ומסובך לחיות בה, גדלת למציאות עכשיו שגם היא מסובכת ומורכבת. אני חושבת שגם את יודעת שאין שום דבר שמצדיק אלימות של גבר כלפי אשתו, ושזה לא מקום שבו צריך לחפש צידוקים ולתת הנחות. ובכל זאת אני מבינה שהתחושה שלך היא שאת צריכה לבחור מי אשם ולמי הנאמנות שלך נתונה. זו מציאות אכזרית. מותר לך לכאוב עבור אמא- ועבורך- ילדה שהייתה חשופה לאלימות בין ההורים, ובמקביל מותר לך לרצות לאהוב את אבא שלך. ילד לא אמור לבחור בחירה בין ההורים שלו, ואל תכניסי את עצמך למקום שבו את צריכה לבחור בינהם. לכל אחד מהם כנראה יש צדדים קשים, ובכל זאת את רוצה וצריכה את שניהם. חיבוק גדול.

למעלה