אבא

אבא

כמו שאתן יודעות (או לא) עבר עליי שבוע קשה משהו לא ברור בכלל, עד שכבר לא יכלתי יותר, הרגשתי שאני נחנקת. ואז החלטתי ללכת לדבר עם אבא שלי ולהגיד לו מה שאני מרגישה,אתם בטח מבינות ויודעות שלא תמיד קל לבוא ולדבר עם אבא או עם אח או אחות על אמא כי הם חווים גם כאב עצום ולפעמים לא רוצים להכאיב להם עוד יותר,אבל פשוט הרגשתי שאין ברירה ואבא שלי יותר מבוגר ממני ואולי יותר חזק למרות שהוא ואמא היו נשואים 40 שנה באושר! וסיפרתי לו מה שאני מרגישה. אני עומדת להתחתן בקרוב עם הבן אדם הכי מדהים בעולם וכ"כ עצוב לי שהיא לא תיהיה שם בחתונה אני יודעת שזה נשמע אולי קצת שטותי כי זה הרי סה"כ ערב אחד בחיים שלנו אבל כ"כ משמעותי והיא לא תיהיה שם וזה די מעציב אותי לחשוב על זה. דיברתי עםו ושפכתי את ליבי ודיברנו שעה וחצי ואחרי השיחה הזו כל מה שיכלתי לחשוב עליו זה למה לא עשיתי את זה קודם? לפעמים אני כ"כ שקועה בכאב של אובדן אמא שלי עד שאני לפעמים "שוכחת" שיש לי אבא מקסים שפה בשבילי ושהוא גם סובל אפילו יותר ממני ופתאום אחרי השיחה הזו גילתי אותו מחדש... בנות לכולנו יש משהו משותף (לצערנו הרב) ואני לא מכירה את כולכן ובטח לא יודעת מה המצב המשפחתי שלכן אבל תשתפו ואל תשמרו דברים ביפנים תדברו כי עוזר אל תגיעו לשלב שכמעט תתפוצצו בשביל לדבר פשוט תדברו. הודעה קצת מבולבלת אבל סתם התחשק לי לכתוב אוהובת את כולכן ומחבקת!

סוזי,

שמחתי מאוד לקרוא את ההודעה הזאת. אני שמחה שהתברכת באבא מקסים, השיחות והקירבה בודאי יועילו לשניכם. תודה ששיתפת!

אשבל1

New member
מסכימה איתך מאוד...

במקרה שלי גם אין אבא, אבל את צודקת, חשוב למצוא מישהו שאפשר לשתף...

בכלל לא מבולבלת...

מאוד ריגשת אותי בהודעה שלך.. אני אלך לפי הסדר.. קודם כל, זה- אני עומדת להתחתן בקרוב עם הבן אדם הכי מדהים בעולם וכ"כ עצוב לי שהיא לא תיהיה שם בחתונה בכלל לא שטותי... זה מאוד מוכר לכמה בנות כאן ומאוד לגיטימי... ומעבר לזה, כל רגש שעולה אצלך הוא חשוב משמעותי ולגיטימי בשבילך! חתונה זה דבר מאוד משמעותי עבורנו וכל ילדה חולמת על הרגע הזה ומדמיינת אותו מאות פעמים החייה.. ובאף אחד מהחלומות הללו היא לא מדמיינת את זה בלי אמא שלה... אני ממליצה לך לקרוא את ההודעה של האדומה שלנו בנושא בטאגליינס. היא יכולה מאוד להועיל לדעתי.. ובקשר לשיחה, מאוד מרגש מה שכתבת... אנחנו אכן שוקעות לפעמים לכאב שלנו ושוכחות שהאובדן משפיע על עוד אנשים חוץ מאיתנו. מה שבעצם אומר שאנחנו לא לגמרי לבד.. בדרך כלל יש גם אבא שמתמודד עם האובדן הזה ולפעמים גם אחים... אני כל כך מכירה את החלק הזה שלא רוצה להכאיב אז לא מדבר. אבל בעצם בדרך הזאת אנחנו נפגעות עוד יותר... אני למדתי לאחרונה שברגע שאנחנו פותחים את הפה והלב זה נותן לגיטימציה לצד השני לעשות את אותו הדבר... וזה יכול להוביל לתוצאות נפלאות... בקיצור, אני מאוד שמחה על השיחה שלך עם אביך... ומאוד מסכיה איתך שצריך ללמוד לדבר ולהוציא את הדברים.. כי לשמור אותם לעצמנו עושה לנו רק נזק בפנים...
המשך שבוע נעים שיהיה...

azehu

New member
מדהים, כל כך כיף לגלות שיש עם מי לדבר ולשתף

נורא שמחתי לקרוא את ההודעה שלך ולגלות שאת מרגישה יותר טוב. אני מאד מבינה את הקושי לקראת החתונה, אני בכלל לא חושבת על איך תהיה החתונה שלי, מרב שאני לא יכולה לדמיין ארוע כזה בלי אמא שלי. זה כאילו שבמובן מסויים, כבר אין לי בשביל מה לעשות את הטקס הזה בכלל, אם היא לא שם. קראתי גם את השרשור של האדומה שלנו וגם ירדה לי דמעה. טוב שגילית שאבא שלך שם לצדך, אולי זה יעזור גם בערב של החתונה. תמשיכי לעדכן

למעלה