אבא של באפי

matara

New member
אבא של באפי

רציתי להעלות את הנושא הזה כי הוא נורא מרגיז אותי, אחד הדברים היחידים בסדרה שעשה את זה; אינני מבינה מדוע הפכו את אביה של באפי (הלוא הוא האנק סאמרס) לנבל או אב מזניח. בפעם הראשונה בה ראינו את אביה היתה בnightmars 01\10 . בפרק הוא בא לאסוף את באפי לסוף שבוע. בפרק הובהר לנו שהגירושים של הוריה לא היו יוצאי דופן או בעיתיים, אלה שהזוג פשוט לא הסתדר ונפרד (כפי שנאמר לנו שוב בlovers walk ). בנוסף ראינו בפרק שאביה אוהב אותה, וראינו שאחד החששות הכי גדולים של באפי (שבוטל בסוף בפרק) זה לגלות שאביה מאוכזב ממנה. הפעם השניה בה פגשנו אותו היתה בwhen she was bad 02\01 ,גם בפרק הזה יצאתי עם הרושם שלא רק שהוא לא מזניח ומתעלם, אלא אף אוהב ודואג. הוא התלונן שבמהלך הקיץ באפי היתה מרוחקת והוא לא הצליח לתקשר איתה, ראינו את היחסים הטובים ששוררים בינו לבין ג'ויס. בפעם השלישית שמענו ויכוח בינו לבין ג'ויס בפלאשבק ב becoming 02\21,נושא הויכוח היה שבאפי חזרה מאוחר הביתה והם דאגו לה, הוא התעצבן שג'ויס מוותרת לה והוא לא רוצה לצאת הרע. מבחינתי זהו סוף חלק א', מפה והלאה (לא ראיתי את עונה שש) הוא לא הופיע בעצמו אלה דובר עליו. בhelpless 03\12 ראינו שהוא הבריז לבאפי מהיום הולדת שלה, אבל שלח לה פרחים ובלונים. אז דובר עליו ב 04\04fear itself , בפרק זה ראינו עד כמה באפי מאוכזבת ממנו, ושהיא מרגישה שהוא נטש אותה (מניאק). אוקיי בסדר עם זה יכולתי לחיות, אבל אז בא family 05\06 שבו בשיחה בין באפי לג'יילס נאמר שהוא נמצא בספרד עם המזכירה שלו וחי את החלום. המילים bayled on us הוזכרו, כלומר ברח ממני ואמא שלי ומאחותי. מה? מתי? מתי הוא ברח להם? רק עכשיו נזכרו להראות לנו את זה? פתאום האנק, שעם הזמן הוא הפך לפחות מעורב ומרוחק מביתו, נעשה נבל. למה? למה הוא התחיל מנק' מוצא שונה לגמרי? האם על מנת להפוך את הקשר בין ג'יילס לבאפי יותר אטרקטיבי צריך להפוך אותו לנבל? למה? ההפך, לדעתי הקשר בין הקוטלת והצופה שלה רק מתחזק אם כבר יש לה דמות אב, זה רק היה מעצים את הקשר הזה. צל"ש למי שקרא עד לכאן... אנא הגיבו. תודה:)))

Wicked Wicca

New member
לדעתי ג'וס רצה

סגירת מעגל בנושא הזה. הוא רצה למחוק את האנק מהסדרה לחלוטין ובגלל זה הוא הפך אותו לנבל שברח עם המזכירה. עוד לא סיימתי לראות את השישית וכמובן שלא ראיתי את השביעית, אבל עד כמה שאני יודעת אין שום קאמבאק שלו... הדבר משרת את הצגת היחסים בין באפי לג'יילס. כרגע (עונה חמישית) ג'יילס הוא הדמות שהכי קרובה לדמות אב מבחינת באפי. בפרק helpless ראינו שבאפי מציעה לג'יילס לקחת אותה למופע החלקה על הקרח במקום אבא שלה והוא מסרב, בעוד שכשג'ויס הציעה לקחת אותה היא סירבה. זה היה הפעם הראשונה שהיתה אנלוגיה בין אבא של באפי לבין ג'יילס. בפרק 506 כנראה רצו להראות שג'יילס תפס את מקומו של האנק לחלוטין, וההצגה של האנק כנבל שברח לבאפי ולאמא שלה דיי עשתה את העבודה. כרגע ג'יילס משמש, מבחינת באפי כצופה וכאב.

B a n j o

New member
בקשר לג'יילס

אל תשכחו שחוץ מדמות אב לבאפי... הוא גם די ז**ן את אמא שלה

כן, סותר.

אבל הגעתה של דון הפכה לגמרי את הדברים, אפשר לחשוב על הרבה תרחישים שבעקבות הימצאותה של דון קרו. דברים שגרמו לו לא להיות האבא הטוב דווקא, אלא האבא הבורח. לא נראה לי שהתייחסו אליו כנבל, אלא יותר מנקודת מבט מאוכזבת, אתה לא שמעת את דון אומרת 'אני שונאת את אבא שלי' וזה משפט שמאוד מתאים לה לומר. ודוגמא מאוד טובה לכמה דון שינתה את הדברים היא:
6x17 נורמל אגאיין, בעולם ה"אמיתי" בבית חולים, ג'ויס והאנק ביחד, והאנק נראה מאוד מתחשב, מאוד דואג לבת שלו, אבל זה כשזו הבת היחידה שלו. גם לאורך הפרק רואים איך הוא וג'וייס מנסים לשכנע את באפי שאין לה אחות, אז נכון שזה לא אותו הדבר, אבל אפשר לראות כאן קצת את ההתייחסות שלו למתי שיש לו בת אחת, באפי, ומתי שיש לו 2 בנות לדאוג להם, באפי ודון. לכן דון מאוד שינתה את פני הדברים. ואל.

ANGEL N

New member
אני לא חושב ...(אין ספויילרים)

אני לא חושב שזה שדון הגיע שינה משהוא בכלל בסידרה. לפי מה שאני רואה הכל נשאר אותו דבר בתוספת דון, ז"א כל החויות של באפי נשארו אותו דבר, כל הארועים קרו לה עדיין. אף פעם לא ראינו איזה משהוא שקרה והשתנה בגלל דון. ספויילר להמשך העונה החמישית...... דרך אגב אבא של באפי מופיע כן מופיע עוד פעם אחת שלא הזכרת, בפרק 21, רואים את באפי בזמן שבו דון הובאה לביתה ע"י אביה ואמה. דרך אגב גם אני העלתי את הנושא שמאוד מוזר שהוא לא התקשר אפילו לבנות שלו כשגוייס מתה, יש כאן באמת סתירה בין העונות הראשונות שבהם למרות היותו רחוק מביתו עדיין הוא נראה כאב אוהב ודואג. ספויילר לפרקים הראשונים של השישית... וזה שאבא של באפי לא יודע על מותה וחוא אפילו לא הגיע להלויה כבר גובל באכזריות כלפי האב. מה הפכו אותו למפלצת קרה,עד כדי כך שהוא אפילו לא מראה עניין בבנות שלו ?????

B a n j o

New member
משבר גיל ה-40? ../images/Emo58.gif תחילת 6

את האמת, יכול להיות מצב כזה... אומנם אני מניח שילדים זה הדבר הכי חשוב להורה אבל הי, לא חסרים הורים מתעללים גם
(אני הולך לקיצוניות, כן אני יודע). מה שכן, ג'וס באמת הפתיע אבל תחשוב רגע, מה היה קורה אם אבא שלה היה יודע שהיא מתה? אני לא חושב שזה היה עוזר כ"כ ואני גם לא חושב שהם בכלל סיפרו לו כמו שאף אחד לא ידע שהיא מתה והשתמשו בבאפי-בוט כדי להסתיר את זה. אני לא חושב שהוא ידע בכלל ולכן אי אפשר לומר שהוא התעלם מזה. ואולי הבנות לא הצליחו להשיג אותו בספרד? אולי הוא בכלל לא ידע שג'ויס חולה? ואולי זה באמת משבר גיל ה-40 שהוא רוצה להתחיל ולהנות מהחיים

ANGEL N

New member
../images/Emo58.gifתחילת השישית) קצת מוגזם לא?

זה קצת מוגזם שחצי שנה (מאז שגו'יס מתה) שלא הצליחו לדבר איתו לא? וזה יהיה עוד יותר שהם החליטו לא לספר לאבא על מות הבת שלו

B a n j o

New member
אבל ../images/Emo58.gif תחילת 6

הם רצו למנוע את המידע הזה גם מהשדים... ואם האבא היה יודע שהייתה לוויה והכל אז סביר להניח שגם השדים היו יודעים. אל תשכח גם שהיה תיכנון להקים אותה לחיים אז... מה הוא היה אומר על זה ?

ANGEL N

New member
../images/Emo58.gifלא חושב...

אתה ממש מנסה בכל דרך להראות שיש כאן הגיון, זה ממש לא. לא נראה לי שאם גם אבא של באפי היה יודע שהיא מתה, זה היה מגיע לשדים. באמת נראה לך שזה שהוא ידע יגרום לזה שהשדים ידעו את זה? ולגבי החזרה לחיים, אל תשכח שבהתחלה הם לא תיכננו את זה, וגם כשתיכננו את זה לא כולם ידעו על זה כמו לדוג' ג'יילס. אחד האנשים שחשבתי שיודיעו על זה לאבא של באפי הוא ג'יילס ! בכלל מאוד מוזר שלמרות שהיתה לבאפי הלויה (מצומצת ככל שהיתה) ולמרות שיש לה קבר, עדיין השדים לא יודעים שהיא מתה

../images/Emo58.gif תחילת 6

להפך, אני חושבת שמאוד סביר שהאנק לא ידע מזה בדיוק כמו ששאר תושבי סאנידייל לא ידעו מזה. חוץ מכל עניין השדים, ברגע שהאבא יודע גם המדינה יודעת ובאפי רשומה כמתה. (ושמועות עוברות מהר בסאנידייל, בשביל מה יש את ווילי?) וגם- מתי ראית את הסקוביז מדברים או יוצרים קשר עם אבא של באפי EVER? וגם אם כן, זה אולי היה 2 מילים. מלכתחילה הקשר ביניהם היה מאוד חלש, ואני לא חושבת שהדבר הראשון שעולה להם בראש אחרי שבאפי מתה זה 'אוי לא, צריך להודיע לאבא שלה'. היו להם הרבה דברים אחרים לדאוג להם, ואבא שצריך לנסות להסביר לו למה הוא צריך להסתיר את העובדה שבאפי מתה כי יש באפי בוט ורוצים להחזיר את באפי לחיים וכו' זה ממש לא אחד מהם. בנוסף לזה שכל עוד היתה תקווה כלשהי לחזרה של באפי, ותמיד היתה, למה לגרום שברון לב לאבא סתם כך? ובכללי- אני חושבת שזה חלק מהעניין של חוסר הקבלה של המוות של באפי מצד הסקוביז ובעיקר ווילו. ואל.

פצקרשת

New member
חוץ מזה, ../images/Emo58.gif לתחילת עונה 6

נדמה לי שבאפי מעולם לא סיפרה לאבא שלה שהיא קוטלת, כך שלסקוביס יהיה קצת קשה להסביר לו מה קרה בדיוק ואיך היא מתה. עוד יותר קשה יהיה לבקש ממנו לשמור על זה בסוד ולא לרוץ למשטרה ולאשפז בכפייה את כל החבורה המטורפת הזאת שגרמה למוות של הבת שלו. אבל אם כבר מדברים על זה, ג'יילס בוודאי ידע שהם מסתירים את המוות שלה, והוא לא חשב אפילו להחזיר אותה. אז איך הוא נתן להם לעשות את זה? הרי אי אפשר להסתיר דבר כזה לנצח.

אולי ../images/Emo58.gif 6

ג'יילס עצמו מנקודת המבט האבהית שלו ועם כל אהבתו לבאפי נטר טינה רצינית לאבא הנוטש, והעדיף לדחות את זה ולא ליטול אחריות שם. אולי הוא חשב שהם סיפרו לו, או יספרו לו, ואולי, רק אולי, הוא קיווה איפהשהו שהם יעשו משהו בנידון. למרות שלשפוט לפי התגובה שלו על הכישוף בשיחה שלו עם ווילו, זה לא ממש ככה. ואל.

max2k

New member
אם כבר../images/Emo58.gif6

אז ג'ילס יותר דאג לדון. הריי היא עדיין מפתח (בלי דלת אבל עדיין, לכו תדעו.) אבא של דון לא יודע שום דבר על טבעי אבל כשהיא גרה עם שניי ויקוות רציניות, ומוגנת עלי ידי ערפד חזק האלטרנטיבה להיות מוגנת על ידי רואה חשבון מהשורה הראשונה תהיה דיי גרועה. מה שאני לא מבין זה איך אבא משאיר את הבת שלו שרק בשנה שניה באונברסיטה לגדל את ביתו הקטנה. הריי נראה לי שהוא ידעה כי המנהלת הודיע לבאפי שיכול להיות שדון תשלח לאביה וזה היה נראה כאילו שבאפי לא מפחדת שמה זה יתגלה לאביה.

הממ- ../images/Emo41.gif

כמה שמתאים לג'יילס לגונן על דון כי היא קטנה וכו', באפי קודמת לה מבחינת סדר העדיפיות שלו ותמיד תהיה, כי הרי מלכתחילה היה את קשר הצופה-קוטלת. דון מבחינתו היא האחות הקטנה של הקוטלת. אם להתעלם שנייה מכל הקטע של המפתח. נכון שעם גילוי כל העניין הדברים קצת השתנו, אבל לא עד כדי כך. ואל.

B a n j o

New member
דון ../images/Emo58.gif 6

היא כבר לא המפתח עד כמה שידוע לי היא אמרה בעצמה שהיא רגילה עכשיו. אבל ראיתי רק עד פרק 13 אז בבקשה לא לספר אם יש משהו איתה בהקשר הזה אני מתחנן, לא לכתוב בכלל !!!!!!!!!!!!

smgfan

New member
עזבו את האבא שלה, מה עם סבא וסבתא?

להמשך עונה חמישית... מה אין לה סבים וסבתות?! אין לג'ויס הורים, שברגע שהם שמעו על מותה הם לא היו יכולים לבוא ולעזור לבאפי ולדון?!?! מה הקטע?!

למעלה