אבא קיבל יעוץ רשלני?

ayau9191q

New member
אבא קיבל יעוץ רשלני?

הורי לפני 12 שנים רכשו מקבלן דירה. הקבלן פשט את הרגל והדירה עדיין לא נרשמה על שם הורי. הסתבר לנו שלקבלן לא היו שום זכויות בקרקע עליה בנה את הבניין. הבעלים שרשום בטאבו על הקרקע הוא בנאדם פרטי שחייב כספים וילדיו לא מוציאים צו ירושה בגלל סיכסוכים בינם לבין עצמם מפני שיש ביניהם שמועה שיש למישהו ביניהם צוואה ובגלל שהם חייבים כספים (האבא שלהם הוא שרשום כבעלים של הקרקע) אז הם לא חוששים שהנושים שלהם ישימו יד על הקרקע שרשומה על שם אביהם שרשום כבעלים של הקרקע. אז לכן היורשים של הבעלים לא מתלהבים להוציא צו קיום צוואה/צו ירושה. בינתיים חלפו שנים שהקבלן לא רשום כבעלים של הקרקע. לקבלן יש בסך הכל הערת אזהרה שנרשמה על סמך חוזה בין הקבלן לבין הבעלים ז"ל. אבא שלי עשה איתי עיסקת המחאה ובה המחה לי את זכותו כלפי הקבלן. אני מחזיקה בדירה, ואבא שלי חלה ונפטר. כעת האחים שלי רוצים להוציא צו ירושה ולרשת ביחד איתי את הדירה. הבעיה בכל הסיפור היא שאבא שלי הלך להתייעץ בחייו אצל עורך דין כשהמחה לי את זכותו והעורך דין אמר לו שבשביל המחאה לא צריך להעלות על הכתב כלום. העורך דין הסביר לאבא שלי שהמחאה אפשר לעשות גם בעל פה. פתאום כיום, לאחר שאבא שלי נפטר, אמר לי סטודנט למשפטים מתנועת הלב (סטודנטים למשפטים שמסייעים לאוכלוסיות חלשות כי אני עונה על הקריטריונים לקבל יעוץ משפטי חינם) שההמחאה לא שווה פרוטה כי היא לא נכתבה בכתב. האם זה באמת נכון? במידה וזה נכון אז האם יש לי זכות לתבוע את עורך הדין שיעץ לאבא שלי על יעוץ משפטי רשלני?

למעלה