אבא עשיר אבא עני

s o l v e r

New member
הייתי שם - וברחתי

הם לחצו עלי להשקיע סכומי כסף גדולים באיזו חברה בורסאית לא ידועה עם פעילות לא מובנת אחרי שכל השיכנועים לא הועילו ניסו לדחוף לי ספר, בקיצור רק רצו כסף. בקיצור אין קיצורי דרך.

אבא עשיר אבא עני

תוך כדי קריאת הספר הזה, עלו בי כל מיני מחשבות לגבי הרעיונות שהמחבר מציע שם בקשר לצבירת נכסים והרווחים שניתן להפיק מהם. כל מי שקרא אי פעם את הספר "אבא עשיר אבא עני" הייתי מעוניינית שיחווה את דעתו בנושא. כיוון שאני רק בתחילת הדרך ואין לי כל כך עדיין מושג בקשר לאמינות הסוגיות שהסופר מעלה בעניין ההתעשרות. עד כמה זה מציאותי ומעשי השיטות שהוא נותן שם? האם באמת רוב הכסף של העשירים טמון בהשקעות ובנכסים שברשותם? זה נשמע הגיוני עד כדי כך שזה גורם לי לפקפק ביישום טריויאלי של התיאוריה בחיי היום יום.. מה דעתכם, יש אמת בדבריו?

ניני10

New member
ישנה אמת בדברים

השאלה היא עד כמה רצינית את בכוונותייך, והאם באמת תאפשרי לעצמך לפעול ולהשקיע ולו בסכומים קטנים ביותר (בתור התחלה) או לפחות להמשיך ולצבור ידע פיננסי. העקרונות המובאים בספר מינם מעשיים אך את ללא ספק צריכה לדעת עוד.. והרבה! כך שאם הספר נטע בך את הלהט לדעת עוד...הוא בהחלט היה שווה קריאה!

iol

New member
רוברט קיוסאקי

אכן הצליח לפרוש בגיל צעיר יחסית למרות שיש עשירים אחרים שיציגו תיאוריות נוספות המאפשרות להתעשר כמו סחורות, מט"ח, מניות ואופציות. כולם, כמו נדל"ן דורשות ידע יניסיון בעיקר על מנת לקנות בזול ולמכור ביוקר. הייתרונות של נדל"ן על מניות למשל, היא שעל מנת להנות מהתשואה במניות צריך למכור את המניה אך בנדל"ן התשואה מגיעה משכר הדירה ואין צורך למכור את הנכס על מנת להנות מהכנסה נאה. כמובן שבין הסיפור של קיוסאקי למציאות שלנו עובר אוקיאנוס גדול... המינוף של 90% שקיוסאקי מדבר עליו מאפשר לכאורה לכול אדם עם 7000$ לקנות לעצמו נכס בארץ המצב קצת שונה, המימון הממוצע עומד על 60% ואם תבקשי מימון גבוהה יותר תאלצי לשלם את המשכנתה בתנאים כמעט לא משתלמים. גם שווי הדירות המשומשות בארץ, כידוע צמוד לדולר, הצניחה המפתיעה של שער הדולר פודעת בערך הריאלי של הנכס ושל שכר הדירה. ואם כבר הצלחת לקנות נכס, מיום ליום מתרבים המקרים של דיירים שמפסיקים לשלם לא מוכנים להתפנות והחוק, המשטרה, בתי המשפט וההוצאה לפועל עומדים חסרי אונים מול התופעה. ואם כבר הצלחת לפנות את הדייר, הוא יכול להשאיר מאחוריו הרס ונזקים שנוגסים בתשואה ביג-טיים. כמו כול דבר בחיים, הסודג הוא לא נדל"ן, מניות, אופציות או מט"ח. הסוד הוא לעשות את הדברים נכון, ללמוד ולהתנסות ואת זה את יכולה לשאול את אלו שהפסידו כספים רבים בנדל"ן, כי אפשר להפסיד כסף בנדל"ן ועל זה קיוסאקי לא מתעקב בספרו. כמו שאפשר להפסיד בכול השקעה, חשוב להגיע מוכן ולא לקפוץ על נדל"ן רק בגלל שקיוסאקי התעשר ממנו. את יכולה להיות בטוחה, שמדירה של 100,000$ לא תתעשרי, תקבלי את ה 300-400$ לחודש ותוך עשרים שנה עדיין לא תחזירי משכנתא, אם תשתמשי במינוף שקיוסאקי מדבר עליו. מה שאומר שהאיש אולי סופר טוב וגם מצליח בחייו האישיים, אבל מלקרא את הספר לא תהיי מיליונרית, גם לא עשירה ולא עמידה ולא כלום. זו מקסימום תהיה התחלה של מסלול לימודי שבסופו, תוכלי להחליט האם תחום הנדל"ן מתאים לך או לא.

s o l v e r

New member
אנשים מאמינים למה שהם רוצים להאמין

ותשאלו את אורי גלר

למעלה