אבא עשיר אבא עני

אבא עשיר אבא עני

תוך כדי קריאת הספר הזה, עלו בי כל מיני מחשבות לגבי הרעיונות שהמחבר מציע שם בקשר לצבירת נכסים והרווחים שניתן להפיק מהם. כל מי שקרא אי פעם את הספר "אבא עשיר אבא עני" הייתי מעוניינית שיחווה את דעתו בנושא. כיוון שאני רק בתחילת הדרך ואין לי כל כך עדיין מושג בקשר לאמינות הסוגיות שהסופר מעלה בעניין ההתעשרות. עד כמה זה מציאותי ומעשי השיטות שהוא נותן שם? האם באמת רוב הכסף של העשירים טמון בהשקעות ובנכסים שברשותם? זה נשמע הגיוני עד כדי כך שזה גורם לי לפקפק ביישום טריויאלי של התיאוריה בחיי היום יום.. מה דעתכם, יש אמת בדבריו?

לא קראתי את הספר

אבל אם מה שהוא אומר שכדי להיות עשיר אסור להסתפק בעבודה קשה ומשכורת אלא בהשקעות נוספות? אם כן, אני לא חושב שיש מישהו שמפקפק בכך. מה שכן, מעבודה קשה בתחום מתגמל אפשר לחיות טוב ולא צריך לקום בכל בוקר ולבדוק האם חשבון הבנק שלך התאפס. סגנון חיים שמובסס על השקעות ספקולטיביות, פחות או יותר, מתאים לסוג מסוים של אנשים. מי שזה לא מתאים לו, יסיים או מרושש או אומלל, או שניהם.

TOTAHON

New member
קראתי את הספר . .

ודרך אגב במוסף 7 לילות של ידיעות אחרונות התפרסמה כתבה עם מחבר הספר הכוללת ריאיון עימו. בכל אופן הספר ללא ספק פתח בפני אופקים חדשים , ויש בו רעיונות שהם לא רעים בכלל. אבל יחד עם זאת על מנת להשקיע בנכסים צריך סכומי כסף גדולים, וגם ההשקעה לא מבטיחה הצלחה . לכן עם כל הכבוד לספר ולרעיונות שבו , במציאות זה הרבה יותר קשה מהתיאוריות שמובאות בספר. אני אישית מאמין בהרבה עבודה קשה , שבסוף משתלמת . .

snoogdoap

New member
זה שיטה מסוכנת מאוד והדבר הכי רווחי

שאפשר ללמוד מהספר הזה זה ללכת לכתוב ספר..

אם יש לך מספיק כסף

לקנות בתים ולמכור אותם אז כן הספר הזה הוא בשבילך

shay6748

New member
הדבר העיקרי שאני מצאתי בספר

הוא הרעיון של הכנסות פאסיביות ונכסי השקעה. דונאלד טראמפ אמר פעם שאם היה צריך להתחיל הכל מחדש היה פונה בתחילה לעסק השיווק רב שכבתי (שר"ש) בתור מקור טוב להכנסות פאסיביות.

קרלטון

New member
הסיפור על טראמפ

זה עוד אחד מאותם מיתוסים שמסתובבים ברשת, עוד לא ראיתי סימוכין לזה.

10GaZ

New member
אף אחד מכם לא הבין מה הסופר כתב

סגנון הכתיבה של רוברט קיוסאקי הוא לא תמיד (או בכלל) מובן. הוא מתרץ את הדיסלקציה שלו בכך שהוא כותב סחור סחור ומידי פעם נוגע בנקודה.
קיוסאקי לא אומר להתפטר מהעבודה ולקנות נדל"ן. הוא גם לא אומר להשקיע בעסקים בעלי סיכון גבוה. הוא מנסה להגיד ש"אינטיליגנציה פיננסית" היא דבר חשוב שכולם חייבים ללמוד אותו, לאחר מכן, צריך להוציא את הידע הזה לפועל ולא לפחד לעשות שגיאות. הוא טוען ששגיאות מלמדות הרבה יותר מהצלחות (ובצדק). בספר "המדריך להשקעות של אבא עשיר, אבא עני" הוא מפרט כמה סוגים של משקיעים. קיוסאקי טוען שהמשקיע הטוב ביותר הוא ה"משקיע מבפנים" שבעברית זה יזם. גם בספר אבא עשיר אבא עני הוא מציין את זה - גם אם יש לך כרגע משרה, המשך להחזיק בה, ובו בעת פתח עסק משלך. איזה עסק? זה תלוי בכל אחד ואחד. הוא טוען שהמפתח להצלחת העסק היא ניהול נכון ולאו דווקא המוצר/שירות אותו העסק מוכר. כשהוא מדבר על ניהול נכון, הוא מסביר על משולש ניהול שהוא מכנה אותו משולש B-I. אני מציע שתקראו את ה"מדריך להשקעות" שלו. בניגוד לרוב הספרים שמדברים רק פילוסופיה וגישה כללית, הספר הזה מדבר קצת יותר בשפה עסקית, אם כי עדיין רובו מוקדש לחלקים פילוסופיים. בכל אופן, לי הוא הצליח להסביר הרבה נושאים שנותרו עמומים מ"אבא עשיר".

למעלה