"אבא מעורב"?

אמיר.

New member
מעורב ירושלמי ...

זה מזכיר לי את ´הבעל העוזר´... מה הילדים לא שלי ??? אמיר. (הורה פעיל) נ"ב בהריון, בלידה ובהנקה לא הייתי מעורב...

עוד אחת

New member
תנו לי להסביר לכן משהו:

כל עוד נשים יהיו יותר אמפתיות ורגישות מגברים, ויותר יתאימו לטיפול בילדים, לא יהיה להן זמן ללכת לעשות קריירה ולשלוט בעולם, ורובם הגדול של הפוליטיקאים, המנהלים הבכירים ושליטי העולם יהיו - ממין זכר. האם כך זה יהיה לנצח?

לאה_מ

New member
תרשי לי לחלוק על ההסבר שלך.

בהסבר שלך מובלעות מספר הנחות יסוד שוביניסטיות, והעיקרית שבהן, שקריירה היא המפתח לשליטה בעולם. אז החברה האנושית לא היתה מאז ומעולם פטריארכלית. היו בעולם חברות מטריארכליות (ולמיטב ידיעתי יש כאלה גם היום, אם כי לא בעולם המערבי, אבל את הנתונים האלה נשאיר למי שמבין בסוציולוגיה או אנתרופולוגיה - קטונתי), שנשלטו על ידי נשים, ונוהלו בהתאם למאפיינים "נשיים" ולא "גבריים", ולכן, אם הנחת הבסיס שלך שנשים הן אמפתיות ורגישות יותר מגברים היא נכונה, כי אז אותן חברות נשלטו על בסיס כוח שונה מזה המוכר לנו היום. אז אני לא חושבת שבהכרח מי שמטפל בילדים לא יכול לשלוט בעולם (ונעזוב את הויכוח האם בהכרח נשים הן המטפלות בילדים). כנקודה למחשבה - אם החברה האנושית תכיר בכך שהמשאב החשוב ביותר שלה הוא חינוך, אם ההשקעה בדור העתיד, גידולו וטיפוחו, יהפכו להיות המפתח להצלחת החברה האנושית, כי אז לא מן הנמנע, שהנשים מההסבר שלך, תשלוטנה על העולם.

כרמית מ.

New member
לא מחוייב המציאות

קודם כל, אפשר להיות חלק משלטון העולם גם עם ילדים, או אחרי שהילדים גדלים. חוץ מזה, אולי, אם נחנך את ילדינו בצורה טובה, אמפתית ורגישה יותר, השינוי יצמח מלמטה, מהאנשים. מה את מציעה? לחייב את מי שלא מעוניין, לא רגיש ולא מתאים לחנך את הילדים (ואני *לא* טוענת שכל הגברים הם כאלו), רק בשביל שאנחנו נלך לעשות משהו שפחות מתאים לנו ולנהל את העולם (ושוב, אני *לא* טוענת שאין נשים שמתאים להן לנהל את העולם)??? משהו אומר לי שלא יכול לצאת מזה שום דבר טוב.

למעלה