אבא לבן בלי אמא

../images/Emo24.gif

קשה להגיד ברוכה הבאה , אבל מאמצת אותך אל לבי אבל מקבלת אותך בזרועות פתוחות , ומחבקת אותך חזק זה לא פשוט להתמודד עם המצב הזה שלך המסרים שלי פתוחים לפניך אם אוכל לעזור במשהו אמרי לי האם יש משפחה העוטפת אותך באהבה? האם את צריכה עזרה כיום להתמודד עם המטלות בבית? אולי לחברים יעש תמונות עדכניות של האבא תנסי לבדוק בקרב חבריו לעבודה הם יזכרו מה שאת תספרי להם על האבא , אל תהיי מוטרדת על התמונות הספורים יעזרו להם יותר , תנסי לשבת לכתוב דברים על הבעל זה יעזור שהם יגדלו , וזה ישמר עבורם שיגדלו כתעוד על אבא את בואי ספרי לנו מה קורה לך , תרגישי חופשי לשפול מהלב פה תתקבלי באהבה ותמיד כתף חמה ומבינה שמורה עבורך פה

yamkachol

New member
מירי, משתתף בכאבך,

כן , הכאב הוא איום ונורא, ולמעשה מתחילים לחיות חיים אחרת מאותה נקודת חיים שבה הגיע המוות - מאז האובדן. זכרי שהם ילדיכם האהובים - וזקוקים כעת יותר מאשר בעבר לאהבתך, התיחסותך ולחיוכך. זה לא סותר את הכאב והעצב. אנו לפעמים כך, ולפעמים אחרת. אנו "כל מיני"... זמן קצר לאחר שאשתי מתה, ונשארתי עם חמישה ילדים: בת 14, בת 12, בת 10 ושני בני 8 שנים - באמת כתבתי כיצד אשתי ואני היכרנו, ואת מסלול חיינו המשותפים. כיצד היא היתה להם אם נהדרת ולי אישה טובה ואהובה - ואני לה בעל טוב ואהוב. משום שהזמן משכיח פרטים וכאן הם חשובים יותר מאשר בזוגיות רגילה. תנסי לשאוב כוח מאוהביך - וזכרי באשר את פונה - את אהבתו הגדולה אליך ואל ילדיכם - הוא רוצה בטובתכם - שיהיה לכם טוב, עד כמה שאפשר. לדעתי, במותו ציוה לכם את החיים הטובים - כך היה רוצה לראות אותכם. היה רוצה שיהיה לכם טוב. זה לא אומר שלא זוכרים, מתגעגעים וכואבים. אתם יצאתם למסע ארוך וכואב, הכאב הכי גדול הוא בתקופה הראשונה. כל אחד הוא יחיד ומיוחד - ומתמודד עם החיים (ועם האובדן) בדרכו. את תמצאי את דרכך. תהיה סבלנית אל עצמך. כל טוב לך, וחשוב לך לישון טוב.

קשת22

New member
מצטער

אין מילים ...... לדעתי זה קצת משנה מה מעבדים אבא או אמא עם כל הצער והכאב אי אפשר לבחור אבל עדיף תמיד את אמא זאת התחושה שלי כמה שאבא לא יהיה" סופרמן " זה לעולם לא יהיה אמא . אני אבא לבן בן 1.8 בלי אמא אני מנסה לתת לא הכל בעיקר ביטחון חום שיגרה וכמה שיותר חיים רגילים לדעתי זה הכי חשוב הנתינה הזאת לילד " מרפא " אותנו ועם " הריפוי" הזה אנו ממשיכים אולי הפצע הענק הזה יסגר קצת רק קצת לך יש שלושה ילדים זה אני יודע קשה מבחינה טכנית אבל איפוא שהוא זה מרפא פי שלוש לגבי התמונות אני חושב שלא צריך למלא את הבת בתמונות מספיק תמונה 1 או 2 או איזה חוברת מרוכזת של תמונות אבל אחת שנמצאת בבית רק שהילדים וגם אנחנו נראה ונזכור.הדבר הכי הכי חשוב זה שאנו נדע להיות מאושרים גם בלי ... ונחנך את הילדים שלנו להיות מאושרים בלי... חשוב מה שבלב בפנים שהיה שלם עם זה לפעמים אני לא מאמין שאני חושב כך עברו רק 3 חודשים בלי אשתי שהיתה הדבר הכי הכי חשוב בחיי אבל זה מה שיש ...

מירי קבלי חיבוק ../images/Emo24.gif

מירי הילדים סתגלנים מטבעם ,והם לומדים להסתגל לכל מצב , ועלינו להסתכל על חצי הכוס המלאה ,לזכור שהעולם לא עצר מלכת , ויש עוד דברים שמהם אפשר לשמוח ועליהם ניתן להודות .. תמיד לחפש את חצי הכוס המלא ...כי הריק לא יחזור .. מחבקת אותך ואשמח לעזור בכל דרך טלי ..

סיגלי41

New member
תנו לו להתאבל...

קשה לקרוא את התגובות הקוראות לך, קשת, לפנות מיד אל העתיד, אל הבחורות. זה לא הפתרון, לדעתי. אופיני, אולי, לגברים לכתוב לך כך. אני מקווה שיש לך משפחה תומכת וחברים טובים. זה, בשלב הזה, הכי חשוב. כמו כן לשמור, עד כמה שאפשר, על השיגרה של התינוק ולהיעזר בדמויות קבועות, שלא יעלמו לו. הקטנה שלי (מבין השלושה...) היתה בת שנה וחודש כשהוא נפטר והיום, אחרי כמעט 3 שנים, הוא חסר לה מאד. זו התמודדות מתמדת. צריך לשמח אותם, את הקטנטנים, במה שיש. חוץ מהמתוק שלך יש גם אותך. שב קצת, עבד את מה שעברתם במחלה, עבד את תהליך הפרידה מאשתך ולאט לאט תתרגל (כן, תתרגל) למצב החדש.

אורית כל הכבוד על גישתך

גישה נכונה ונבונה ,מאחלת לך בהצלחה בדרכך , דרך שונה אבל דאגי לנצל את הטוב שבעולם .. מקווה שבבית החם שאנו בונים פה תמצאי תמיכה ושיתוף ..
טלי

היא חלק מהעבר שלך

היא תמיד תהיה חלק מחייך בגלל הילד המשותף פרי האהבה שנוצר ע"י שניכם יחד נכון תכיר נשים נוספות ואולי גם תמצא חברה ואהובה כרגע אתה לא רואה את זה וכל אשה שתכנס לחייך תצטרך לקבל את העובדה שהאהבה לאישה ז"ל לא נמחקה עם מותר אלא ממש/יכה לחיות בקרבך כל עוד אתה חי , כיח היא חלק מעברך, חלק מחייך

קשת22

New member
אבא לבן בלי אמא

פעם ראשונה בפורום אני אבא לבן חמוד ומדהים אשתי נפטרה לפני 3 חודשים מסרטן .אני בן 37 בני בן 1.8 שנים האם משהו מכיר מקרה דומה בגיל הזה ?? מה עושים ?? איך מסתדרים מבחינה טכנית ?? חינוך הילדון בצל האין אמא?? משהו שעבר או עובר את זה אבא

emmy5

New member
קשת22 ../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

כואב הלב .. אמא שלי נשארה אלמנה עם תינוק שנה וחמישה חדשים .. אבל אישה זה לא גבר .. אפילו שהיום הגברים הם כמן אימא , אבל קשה מאוד .. אתה חייב בהתחלה לקבל עזרה ,אם יש כמה דודות ,סבתות .וגם מטפלת .. אבל אתה צעיר ,חייב למצוא את האישה המקסימה שמוכנה לקבל במתנה , ילד מתוק . לא קל בכלל . מאחלת לך ולתינוק שלך , הרבה הרבה מזל ובריאות

itaf10

New member
ליבי איתך אבא לבן בלי אמא

קשה ללא ספק. האם אין לך משפחה שיכולה לתמוך לפחות בתקופה הראשונה? ללא עזרה וידיעה יהיה קשה, אך אתה יודע מתרגלים לכל כאשר אין ברירה. גש לעובדת הרווחה באזור מגוריך, לאחות קופ"ח, לאחות טיפת חלב הם וודאי ידעו ויכלו לעזור לך. אל תשאר לבד. גש ובקש. מאחלת מכל הלב שלא תדע עוד צער, ואת בינך יחידתך תגדל בצורה הטובה ביותר.

../images/Emo24.gifאבא'לה אתה מתחיל דרך חדשה

והקשיים גדולים אבל תמיד תזכור שאתה חייב להיות אבאמא לילדך , ואישתך מצפה ממך להצליח במשימה ,והשם לא מעמיד אותנו בנסיונות שלא נוכל להם .. קבל חיבוק יקרי .

קשת22, קודם כל שולחת חיבוק תנחומים../images/Emo201.gif

מצטערת לשמוע שעוד אדם צעיר מצטרף למעגל האלמנים/אלמנות. אני בטוחה שכל המשפחה, סבים סבתות אחים אחיות, יצטרפו, יעזרו, יתמכו... וכך צעד אחר צעד אתה תלמד את תפקיד האבאמא ובטוחה שתעשה אותו על הצד הטוב ביותר

narkis10

New member
שלום לקשת

אפילו לענות לך היה קשה לי זה לקח כמעט יום שלם עד שהחלטתי לכתוב לך. אני אבא לילדה בת 7 ותאומים בנים בני 2.5 .אישתי אהובתי נפטרה מזה 4 חודשים. העזרה שאני יודע על קיומה היא מחלקת הרווחה בעיריה, בקופת החולים קיימת עובדת סוציאלית. וגם באם יש בישובך יד שרה להם ישנה עובדת סוציאלית וגם תומכות שמוכנות לבא ולעזור. אני אישית אנני חושב שאפשר ליעץ לאדם במצבך ואת זה אכן גיליתי במשך 4 חודשים קשים מנשוא. כאשר עובדת הרווחה באה לבקר אצלי בבית והציעה את עזרתה "במה אני יכולה לעזור"? עניתי לה שבמחילה מכבודה אנני חושב שיש בכוחה לסייע לי, הסברתי זאת כך שאין אדם שמבין טוב יותר את מצבי מאשר אני עצמי.ואין מקרה דומה למשנהו. לי נועדו חיים חדשים לחלוטין, ואני צריך ללמוד לחיות מחדש צעד אחר צעד פשוטו כמשמעו. דקה ועוד דקה, שתהפוך לשעה ועוד שעה, שתהפוך ליום ועוד יום, ותהפוך לשבוע ועוד שבוע, ותהפוך לחודש ועוד חודש.. אך אכן דבר אחד נכון הוא מה שאומרים שאתה חייב להיות חזק למען הילד, והוא זה שיחזיק אותך עם הראש מעל המים. (כמה שאפשר). אני בכל אופן לקחתי חופשה מהעבודה לחצי שנה, ומקדיש את מלא תשומת הלב לילדים ומשתדל להשאירם בשיגרה כמה שאני יכול. ושירגישו אותי כמה שיותר, ואולי זה יקנה להם ביטחון שיש מישהו שאיתם והם יכולים להיות בטוחים שהוא נמצא מתי שהם צריכים.

gabi225

New member
גם אני אלמן עם ילדים

התאלמנתי לפני 3 שנים. היו לי 2 ילדים בני 8, 9 לערך שכח מהר מעזרה של העיריה או שירות הרווחה או מישהו אחר. פשוט אין שום עזרה. (מצבו של האלמן בקצבאות שארים מופלה לרעה משל אלמנות ורק אלוהים יודע מדוע, שלא לדבר על אלמנות צה"ל שמצבן טוב בהרבה) אחרי שהבנת שעליך להתמודד לבד לבד לבד. יש לך 2 אפשרויות: או שיש לך משפחה צמודה תומכת פיזית. מצבך מצויין, וכוונתי תומכת פיזית. אם אין לך דבר כזה, שכור בכסף "אמא" לילד, ואמור לה שזה תפקידה לקבל את הילד מביה"ס לקחת לחוגים לשחק בישולים קלים ועוד... כך תוכל להמשיך לעבוד בעבודתך ועיסוקך. אין דבר ששובר אלמן מחוסר היכולת שלו לעסוק במה שעסק בעבר, המשך לעבוד, וצא לחוגים, וגם צא עם חברים בגבולות האבל... אבל אל תפסיק פעילות.. לדוגמא: אני מאוד אוהב לטייל בחו"ל ובשלושת השנים לא הפסקתי לטייל למרות הקשיים יצאתי לחו"ל 5 פעמים. ברגע שתזדמן לך בת זוג המוכנה להיות בת זוגתך קשור איתה קשר גם אם לא עברה שנה... יש נשים איכותיות שישמחו להתקשר אליך ואל ילדך. הבטחון העצמי יחזור אליך. זה יעזור לך בהרמת מצב הרוח שלך, היא תעזור לך בדברים שעד עכשיו אינך מבין בהם ועוד... זכור שגם תחליף לאמא יכול להיות תחליף ראוי ואינו נופל מהמקור תלוי באיכות החברה לחיים שתמצא. יש עוד המון עצות אם תרצה אשמח לשתף אותך.......

איש יקר

לילד יש סבתא תנסה לגייס אותם לעזרה באמצע השנה יש גנים וצהרונים כך שתוכל לחזור לעבוד אין ספק שתצטרך להערך אחרת ממה שהתנהלת עד היום דבר עמוק יותר עם הגברים שענו לך להודעה קח מהם טיפים קטנים אל תתביש להעזר במשפחה הקרובה שתתחלק עמך בהשגחה על הילד

yamkachol

New member
משתתף בכאבך.

כן, כן - הכאב של האובדן הוא איום ונורא. כל אחד, הוא יחיד ומיוחד - ואין עוד אחד כמוהו.... כך גם בהתמודדות עם האובדן. כל אחד בדרכו. ואתה יכול למצוא רעיונות - לאסוף מהאנשים שאתה משתף. עו"ס פנתה אלי - ושאלה מה אני צריך? ואם בתחלה, לא ידעתי מה לאמר - עם הזמן כן ידעתי. לפעמים יכולתי לקבל ולפעמים לא. סה"ך אני מאוד מרוצה מהטיפול. אני חיפאי. כל השאלות שעולות בדעתך, תפנה לעו"ס, או שתבקש איש מקצוע שיעזור לך. למשל אולי יש מתנדבת בארגון בני ברית, שיכולה להדריך אותך- בשאלות שלך לטיפול בילדים. בקיצור, אתה צריך לחפש כתובת לעזרה בתחום בו אתה מרגיש שאינך מרוצה מהשליטה, תפקוד שלך או של בנך. אל תקבל לא כתשובה, נסה שוב להסביר את הצורך שלך - אולי זה יעזור. למדתי, שבעצם, מאז המוות, התחלתי לחיות חיים אחרים. ואני ממשיך ללמוד לחיות אחרת ממה שחייתי עד הפרידה הכואבת. התאלמנתי מזה כשנתיים, ונשארתי עם חמישה ילדים. בת 14, בת 12, בת 10 ושני בני 8 שנים. לא אמרתי לעצמי שאני כעת אבאאמא - כי בהרגשתי - אמא יש רק אחת. אני מנסה להיות יותר אבא... - לשים לב אליהם, להתיחס אליהם, - מעבר ל"לטפל" בהם. עבדתי עם אשתי במשפחתון (לילדים בני שנה וחצי עד שלוש), בביתנו. והילדים שלנו, חזרו בשמחה הביתה, בתום הלימודים, להיות קצת עם הזעטוטים. לאחר מותה של אשתי ז"ל -הדבר כבר לא התאפשר. אם תרצה, תבקש ואני אוכל לפרט - בקיצור. עבדתי שנה לאחר שאשתי מתה. שנה אח"כ - הסתדר לי לא לעבוד. דבר זה אפשר לי להתמודד עם הכאב הנורא של האובדן.להתפנות לחשוב ולכאוב - ולהתמודד. להתארגן איך יעבור יום יותר מוצלח, עם פחות חוסר הצלחות, עם חוסר הצלחות קטנות יותר... בבוקר, לדאוג ליציאת הילדים "כהלכה" לבי"ס, ואז יש לי מספר שעות להתאגנות, לעצמי, ואח"כ - להתארגן לקבל את הילדים מבי"ס - עד שהולכים לישון... - ואז שוב פנוי לעצמי. הלכתי לסדנא של "התמודדות עם אובדן של בן/בת זוג" - בהנחיתה הרגישה והחכמה של נירה דגני, באונ. חיפה. הסדנא עזרה לי מאוד לעזור לי. למדתי לחיות אחרת. אני מרגיש שאני בבי"ס של החיים. הילדים צריכים אהבה. זאת המטרה שלי כעת - לדאוג לכך שירגישו שהם מקבלים אותה - שהם לא נטושים. הם חשובים, וזאת שעה קשה - ואנו ביחד מתמודדים. אסיים לבנתיים, מקווה שהוספתי לך כמה נקודות למחשבה. ותרגיש חופשי לפנות אלי. עוד נקודה ראשונה שהצבתי לעצמי - היתה - שיש המון מטלות - והרבה שאיני יכול לבצע. כך שאני עושה את הכי טוב שיכול לעשות - וזה בסדר גמור. אני לא יכול לעשות יותר ממה שאני יכול לעשות. זה המצב. לכן חשוב מה הם סדרי העדיפות שלי. חשוב לי שתיהיה אוירה רגועה ונעימה. שיגרה נעימה. יש לחשוב מה היילד צריך. ושוב - אולי אם אינך מוצא תשובות , כתובות לעזרה, אולי תנסה ב"ויצו" (אין לי מושג - פשוט כרגע עלה בדעתי כאפשרות), אולי נעמ"ת. יש "מרכז למשפחות חד הוריות". אילו כתובות שתבדוק לפי שיקול דעתך. אתה צריך לחפש מקורות לעזרה, לפי התחומים שאתה מרגיש שיש צורך. שוב אסיים, חשוב שתקפיד על שעות שינה קבועות לזעטוט - וגם לך . חשוב לתת למוח לנוח. שיהיה לך יום טוב, עד כמה שאפשר...

רוני2511

New member
WOW חגי, כל הכבוד....

מסתבר שאנחנו חזקים יותר ממה שאנחנו חושבים אהבתי את מה שכתבת ואת דרך ההתמודדות שלך
ביי, רוני

למעלה