אבא כנער...

ובהקשר זה של זיהוי תמונות, חשוב

לציין כי אנשי לוחמי הגטאות (וסביר שגם מוסדות אחרים, אך שם יש לי מעט נסיון) שמחים לזיהוי אנשים המופיעים בתמונות. אם תפנו אליהם עם הזיהויים שלכם - שמות המזוהים יופיעו בתיאור התמונות, ובעתיד יימצאו ביתר קלות. ארנון

עוררת בי מספיק סקרנות כדי לנסוע

ולבקר ב"לוחמי הגטאות".למשל,אילו מילות מפתח כלליות עשויות להביא לזיהוי כזה ? דני

אין צורך לנסוע, אפשר פשוט לגלוש...

מדור הצילומים (כמו מדורים אחרים) של ארכיון בית לוחמי הגטאות הינו מקוון ובר-חיפוש... חיפוש אחר מילת מפתח לודז' מעלה 4325 צילומים, אשר המילה מופיעה בתיאורם או באינדוקסם. ארנון

ענתר

New member
כנראה אני ממש אדיוטית

אבל אני ממש לא מצליחה לחפש שם באתר הקודם המילה SEDUVA הביאה 3 תמונות כעת לא מביאה כלום אני מסרתי להם כמה זיהויים בתמונות של סבי דוד רשקס (אחרי המפגש שם, באימל, קיבלו אמרו תודה) חפשתי רשקס לא מצאתי כלום נסיונות החיפוש לא מצליחים לי כל ההגדרות שלהם ממש לא ברורות, ואני אחת שגולשת מה יגיד אדם שחדש בתחום?

חוה3

Member
תסמני את החיפוש המקורב

ותמצאי ארבע תמונות עם המילה SEDUVA. כך גם לגבי רשקס.

אל תחמירי עם עצמך יותר מדי...

החיפוש שלהם אכן בלתי ידידותי בעליל גם בעיניי, ובכל זאת - כדאי להכיר את האפשרויות הבסיסיות בו, על מנת להבין כיצד הוא עובד. האם תמונה זו היא אחת מאלו שמצאת בחיפוש באתר הישן? ומה לגבי התמונה הזאת? אם אכן כך הדבר, כל מה שעשית לא בסדר הוא שלא שמת לב כי כברירת מחדל, מחפשת מערכת האחזור אך ורק במדור אחד מתוך הארכיון, והוא: "מדור צילומים". התמונות הללו נמצאות ב"מדור צילומי תנועות הנוער". ליתר בטחון, סמני את כל המדורים ב -
(בחלקו התחתון של המסך) לפני תחילת החיפוש. אחד ההבדלים הגדולים בין החיפוש באתר הקודם לבין החיפוש כעת, הוא ביטול האפשרות לדפדף במילות המפתח (אלא אם אפשרות זו חבויה היכנשהו ולא מצאתיה). לדעתי, זהו חסרון בולט של הגירסה החדשה על פני קודמתה. ארנון

ענתר

New member
תודה ארנון

מה עשיתי או לא עשיתי אני כבר לא זוכרת בכל אופן אחרי ההדרכה שלך ושל חווה מצאתי את התמונות של סבא שעדכנתי. מצאתי עכשיו עוד תמונות, שאני צריכה לעדכן אותם שסבא שם, מצאתי גם תמונות שעדכנתי של סבתה, עכשיו צריכה להוסיף עדכון לאחותה שנמצאת שם. לצערי האתר כנראה נפל עכשיו, ונאלצתי להפסיק בחיפוששים. האם מצאתם גם הסבר על התמונות מעבר למילות המפתח? כי אני לא מצאתי, בעבר היה הסבר, וגם היכן האדם נמצא בתמונה (דוגמא:עומד שני מצד שמאל) הפעם אני לא רואה זאת

friend9

New member
תשובה לטליה ולחוה3

בשבוע שעבר מצאתי לראשונה תמונה הכוללת את אבי, בן ציון ואנסקי, בעיר ממל, 1922. עלה לארץ בשנת 1922. (כל תמונותיו עד 1948 נשרפו ברמת רחל.) [מסומן במספר 9, מימין למטה.] התמונה היא מעמוד 175, בספר במאבק לגאולה (ספר הציונות הרוסית ממהפכת 1917 עד ימינו.) מאת אריה רפאלי (צנציפר). תשט"ז.
memel​

למעלה