אבא יקר שלי...

בדדי

New member
אבא יקר שלי...

רוצה לספר לך סיפור על ילדה קטנה ,על עצמי, על הצד הזה שבי שאתה כלל אינך מכיר.... כשאתה מביט בי בעיניים כחולות ויפות אני תוהה מה אתה רואה.... יש לך עיניים כל כך יפות אז למה הן רואות רק שחור...? במשך עשר שנים מחיי אני עובדת על עצמי ומנסה לתקן ולמחוק את רוב הדברים שאתה החדרת בי....מנסה לנקות את הקופסה הקטנה שבראש , אותה קופסה שהתמלאה באנרגיות שליליות ומקרינה אותן ישירות ללב, ללב שכבר בקושי נושם... שנים הסתובבתי עם כעס וחוסר ההבנה איך יכולת להגיד לי לילדה שלך שאני אף פעם לא אמצא אהבה, לעולם לא יהיו לי חברים שברגע שמישהו יתקרב אלי באמת הוא יגלה מי אני... אני שואלת אותך אבא מי אני? מי אני באמת? מהו הדבר הכל כך נורא שיש בי שגרם לך לומר זאת שוב ושוב עד שהאמנתי , עד שהגעתי למקום שאין מקום לאף אחד ...אסור לאף אחד להתקרב...כי הוא יראה יגלה... אבל מה? מה הוא יראה מה הוא יגלה? שנים מתאמצת לשמור אותו בתוכי שלא יצא...ואין לי מושג על מה אני שומרת.. אני נזכרת שוב ושוב בדברים שאמרת שעשית ולא מבינה...הייתי הילדה הטובה ,הילדה שעושה כל מה שאומרים לה...הילדה הכנועה שלך...הילדה שפחדה ממך כל כך ...אף פעם לא ידעתי מתי תתפרץ ועל מה...תמיד דאגתי להיות בסדר...לעשות הכל רק שתשאר רגוע ולא חשוב מה עשיתי זה לא היה מספיק. המשכת להגיד שאני מגעילה, לא שווה כלום, שאני זבל של בנאדם , שאני דומה לאמא שלי, שאני אפס ולא מבינה כלום...ואני הייתי בסך הכל ילדה.... כשהייתי ילדה אני זוכרת , היו לי בעיות שינה, בעיות שנמשכות עד היום ואתה היית הראשון שלמדת אותי לגשת לבקבוק ולשתות...היית מוזג לי כוסית של שרי ונותן לי...זה היה הפתרון....למה? ואני הילדה הטובה המשכתי את הדרך הזאת החל מגיל 16 כל מה שידעתי זה לשתות ולגנוב לך את כדורי ההרגע, אתה חשבת תמיד שזה אח שלי, כי אז כולם ידעו שהוא משתמש בסמים...זה היה כיסוי נהדר עבורי.... כשהייתי בת 18 חלית בסרטן, חשבתי שזה סוף העולם, טפלתי בך והייתי עבורך כך רגע מחיי, עצרתי שוב את חיי בשבילך...הדברים שראו עיניי באותן מחלקות ואשפוזים הותירו בי צלקות לכל החיים...ולך הייתה החוצפה לבוא לאחר מספר שנים ולומר לי- רק אח שלך היה שם עבורי את לא היית....אבל אני בליבי חשבתי ...העיקר שאתה מולי ושוב בריא מספיק בשביל להשפיל ולפגוע... שיא השיאים עבורי היה אותו היום שהשפלת אותי בנוכחות האחיינית שלי , ואני כבר בת 30, באותו יום התפרצת לסלון ולקחת מהשולחן מתנה שנתתי לה ושברת אותה מולה מולי, כי בטעות הנחתי אותה על השולחן ולא המפה...אין לך מושג מה עשית ...באותו רגע הסתכלתי לה בעיניים וראיתי את הפחד שלי...הוצאתי אותה מהסלון כשהיא בוכה , סגרתי את הדלת אחרי..הסתכלתי לך בעיניים ואמרתי לך שהפעם הגזמת והפכתי לך את כל החדר שעם השנים הפכת למקדש והרבצתי לך...אני הרבצתי לך!!!!נבהלתי כל כך ....!!!!יכולתי באותו רגע ממש להרוג אותך. באותו יום החלטתי שזהו זה...עד כאן משהו חייב להשתנות בי, כי אתה כבר לא תשתנה ... ומאז עברו 5 שנים והיום אני בת 35 , עברתי גהנום בשנים האלה, החל מכדורים ותופעות לוואי קשות ביותר, שתתי ללא הכרה וערבבתי כדורים במטרה לשחק עם הגורל ולראות מה יקרה....עברתי גמילה שעדיין נמשכת .. גמילה מהבקבוק גמילה ממך... גמילה מכל הרעל שהכנסת בי.. והייתי גאה בעצמי שאף אחד לא ראה אף אחד לא ידע, המשכתי לעבוד ולהצטיין במה שאני עושה, קבלתי אין ספור תעודות הערכה , בזמן שבתוכי גססתי.. עשיתי הכל חקרתי אודות העבר שלך כי הבנתי שלא יכול להיות שאתה רע, תואר ראשון עשיתי עם התמחות על השואה, רק כדי להבין...חייתי בצל המחלה הרעה מכולן לא פעם הסתכלתי למוות בעיניים ...הייתי אחות לאח מסומם (שגם הוא לשמחתי נגמל)... היום מסתכלת לך בעיניים הכחולות וסולחת לך אוהבת אותך כי אני יודעת כבר שאין אדם רע יש אדם שרע לו....ולך היה רע. הלב שלי עדיין סגור הלב שלי עדיין פוחד , הראש שלי עדיין שואל....היום כשאתה כבר בן 73 האם אתה גאה בי האם אני הבת שרצית? האם הצלחת לקבל ממני משהו שעשה לך טוב...? שאלה נוספת יש לי אלייך אמא : מדוע עמדת מהצד ולעולם לא אמרת דבר? מדוע את עדיין בוחרת להיות אישה מוכת גורל החשופה להתעללות נפשית כל יום?להשפלה יומית - מה רצית שנלמד מכך? ....אבל זה כבר מכתב אחר אבא יקר שלי...אוהבת אותך

osher A

New member
בדדי, ../images/Emo24.gif

לא יודעת מה לומר כדי לנחם ולו במעט.. השנים האיומות והמלאות בכאב,כעס ושיברון, שעברת במחיצת הבנאדם הזה,שאמור להיות מורה הדרך שלך,החבר הכי טוב,הדמות האידיאלית, העניקו לך תכונות מופלאות ונדירות... את היכולת הנדירה לסלוח למרות הכל, את האהבה העצומה ללא גבולות, את ההבנה והעצמה שהיו לך כדי להתגבר על הכאב ולצאת מזה... אני מאחלת לך רק טוב,באמת מגיע לך. האם אתה רואה אותי כשאני רואה אותך האם אתה מבחין אצלי בין עצב ושמחה גרים באותתו הבית ורוצים לצאת מכאן כל כך זרים וכל כך קרובים איש גדול ואיש קטן אבא תרנגול איך אתה יכול לא לשאול דבר ולדעת את הכול כמה גבוהה תהיה החומה עד שלא יעבור בה שום שיר כמה עוד זמן אתה חושב שנשאר לנו להכיר יצאנו אחד מתוך השני אז למה שלא נדבר כל כך לא רציתי אותך מורה אני רציתי אותך חבר אז אבא תרנגול... למה אני צריך לנחש למה את מצפה למה כל מה שיש לי לומר מתפוצץ לי בתוך הפה כמו אבא תרנגול... (אביב גפן)

שיריה

New member
עשית לי צמרמורת,

אין לי הרבה מה להגיד חוץ מזה שמדהים אותי לראות אנשים כמוך, עם נשמה כל כך גדולה שמצליחים להתעלות מעל הסבל הנוראי להביט מבעד הנשמה. לראות את הגרעין הטוב גם כשהוא עטוף ברע. אבא עשה בחייו דבר טוב. נפלא. הוא הביא לעולם אדם נפלא כמוך.

את בנאדם טוב

אם זה יעזור איכשהו אני גאה בך עד מאד עם כל הקשיים יצאת מהמעגל של הרוע שעקף אותך והצלחת פשוט הצלחת.. ועוד השלמת עם הרוע תחשבי לאיזה השג הגעת שחור ולבן על אי אחד של חיים
ישנם אנשים שמוציאים את מה שהם כל כך רוצים להוציא על עצמם על מישהו אחר שאת תסתכלי בעיניים שלו הכחולות תראי אותך תסתכלי על מבט שפתיו צורתו ובתוך עיניו את תשמעי לחישה.. אותה לחישה שבגללה הפה שותק מרוב הצדק ילחש לך בחלום "אני אוהב אותך וגאה בך - בת שלי,מיוחדת ושלי" ובקשר לאמא.. כמו שאין אנשים רעים יש אנשים שרע להם אין אנשים שעומדים בצד יש אנשים שנמצאים בנפשם באמצע
מאחלת לך בריאות ואושר
גלוריה.

את גדולה!

העבר בי צמרמורות מרגשות.. אני סה"כ בת 16 אבלל אני רוצה להגיד לך שאת גיבורה בפני עצמה.. אממ באמת אני מחזיקה ממך! לא כולם היו מצליחים לשרוד במצבים קשים אלו.. אני מקווה שיהיו בך רק אנרגיות חיוביות תמיד! ואני יכולה להבטיח לך שאביך עוד יבוא ויוה לך על כל מה שעשית בשבילו.. יש כאלה שלא מעריכים! אממ את גדולה עכשיו ואני די קטנה אבל אני רואה מהצד את כל הסבל שעברת אני מדמיינת אותו בעניים ופשוט כואב לי אני כמעט בכיתי ממכתבך! מרגש נורא.. אממ אני מקווה שיהיה לך פוש גדול למעלה.. לירון!

dance of life

New member
מעריצה אותך

על ה"אבא אני אוהבת אותך" שאני לא יכולה להגיד לאבי שלי ואת כן יכולה רוצה להיות כמוך כשאגדל. הרשי לי...

כולי צמרמורת

יוו כל הגוף שלי מלא צמרמורת אי אפשר להישאר אדישים למכתב שכזה. את אישה חזקה שתדעי לך שאחרי כל מה שעברת החלטת לקחת את עצמך בידיים ולהיגמל מהשתייה ואני שמחה שגם אחיך נגמל מהסמים. את אישה חזקה כי הצלחת להתגבר על כל הסבל והגיהנום שעברת והתחזקת . את איזה חזקה שלמרות הכול את אוהבת את אבא שלך . אני מעריצה אותך ומאחלת לכולם שידעו לקחת את עצמם בידיים ולהבין שזה לא אשמתם שיש אנשים כאלה. חזרי ואמצי !!!!

בדדי

New member
את ם כולכם

כל כך מרגשים אותי ומחזקים אותי... האמת זאת עבודה קשה...אבל כן אני גאה בעצמי שהגעתי לסליחה.. יש עוד דרך ארוכה כי ההתעללות לא נעצרה...אבל אני כבר לא שק אגרוף!!! אז שוב תודה... לומדת בזכותכם לראות את הכוחות שבי...שבעצם אף פעם לא ראיתי... תמיד המכתבים שלי נאספו ביומן אישי...ואף אחד לא ידע ולא ראה... ופתאום הכל יוצא החוצה ומקבלת חיזוקים !! שוב המון תודה

בדדי יקרה.

עברתי פה במקרה. במקרה קראתי מה שכתבת. אני יושבת מול המחשב ודמעות חונקות לי את הגרון. האבות שלנו בודאי שונים אך אני כל כך מכירה את ההרגשה. התחושה שמה שלא אעשה לא יספיק. התחושה שאני רעה. התחושה התמידית שעשיתי משהו לא בסדר. ומעל הכל התחושה שאני זאת שמפריעה ליחסים ביניהם. שבגללי הם רבים כל לילה. זוכרת אותי שוכבת במיטה לילות שלמים. שומעת את המריבות ביניהם, ותמיד הוא הזכיר אותי. התלונן עלי. "הבת שלך", ככה הוא אמר. ואני הייתי שוכבת שם רוצה להעלם. רוצה לא להיות. מתפללת שהלילה יעבור. מפחדת שהוא ירביץ לה (מה שהוא מעולם לא עשה). רוצה שהיא תקבל אומץ ותסלק אותו כבר. מפחדת שהיא תישבר ותקום ותעזוב. ותשאיר אותי ואת אחי איתו. אימא שלי. המגינה שלי. הפחד של הילדות שלי היה שהיא תקום ותעזוב. ותשאיר אותי עם האיש הזה. שלעולם לא מרוצה. אף פעם לא שמח. תמיד היא ניסתה להגן עליו מפניו. מפני המילים שלו. הכעס שלו. הקור שלו. חוסר היכולת שלו להביע אהבה. כנראה שהיא הצליחה באופן חלקי. ובכל זאת. נשארתי עם התחושה הזאת שמשהו אצלי דפוק. עם התחושה שאני לא בסדר, לא רצויה. ואם השאלות הגדולות - האם הוא אוהב אותי בכלל? האם איכפת לו ממני? למה לעזאזל הוא עשה ילדים? האם הוא מסוגל לתת בלי להרגיש פראייר? האם יום אחד יוכל לתת לי בלי לצפות לתמורה? די מספיק. מספיק להתעסק בעבר. אני ילדה גדולה עכשיו. ואני שונה ממנו. מאוד שונה. אני מרגישה. אני נותנת. אני אוהבת אנשים. אני יודעת לקבל מהם חום ולתת בחזרה. אני יעשה ילדים יום אחד. ואדאג שירגישו רצויים. אני לא אפגע בהם. די.

בדדי

New member
סבתא יקרה..

בהחלט החוכמה היא לשים דגש על עצמנו ...לשפר את החיים שלנו כי הם עכשיו בידינו ולהניח לעבר ...אבל בצורה נקייה ללא כעס אלא עם חמלה... תעשי למענך..למען משפחתך....

shmezz

New member
אני שונאת את אבא שלי....

כה...התחלתי את זה עם הצד המזדהה שלי עם המכתב שלך... כן,אני רוני בת 18 (עוד חודשיים ושבוע), שונאת את אבא
את הסיבות אני לא אפרט כאן, כי זה לא המקום או הזמן, זה הזמן שלך כרגע... בכל אופן...נחזור אלייך... אני חייבת ללהגיד שמהמכתב הזה אפשר לראות אישה מעוצבת, שלמה עם עצמה ועם סביבתה ואני שמחה בשבילך
עברת המון המון ואני בטוחה שהמכתב הזה לא מראה אפילו מחצית מכברת הדרך הגדולה שעברת כדי להגיע לשלמות הזאת... אבל הגעת אליה ואני שמחה בשבילך... ויש שישאלו איך אני שלא מכירה אותך יותר מדי יכולה לדעת כזה דבר עלייך, בנאדם מבוגר ממני ב...17 שנה, התשובה שלי היא במילה אחת השלמה, כדי לסלוח על מה שאת תיארת לנו פה צריך לעבור תהליך ארוך וקשה...שניכר ממכתבך שעברת, על כל מהמורותיו. ות'אמת שאני ממש מורידה בפנייך את הכובע לפני הכל על הרצון, אני אישית לא רוצה בכלל לסלוח, לא רוצה לאהוב.. רוצה במותו.. אבל שוב,זה כבר סיפור אחר.... בהזדמנות... גאה בך....מאוד רוני

בדדי

New member
מתוקה..

כאב לקרוא איך את מרגישה כלפי אבא שלך , כי הייתי שם...הרגשתי אותו הדבר הכעס אכל אותי מבפנים ....השנאה נכנסה והתיישבה לה עמוק בין הוורידים.. אבל בשלב מסויים כאשר תביני שכל זה פוגע רק בך....שהשנאה הזאת מונעת מאהבה להכנס פנימה....תרגישי גם את שאת רוצה לסגור מעגל, לא בשבילו בשביל עצמך....אם לא לסלוח לו אז לפחות להגיע למקום של סליחה פנימית לגבי העבר, לדעת שעשית את המקסימום שיכולת ...ואז אולי תמצאי בלב מקום לחמלה לסליחה על הבורות של אביך.... בזמן הנכון תספרי ותשתפי אותנו זאת תיהיה התחלה... דבר אחד:לא חייבים לאהוב לא חייבים לסלוח אבל אף פעם אל תבקשי את מותו של אדם אחר...גם אם הוא הגרוע ביותר בעינייך...

למעלה