אבא זוזי

amirili

New member
אבא זוזי

אמיר בן שנתיים וחודשיים כמעט ובשבועות האחרונים החל מדי פעם לומר לבעלי "אבא זוזי" למשל כשבעלי חוזר מהעבודה, או כשההורים שלי מגיעים ומשחקים איתו והוא כנראה לא רוצה שיפריעו לו. הוא אומר זאת מדי פעם גם לסבתא השנייה שלו "סבתא זוזי". בעלי די נעלב ממנו כיון שהוא רוצה להיות איתו ונדחה ואני יודעת שגם לסבתא זה לא נעים. הוא אומר את זה ברצינות ולפעמים גם דוחף. מצד אחד נראה לי שיש לכבד את רצונו לא לשחק עם אבא כרגע אם לא מתחשק לו אבל מפריע לנו שהוא אומר את זה כך ואנחנו לא ממש יודעים איך להגיב. עד עכשיו אמרנו שזה לא יפה להגיד את זה ואבא נעלב ומאוד אוהב אותך וכו' אבל משהו בי מרגיש שזו לא הדרך. ניסינו לחשוב מה גורם לו להגיד את זה ואולי זה משום שכרגע אני עם אמא והיא רק שלי ואני לא מוכן להתחלק בתשומת ליבה עכשיו. מה דעתכם?

מוכר מאוד ../images/Emo13.gif

גם אצלנו היתה תקופת "אבא/סבתא/אמא זוזי". אם את רוצה לכבד את הכוונה אבל לעדן את הניסוח, אפשר להתעקש על "בבקשה". אפשר להחזיר בהומור ("שאני אזוז???!! <מבט מזועזע> א-ת-ה תזוז!!"). אפשר לחזור על הבקשה, "אתה רוצה שסבתא תשב כאן על הספה/שאבא יחבק אותך אחר-כך ולא עכשיו?" גם לדעתי צריך לכבד את הבקשה. אם הוא באמת לא רוצה את חברתם של סבתא או אבא באותו רגע - זכותו. אם הוא דווקא רוצה, ואומר "זוזי!" מסיבה אחרת, הוא ילמד מהר מאוד לאיזה מילים יש את האפקט המבוקש.

amirili

New member
אבא זוזי - הבהרה

רציתי להדגיש שבד"כ לא מדובר על זוז באופן פיזי כלומר זה לא שהוא מפריע לו לעבור או משהו דומה אלא עצם זה שהוא מגיע הביתה (פתיחת הדלת) גורמת לו להגיד את זה. ועם סבתא, מספיק שאני אומרת שהיא תגיע היום לבקר אותנו,הוא מיד אומר: סבתא זוזי תודה על התגובה

נעה גל

New member
האמת? נשמע לי מצחיק מאוד

לא הייתי מתייחסת לכך יותר מדי ברצינות, כדאי להכין את הסבתא והאבא ולהסביר להם שאין מה להעלב. בעיקרון, נראה לי שדרך ההומור היא מצוינת כדי להתמודד עם זה - אבא נכנס, מיד מגיעה הודעה "אבא, זוזי" אז שאבא יקפוץ ויגיד משהו כמו "זזתי" או כל דבר אחר שמצחיק אתכם. אני מאמינה שזה יעבור מעצמו אם לא תעשו מזה ענין (לא עברתם איתו שלב שהוא רצה שרק הורה אחד יהיה איתו וסירב לכל מגע עם ההורה השני?)

למעלה